Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fotbalisté Písku si z Dobrovice odvezli tři inkasované góly

 
sobota, 8. září 2018, 19:50

Bodovat v každém zápase bez ohledu na soupeře i na prostředí, ve kterém nastupují. Taková je filozofie třetiligového fotbalového týmu Písku, jež se v sobotu představil v Dobrovici. Ta však na začátku nového ročníku Fortuna ČFL chytla slinu a poradila si i s Jihočechy.

Dobrovičtí se v předchozí sezóně úspěšně, ale do poslední chvíle, rvali o záchranu, letos zatím útočí na čelo tabulky. Úvod utkání 5. kola soutěže hovořil jasně pro hosty, když už ve 3. minutě prověřil Martin Held ranou z dálky pozornost gólmana Bartoše a i nadále se žlutomodří tlačili do útoku. Převaha jim vydržela dvacet minut, pak domácí vyrovnali hru.

Krátce po polovině první půle premiérově zahrozili také Středočeši, ale Kamil Hajdušek byl pozorný. Ve 34. minutě už však ani on nestačil na bleskový vpád Dobrovických na píseckou polovinu. Právě hostující gólman vyhazoval míč k půlící čáře, kde se ho zmocnili hráči celku od Mladé Boleslavi a přímočarou kombinací mezi překvapenými obránci soupeře, kterou zakončil přesnou střelou po zemi David Miškovský, otevřeli skóre zápasu.

Vyrovnání mohlo přijít devět minut po změně stran, kdy se s míčem na kopačkách přibližoval k pokutovému území domácích písecký kapitán Václav Milec. Po chvíli si vyměnil balón s Jiřím Januškou a vyslal na bránu nebezpečný projektil, který padal těsně pod břevno, ale Bartoš ho vyškrábl na roh.

Také další momenty duelu nabídly vzruch a příležitosti změnit aktuální stav. Využili je však pouze Středočeši, kteří nejprve v 80. minutě po rohovém kopu zásluhou hlavičky Marka Volfa zvýšili a v nastavení ještě střídajícím Jiřím Sodomou definitivně stvrdili svůj posun na první místo tabulky po šesti odehraných utkáních.

FK Dobrovice - FC Písek 3:0 (1:0)

Branky: 35. Miškovský, 80. Volf, 90. (+1) Sodoma. Rozhodčí: Cihlář - Štrincl, Kastl. Delegát: Bobek. ŽK: 2:1 (Osvald, Kostka - J. Held). Diváků: 250.

Dobrovice: Bartoš - Krystan, Soběslav, Malý (15. Routek), Tvaroha, Petrlák, Žaloudek, Osvald (85. Sodoma), Bernát (76. Fotr), Miškovský (69. Petlička), Volf (82. Kostka).

Písek: Hajdušek - Benetka, Vacovský, Holý, Hanzlík - M. Held (72. Presl), J. Held (46. Hrachovec), Januška (82. Ric), Milec (91. Kulík) - Voráček, Pinc.

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle