Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Olešník uštědřil výprask Čimelicím, doma vyhrál jen Protivín!

 
sobota, 8. září 2018, 20:50

V šesti sobotních zápasech 5. kola krajského přeboru se domácím hrubě nedařilo. Zvítězit dokázal jen Protivín nad Dražicemi. Osek se v okresním derby, na které přišlo 350 diváků, rozešel smírně s Katovicemi. V dalších duelech už se radovali jenom hosté. Olešník si otevřel střelnici u oslabených Čimelic. Tři branky vsítil Radim Štos, dvě David Lafata. Krumlov uspěl v dalším exdivizním derby. Po Jankovu importoval body i z Roudného. Venku zabodoval naplno i nováček Lom a stále se drží na čele. Loňského mistra provází smůla. Želeč podlehla v oslabení Hluboké a nadále čeká na první tříbodový zisk.

SOBOTNÍ VÝSLEDKY 5. KOLA KP


Malše Roudné – FK Slavoj Český Krumlov 0:2 (0:0)

Branky: 60. Fischer, 65. Novák. Rozhodčí: Peterka - Kroutl, Krauskopf. Delegát: Hanzal. ŽK: 3:3 (Cahyna, Píša, Kodras – Tůma, Švec, Smolen). Diváků: 100.

Roudné: Hřebejk – Kodras (75. Votava), Jurásek, Cahyna, Bartoš – Samek, Kadlec (54. Goretki), Škoda, Neckář (77. Zíka) – Píša, Vlk. Trenér Marcel Tomášek.

Č. Krumlov: Trnka – Malý (23. Paráček), Švec, Dudák, Smolen – Sláma (85. Filip), Novák, Tůma, Strapek (89. Trapl) – Tauber, Fischer (89. Ješina). Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: Hřebejk – Dudák, Novák, Tůma.

Oba protivníci si byli vědomi toho, že jde o vysoce prestižní zápas a hrálo se velice opatrně. Nikdo nechtěl udělat chybu a hra se pohybovala hlavně ve středu hřiště. Žádných velikých šancí si diváci moc neužili a průběh zápasu je možná zklamal. Domácím se povedla střela Píši, ale byla odražena a nabíhající Bartoš svoji úlohu nezvládl. Ale podobně dopadly i pokusy hostů.

Po přestávce se hra trochu zrychlila, hlavně díky hostům. Ale pořád to nebyl fotbal, který by fanoušci od svých týmů čekali. Více práce měl přece jenom domácí gólman Hřebejk, ale balon za svá záda pustit nechtěl. To samé si předsevzal i Trnka na druhé straně. Pravda, jednou mu hodně pomohlo břevno jeho branky po střele Samka.

V 60. minutě donutil k prvnímu porušení předsevzetí domácího Hřebejka Martin Fischer. Malšané nedokázali odstranit míč do bezpečně vzdálenosti a dovolili zapojit pravačku krumlovského forvarda do akce. Ta skončila střelou, na kterou roudenský brankář nedosáhl – 0:1. Ale ani to nebylo všechno. Hosté si vynutili trestný kop, a ten Václav Novák krásně poslal do sítě domácích – 0:2. Pak ještě postupoval sám na branku Tauber, ale ukvapeně pálil těsně vedle.

Malšané z posledních tří zápasů získali jen bod. „Nebyl to moc záživný fotbal. Těžko dáváme dohromady sestavu. Navíc šance, které jsme si i tak vytvořili, tak jsme nedokázali proměnit. To se nedá nic dělat. Musíme to nějak řešit,“ poznamenal zklamaný Marcel Tomášek, trenér Roudného. Slavojáci z Krumlova to na roudenském hřišti umí. Za posledních pět let tu neprohráli ani jednou! „My jsme zpočátku hráli nějak bez pohybu, do hry nás nepustila dobrá roudenská obrana. Ale můžu říct, že jsme byli iniciativnější. Ve druhém poločase se zlepšila hra zálohy a nakonec se to projevilo i na výsledku. Bohužel se nám zranil Malý, musel odstoupit,“ pravil k derby kouč Václav Domin.

TJ Osek – SK Otava Katovice 1:1 (1:1)

Branky: 40. Carda – 37. Hajdušek (pen.). Rozhodčí: Vican – Jarolím, Dunovský. Delegát: Brož. ŽK: 2:2 (Benda, Hoch – Chylík, Horejš). Diváků: 350.

Osek: Kozlík – Lávička, Krejčí, Carda, Benda – Brabec, Hoch, Kroupa, Hosnedl – Blatský, Říský. Trenér Jaroslav Voříšek.

Katovice: Švehla – Hromíř, Hajdušek, Janoch, Horejš – Kagui (83. Zoubek), Tušer, Chylík (57. Cibulka), Repa – Uher, Požárek. Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: Carda, Kozlík, celý tým – Hajdušek.

Další sobotní ostře sledované utkání se hrálo na Strakonicku. Derby v Oseku sledovaly víc než tři stovky diváků a viděly převahu katovického týmu. Po zápase tak mohl být s bodem spokojený především domácí lodivod Jaroslav Voříšek, i když ho mrzela nastřelené břevno v závěru.

„Katovice přijely povzbuzené vysokou výhrou, zatímco my jsme schytali čtyřku v Lomu. Takže z tohohle pohledu remízu beru. Hosté působili fotbalověji, přežili jsme několik velkých šancí, podržel nás brankář Kozlík,“ řekl redakci kouč Oseku. Jeho tým přes možnosti Katovic inkasoval pouze z pokutového kopu. V 37. minutě se po faulu Krejčího postavil na puntík obránce Tomáš Hajdušek a proměnil – 0:1.

Důležité vyrovnání přišlo pro Osek velmi brzy, hned o tři minuty později se odražený míč po standardní situaci z poloviny hřiště dostal až na vápno k Martinu Cardovi, který přízemní střelou a s pomocí tyče dostal míč za Švehlu – 1:1.

A když Katovice nezúročily po přestávce svou převahu, mohli je Osečtí potrestat. Hostující brankář Švehla byl důležitou postavou konce duelu, když dokázal Hochovu střelu vytěsnit alespoň na břevno a zachránil svému týmu z Oseku bod. Závěr už domácí přečkali, aniž by využili možnosti taktického střídání.

SK Rudolfov – TJ Sokol Lom 2:3 (1:1)

Branky: 18. a 74. (pen.) Pouzar – 15. a 61. Janů, 56. Neužil. Rozhodčí: Herzog - Macko, Tůma. Delegát: Šnajder. ŽK: 1:5 (Šindelář – Vesecký, Janů, Balogh, Neužil, Vysušil). Diváků: 120.

Rudolfov: Pícha – Jasenský, Novotný, Hrbáč, Hajný – Sládek (46. Tyrpák), Maxa, Šindelář, Kuna – Pouzar, Vo Son (66. Vejvar). Trenér Otakar Matouš.

Lom: Chylík – Kloc, Vesecký, Vysušil, Kořenský – Balogh, Šimák (84. Voneš), Janů, Kolací (92. Rabiňák) – Bosnyak (89. Trantýr), Neužil (93. Císař). Trenér Libor Zeman.

Nejlepší hráči: Pouzar, Pícha – Neužil.

Lom bere v zajímavém duelu na hřišti Rudolfova další tři body a je spolu s Krumlovem na čele přeboru. Hosté ale mohli inkasovat hned v 8. minutě, Radim Pouzar zahrál rohový kop a obránce Vesecký nastřelil břevno vlastní branky.

Vlastní gól se ale nekonal, zato v 15. minutě předvedl pěknou akci Lukáš Janů, když si vytáhl míč z vlastní poloviny, narazil si se spoluhráčem a dokráčel až před Píchu, kterému nedal obstřelem šanci – 0:1. „Tady jsme prostě měli reagovat nějakým důrazným soubojem a tu akci přerušit,“ viděl situaci před úvodní brankou duelu domácí trenér Otakar Matouš.

Za tři minuty se ale začínalo odznovu, Radim Pouzar zahrál rohový kop, po němž se míč dostal k Tomášovi Maxovi, exklikovský záložník ho vrátil Pouzarovi a ten za strany procedil míč na přední tyči až do sítě – 1:1. Hostujícímu forvardovi Neužilovi následně sebral tutovku výborným zákrokem rudolfovský Pícha. Oba týmy měly v úvodním dějství i další šance, v závěru nastřelili hosté tyč a tak poločas nahoru dolů skončil „jen“ 1:1.

Lom po změně stran zaskočil domácí rychle rozehraným autem, který spadl přímo na nohu Davidu Neužilovi a ten z první z nějakých dvaceti metrů přízemní ranou vrátil hostům vedení – 1:2. Po hodině hry navíc Janů (jeho otec byl dlouholetým kapitánem Liberce) skóroval v zápase podruhé a jeho střela z vápna po levé ruce Píchy znamenala vedení už 1:3. Za Rudolfov už jen snížil Pouzar z penalty po faulu na svou osobu – 2:3. Závěr duelu si Lom pohlídal, Chylík všechny centry do šestnáctky zkušeně pochytal, a několikerým střídáním došel k hodně cenné výhře.

SK SIKO Čimelice – FK Olešník 0:6 (0:3)

Branky: 30., 39. a 67. Štos, 44. Vařák, 77. a 84. Lafata. Rozhodčí: Polák - Sebera, Toucha. Delegát: Pípal. ŽK: 1:0 (Hegenbart). Diváků: 150.

Čimelice: Přibyl – Pávec, Listopad, J. Viták, Rambous – Řežábek (46. Varhan), Nekl, Převrátil, Nosek (46. Káš) – Hegenbart (68. Říha), M. Viták. Trenér Pavel Schorník.

Olešník: Matoušek – Vařák (60. Kouba), Heller, Kalášek, Brom – Dráb (87. Studnička), Rožboud, Grobár, Lafata – Štos (75. Tressl), Dudek (72. Tomek). Trenér Roman Chlumecký.

Nejlepší hráči: Rambous, Listopad – Lafata, Kalášek, Štos.

Čimelicím na začátku sezóny nevychází vůbec nic, týmu se nedaří herně ani výsledkově. Tentokrát navíc domácí narazili na silný Olešník, který byl v zápase velmi efektivní a odváží si vysokou výhru 6:0.

„Co k tomu říct. Obrana nefunguje, není člověk, který by dal gól, a navíc spousta pokažených přihrávek,“ soukal ze sebe zoufale domácí zpravodaj Josef Ťupa. Mužstvo trenéra Schorníka bylo nebezpečné snad jen prvních deset patnáct minut, pak už se vlády na hřišti ujali hosté a po půlhodině hry je do vedení poslal Radim Štos.

„Po prvním gólu bylo hotovo. My jsme se sesypali. Olešník navíc do čeho kopl, to mu tam spadlo. Nebyly to nijak krásné branky, spíš góly zblízka,“ dodal k zápasu, v němž Štos zaznamenal hattrick, dvakrát se trefil i David Lafata, jehož od tříbrankového zápasu dělila nastřelená tyč, a jednou Slavomír Vařák. Druhá branka hlavou od exsparťanského kanonýra na konečných 6:0 byla asi nejhezčím momentem duelu.

Čimelice prožívají nejhorší vstup do sezony během svého šestiletého účinkování v krajském přeboru. S jedním bodem za domácí bezgólovou plichtu s Blatnou zůstávají na chvostu soutěže, zatímco Olešník stíhá s 12 body vedoucí tandem Lom – Český Krumlov.

Sokol Želeč – TJ Hluboká n./Vlt. 0:2 (0:0)

Branky: 57. Kadlec, 72. T. Adam. Rozhodčí: Havlík - Reisner, Lovětínský. Delegát: Eibl. ŽK: 2:3 (Holub, Škrábek – Šiller, Kössl, T. Adam). ČK: 1:0 (28. Blažek). Diváků: 80.

Želeč: Blažek – Škrábek, Kosobud, Holub – Šváb, Švec, Fiala (74. Froněk), Kukučka, Rabiňák – Sokolt (62. L. Prokeš), Brůžek. Trenér Roman Lukáč. 

Hluboká: Šiller – Kössl, Legdan, Čermín – Jonáš, Němec, Stráský (80. Turek), Rubick (59. T. Adam), Říha (74. Valenta) – Kadlec, Antoš (78. Lovička). Trenér František Cipro.

Nejlepší hráči: nikdo – Šiller, celý tým.

Hluboké se i napodruhé v tomto kalendářním roce podařilo získat skalp Želče. Zatímco na jaře to byla její jediná porážka v cestě za suverénním ziskem titulu, na začátku další sezony prohrála již podruhé doma. Výrazně se na tom podepsaly zbytečné vyloučení brankáře Blažka a neproměněná penalta.

Želeč se trápí, stále nemůže najít jarní formu. Když se nedají góly, nemůže se vyhrát. K tomu všemu se lepí na kopačky smůla. Ve 13. minute neproměnil Kosobud penaltu po faulu Legdana na Švába, když Šiller jeho pokus bravurně vyrazil na roh. Ve 28. minute dostal gólman Blažek červenou kartu za strčení do faulujícího protihráče v přerušené hře. Do branky se tak postavil útočník a kapitán Brůžek (náhradník brankář nebyl k dispozici) a tím pádem byla oslabena ofenzíva domácích, kteří přeskupili zadní řadu na čtyři obránce.

V celku vyrovnané, ale nervózní utkání rozhodl kvalitně zahraný přímý kop hlubockého Kryštofa Kadlece. Druhou branku připojil střídající Tomáš Adam po nedůrazném odkopu domácích.

Želeč ani Hluboká si za druhý poločas nevytvořily vyloženou šanci a hra se odehrávala většinou mezi vápny. Nakonec si hosté odvezli všechny body a domácí tak stále čekají na svou první výhru.

FK Protivín – TJ Dražice 4:0 (1:0)

Branky: 38. a 86. Zb. Vorel, 49. J. Vorel, 59. Prášil. Rozhodčí: Kotalík - Mach, Žemlička. Delegát: J. Šafránek. ŽK: 1:2 (König – Fara, D. Štecher). Diváků: 100.

Protivín: Hanus – König, Moravec (89. Mikulenka), R. Vojta, Fiala (76. Vojík) – Říha (63. Růžička), Zb. Vorel, Bečvář, Prášil, Ion – J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Dražice: Baka – D. Štecher, Horka (62. Böhm), Fara, Fořt – P. Novotný, Veselý, Hořejší, Do Trung (74. Kubásek) – L. Stuchlík, M. Stuchlík (81. Špale). Hrající trenér Marian Horka.

Nejlepší hráči: Zb. Vorel, Prášil, Moravec, R. Vojta – nikdo.

Domácí se začátku rozkoukávali a do správné provozní teploty se dostali až po půlhodině hry. Do té doby byly lepší Dražice, které měly největší možnost ve 21. minutě hlavičkujícím M. Stuchlíkem nad. Zakrátko se poprvé připomenuli domácí, ale Baka po rohu nadvakrát kryl.

„Hrozili jsme sporadicky, naštěstí jsme pak zabrali a vytvořili si převahu,“ řekl předseda Protivína Václav Křišťál. Ve 38. minutě už se skóre měnilo. Říha vysunul Iona a na konci protiútoku 3 na 2 byl Zbyněk Vorel.

Na začátku druhého poločasu zahodili hosté velkou příležitost k vyrovnání a dvě minuty nato jim dali Protivínští lekci z produktivity. Nákop Moravce, který se úspěšně zabydlel na postu stopera, z poloviny hřiště tečoval před brankářem Zb. Vorel a odražený míč poslal do sítě jeho bratr Jaromír Vorel. Za deset minut J. Vorel sice na Baku nevyzrál, avšak Ondřej Prášil uklidil míč do branky potřetí.

Když pak po hodině opustil trávník dražický stoper a kouč Horka, valil se na Bakovu branku jeden útok za druhým. „Měli jsme šanci za šancí,“ podotkl Křišťál. Po Říhově pokusu zazvonila tyč, ve dvou případech neuspěl J. Vorel či R. Vojta. Až v 86. minutě se po Prášilově trestném kopu prosadil Zbyněk Vorel, jeden z nejlepších domácích hráčů, a stanovil konečné skóre na 4:0. Protivín si po předchozích nezdarech spravil chuť a připsal si první podzimní vítězství.

Napsal(a) Martin Wipplinger, Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Jan Škrle