Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Trenérská změna ve Volyni. Slavoj převzal Libor Žák

 
pátek, 7. září 2018, 12:00

Slavoj Volyně, klub s bohatou tradicí od roku 1909, zatím výsledkově tápe. V I. B třídě (sk. B) ještě nezískal ani bod a okupuje poslední příčku. V týdnu u mužstva ze Strakonicka proběhla výměna trenérů. Milana Kochtu vystřídal Libor Žák, který již ve středu vedl přípravu na nadcházející těžký duel v Sousedovicích.

Libor Žák, který svého času dovedl k historickému postupu do kraje FK Lažiště, posledně trénoval v Rakousku. „Po ukončení angažmá v rakouském Gross Gerungsu jsem sice znovu přemýšlel o tom, že zůstanu v cizině, ale nedohodli jsme se na podmínkách,“  uvádí Libor Žák, že měl teď trenérskou pauzu.

Působení u našich jižních sousedů si nemůže vynachválit. „Takové angažmá bych přál všem trenérům. Nikdo se na nic nevymlouval, na tréninky chodilo 20 až 26 hráčů! Někteří dojížděli až 140 kilometrů, pracovali a přesto přijeli,“ rozplývá se nad docházkou a přístupem hráčů za kopečky. „U nás vám hráč řekne, že dělal do pěti a nestihne trénink v půl šesté,“ mrzí ho přístup fotbalistů na krajské úrovni, který trápí většinu jihočeských kormidelníků.

Pro záchranu udělá maximum

Umístění Slavoje Volyně v I. B třídě
2014/15 6. místo 41 bodů
2015/16 3. místo 44 bodů
2016/17 5. místo 49 bodů
2017/18 7. místo 38 bodů

Žákův příchod do Volyně, kde už trénoval před čtyřmi roky, byl na spadnutí již po skončení uplynulé sezony. „Již v létě mě oslovil Vašek Valhoda s nabídkou, tu jsem ještě neakceptoval, až teď, kdy se potřetí prohrálo,“ vysvětluje, že kývl až na druhý pokus a po nepovedeném startu do nové sezony.

V předcházejícím ročníku skončil Slavoj Volyně na klidném sedmém místě a starostem o udržení se vyhnul velkým obloukem. „Přesto všechno Milan Kochta odvedl loni maximum a dokázal soutěž ve Volyni v pohodě udržet. Bohužel, teď dojel na úzký kádr. Doufám, že některé hráče přivedeme. Podařil se již Josef Kuneš ze Čkyně a jednáme s dalšími,“ prozrazuje, že do sobotního střetnutí v Sousedovicích půjde s několika novými hráči.

Volyně rozjíždí v I. B třídě pátou sezonu. Z okresního přeboru postoupila po dlouholetém snažení v roce 2014. „Vím, jak obtížné bylo Volyni vrátit do krajských soutěží a byla by škoda tuto soutěž neudržet. Udělám pro to maximum,“ říká odhodlaně Libor Žák.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle