Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hradec potrápil favorita, Admira uhájila výhru 3:2

 
sobota, 8. září 2018, 12:59

V úvodním střetnutí 5. kola divizní skupiny A hostil nováček J. Hradec dalšího z favoritů na postup do třetí ligy. Po Aritmě (2:0) se u Vajgaru představil další ambiciózní klub z Prahy. Admira si do přestávky zadělala na třígólový náskok. Kanonýr Toman stačil ještě do pauzy korigovat, Votava po hodině snížil na rozdíl jediného gólu, ale finišujícím domácím už se vyrovnat nepodařilo.

Na začátku měl Toman velikou příležitost, jenže v rozhodujícím momentu ho balon neposlechl. Domácí si pak nechali utéct průběh střetnutí. Působili nejistým a zakřiknutým dojmem. Vyklidili zcela zbytečně pole hostům, kteří toho samozřejmě s přehledem dokázali využít. Po jejich akcích se celkem snadno dostával míč až do pokutového území a z toho rezultovaly i oba první góly.

Jindřichohradečtí si nepříjemně často nechávali nakouknout až do kuchyně, kde si hospodařili podle svého uvážení. Po čtvrthodině hry se prosadil jako první Michal Fric – 0:1. Po dvaceti minutách ho s chutí napodobil, opět z malého vápna, Jiří Kurek – 0:2. Třetí gól Pražanů zaznamenal po tečované střele Štěpán Zahálka – 0:3.

Teprve potom si domácí uvědomili, že hosté si dovolují moc a začali je vyhánět. Hra ve středu pole se vyrovnávala a do akce se častěji dostával i před gólmana Jungra. Bohužel podařilo se z toho vytěžit jediný úspěch. Martin Toman dostal míč, ukázal číslo na zádech oběma stoperům a zavěsil – 1:3.

Zaveleli k ofenzivě

Po přestávce konečně našli svoji tvář a troufli si na svoji hru. Překvapení hosté byli zatlačeni do defenzivy a uchýlili se jenom k bezmocnému odkopávání balonu od své branky. Gól visel ve vzduchu, ale stále se nedařilo dotlačit míč za Jungrova záda. Jindra běžel sám na gólmana, ale trefil jenom jeho.

Na Votavově hlavě přistál míč, který přišel zleva, ale bohužel pokračoval v cestě jenom do středu branky. Nakonec se paní Štěstěna usmála i na domácí a pěkné akci snížil Filip Votava na minimální rozdíl – 2:3. Na kýžený třetí gól při velké převaze Hradeckých už nedošlo.

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Stejně jako v Klatovech jsme nezvládli vstup do zápasu. Zbytečně jsme měli před soupeřem až moc veliký respekt. Díky naší nesmělé hře nás soupeř snadno přehrával a na hřišti dominoval. Nechali jsme mu moc volnosti a první dva góly jsme inkasovali z bezprostřední blízkosti. Nám se podařilo v poslední poločasové minutě aspoň snížit. O přestávce jsme si něco řekli a druhá půle byla z naší strany o něčem jiném. Vlítli jsme na ně a oni nevěděli kudy kam. Jenže jsme z našeho tlaku dali jenom druhý gól, a to bylo málo. Ty začátky mají kluci nějak v hlavách, nějak to z nich musíme dostat.“

FK Jindřichův Hradec 1910 – FK Admira Praha 2:3 (1:3)

Branky: 45. Toman, 65. Votava - 15. Fric, 26. Kurek, 39. Zahálka. Rozhodčí: Rychtár - Šob, Ježek. Delegát: Hnilička. ŽK: 1:3 (Toman – Sázel, Štefan, Martinic). Diváků: 100.

J. Hradec: Hejníček – Blažek, Jáša, Völfel, Chalupský – Kučera, O. Černoch (77. Princ), Votava, Jindra, Janák (81. Mareš) – Toman. Trenér Marek Černoch.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Stanislav Hladík