Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Žlutomodří v poháru končí, ale Dukla se nadřela

 
středa, 5. září 2018, 08:37

Téměř šestnáct stovek diváků si našlo cestu na fotbalový duel s atraktivním prvoligovým soupeřem. Kdysi slavná pražská Dukla, která se však na startu aktuálního ročníku Fortuna ligy výsledkově trápí, přijela do Písku pro povinný postup do 3. kola MOL Cupu. Přestože se svěřenci trenéra Pavla Drska z úspěchu nakonec radovali, nadřeli se více, než si před zápasem sami představovali.

Pražané sice nezažívají záviděníhodné období, ale rozdíl dvou soutěží byl znát hned od prvních minut. Hosté drželi balón a žlutomodré prakticky do ničeho nepouštěli. Dlouhých dvacet minut přibývaly náznaky příležitostí pouze na jedné straně, hoši od Otavy běhali bez míče.

Když se Písečtí v polovině prvního poločasu poprvé na delší čas nastěhovali před branku Dukly, paradoxně inkasovali. Rychlý protiútok soupeře hasil faulem v pokutovém území obránce Aleš Hanzlík. Viděl žlutou kartu a kopala se penalta, kterou ve 25. minutě proměnil Ivan Schranz - 0:1.

Domácí jedenáctka neměla v plánu odevzdání zápasu bez boje a začínala vystrkovat růžky, jenže v rozletu ji přibrzdila druhá trefa Dukly, o niž se po sklepnutí balónu spoluhráčem postaral David Breda přízemní střelou k tyči - 0:2.

Do přestávky mohlo být ještě o jeden zásah hůře, zaskvěl se však brankář Písku Kamil Hajdušek, který konečky prstů vychýlil střelu Lukáše Holíka mimo tři tyče a udržel naději domácích na možnou snahu o naději na drama.

Po změně stran byla zvýšená aktivita týmu trenéra Rostislava Grossmanna patrná, jenže proti ostřílenějšímu soupeři se jen velmi složitě propracovával k ohrožení brány gólmana Matúše Hrušky. A když už se Písečtí před slovenského fotbalistu ve službách Dukly dostali, jako asi v nejvážnější příležitosti Dušan Pinc, vytáhl spolehlivý zákrok.

Domácí se až do poslední chvíle pokoušeli alespoň o korekci, ta však nepřišla. Míč do sítě už se nepodařilo dostat ani prvoligovým hostům a na konci pohárového střetnutí tedy platil stav 0:2.

FC Písek – FK Dukla Praha 0:2 (0:2)

Branky: 25. Schranz, 38. Breda. Rozhodčí: Matějček - Flimmel, Kotalík. Delegát: Filípek. ŽK: 2:0 (Hanzlík, Presl). Diváků: 1580.

Písek: Hajdušek – Hrachovec, Vacovský, Holý, Hanzlík (80. Petřík) – Voráček, J. Held, Milec, Januška (73. Benetka) – M. Held, Presl (46. Pinc). Trenér Rostislav Grossmann.

Dukla: Hruška – Miloševič, Bezpalec, Chlumecký (81. Ostojič), Podaný (73. Bezdička) – Hanousek, Souček, Holík – Breda (67. Tetour), Schranz, Brandner. Trenér Pavel Drsek.

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle