Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Z Milevska přivezl Jankov bod ze remízu 1:1

 
úterý, 11. září 2018, 10:17

Páté kolo Ondrášovky krajského přeboru zakončil v neděli v podvečer souboj dvou týmů, které byly před sezónou pasovány do horních pater tabulky. Jenže absence v sestavách a možná horší forma toto očekávání prozatím nenaplnily. A vzájemný souboj to potvrdil. Hrálo se průměrné utkání s mnoha nepřesnostmi, které skončilo konečnou remízou 1:1.

Hostující kouč Petr Kadlec oproti poslednímu vítěznému zápasu s Čimelicemi neměl mnoho důvodů měnit sestavu. Změna nastala jen na postu brankáře, kde tentokráte dostal přednost Pavelec. Milevsko naposledy dostalo do kožichu v Katovicích a v domácím prostředí chtělo debakl odčinit.

První minuty přinesly opatrnější hru, ve které hosté drželi balón, ale k blízkosti Dvořákovy branky se dostávali sporadicky. Výjimkou byla 5.minuta a v ní akce Maršána s Dolejškem, po které přišel centr do pokutového území, ale následná hlavička Bürgera postrádala přesnost. Vzduchotechnici zahrozili v 12.minutě po rohovém kopu, ale u tyče stojící Kroneisl balón do sítě nepustil.

Postupem času získával hostující tým mírnou převahu a vytvořil si také dvě gólovky, které měl proměnit. Nejprve po standardní situaci v 29.minutě. Maršán načechral balón na Kroneisla, ten ho hlavou dostal k Popelkovi, jemuž na malém vápně chybělo více důrazu, aby míč dotlačil do sítě. Ještě větší tutovku si krásným uvolněním mezi dvěma bránícími hráči vypracoval Jan Šebelka, jenže následné zakončení nasměroval jen do postaveného Dvořáka.

Když vypršela pětačtyřicátá minuta střetnutí, dostal se k míči na pravé straně Jaroslav Paták. Kolem bránícího Popelky a Fajtla se dostal do střelecké pozice a nikterak tvrdou střelu ke smůle zelenobílých tečoval František Lošek za bezmocného Pavelce - 1:0.

Exjankovský Smetana trefil tyč

Druhý poločas nabídl přeci jen více vzrušující zápas. Vše načal krátce po jeho začátku Petr Dolejšek. Jeden z nejaktivnějších hráčů Jankova unikl po pravé straně a jeho nabídka před branku skončila na břevně. V 50.minutě se zase předvedl Jaroslav Paták. Podobnou akcí jako při prvním gólu se opět dostal do slibné střelecké pozice, ale tvrdou ranou tentokrát Pavelcovu branku zhruba o metr minul.

Na řadě byl Jankov a v 58.minutě další velká příležitost zápasu. Povedenou akci rozjel Maršán, Dolejšek si na hranici pokutového území vyměnil míč se Sedlicem, leč následná střela potřebnou kvalitu postrádala. Akce střídala akci. Pozadu nechtěl zůstat ani Marek Smetana, jenž na jaře působil právě v Jankově a nyní se chtěl blýsknout proti svým bývalým spoluhráčům. V 60.minutě poslal do šestnáctky Jankova nádherný centr kapitán Kosobud a Smetana hlavou poslal balón do tyče Pavelcovy branky.

Vyrovnání se zrodilo v 73.minutě po standardní akci Milevska a učebnicovém protiútoku Jankova. Centrovaný míč polapil Pavelec. Výhozem na Loška rozjel akci, ve které hostující stoper vykouzlil krásnou průnikovou přihrávku na Sedlice, ten zkontroloval náběh svých spoluhráčů, narýsoval milimetrovou přihrávku před branku a Jan Šebelka se trefil do šibenice - 1:1.

Vyrovnávající branka vlila Jankovským ještě více krve do žil, kdežto uvadající tým Milevska začal bránit remízový výsledek. Jenže i přes ofenzivní snahu hostů žádná branka znamenající tři body nepadla. Zato v závěru po Bürgerově faulu na Kálala přišel na řadu karetní mariáš, po kterém byl vyloučen hostující kapitán a nejlepší hráč zápasu David Maršán, jenž svůj excelentní výkon dětinskou chybou mírně znehodnotil. Jankov veze z Milevska plusový bod, nicméně po průběhu hry mohl směle pomýšlet na všechny tři.

FC ZVVZ Milevsko – SK Jankov 1:1 (1:0)

Branky: 45. vlastní Lošek - 73. Šebelka. Rozhodčí: Krčín - Klátil, Herzog. Delegát: Pečenka. ŽK: 2:4 (Marvan, Kosobud – Maršán 2, Fajtl, Bürger). ČK: 0:1 (88. Maršán). Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 4:6. Rohy: 4:5. Diváci: 200.

Milevsko: Dvořák – Kosobud, Hejl, Petr, Málek – Sedlák, Marvan (75. Kálal), Maršík, P. Novotný – Paták (81. Mácha), Smetana (90. Jakeš). Trenér Miroslav Strnad.

Jankov: Pavelec – Jirkovský, Lošek, Kroneisl, Popelka (53. Hüttner) – Fajtl, Maršán – Dolejšek, Šebelka, Bürger – Mužík (46. Sedlic). Trenér Petr Kadlec.

Nejlepší hráči: Paták – Maršán.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Natálie Kočerová
 


 
Reklama