Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnovští vydřeli v nastavení zaslouženě tři body. Ševětín držel Lukáš Novotný

 
středa, 5. září 2018, 07:47

Domácí fotbalisté, kteří se museli opět obejít bez svého zraněného střelce Práška a jeho absence byla opět více než citelná, sehráli v zápase se Ševětínem dva velmi rozdílné poločasy. V první půli se hrálo převážně ve středu hrací plochy a zkušené hostující mužstvo domácí hráče do gólových příležitostí vůbec nepouštělo. Druhý poločas však již byl o něčem jiném, neboť hostům začaly od 70. minuty očividně ubývat síly a na jejich branku se valil jeden útok za druhým. Výtečný gólman hostů L. Novotný ale držel až do devadesáté minuty svými fantastickými zákroky čisté konto.

V prvním poločase toho tedy k vidění příliš nebylo, domácím se dlouho nedařilo dostat se do nějaké vyložené příležitosti a to platilo i o hostujícím celku. Za zmínku snad stojí jen střela domácího kapitána Mládka ze 7.min., kterou vyrazil Novotný na rohový kop a hlavička ševětínského Suchana ve 14.min., kterou orazítkoval spojnici tyčí domácí branky. Jinak se hrál v prvních pětačtyřiceti minutách nepříliš záživný fotbal, ale druhý poločas divákům na stadiónu vše vynahradil, neboť přišly i gólové šance a to především na domácí straně.

V 53. minutě se na pravé straně krásně uvolnil domácí Václ. Hruška, přihrál volnému Štillerovi, ten střílel z otočky pohotově, ale těsně minul Novotného branku. Hned na to ale přišla v 55.min. a v ní obrovská šance hostů, kdy se řítil sám na domácí branku nestárnoucí, ale stále rychlostně velmi dobře vybavený hostující Vokurka (46 let), ale Průša v brance domácích vytáhl zákrok dne a svůj tým výrazně podržel. To byl zlomový okamžik utkání, neboť od této doby se čím dál častěji začali prosazovat domácí hráči a před brankou hostů bylo neustále horko a přicházely šance již jen domácího celku.

V 60.min. po přihrávce Vl. Hrušky se ocitl ve stoprocentní šanci domácí Král, ale Novotný rovněž předvedl na brankové čáře fantastický zákrok a nohou zázračně vykopl jistý gól. V 63.min. hlavičkoval osamocený domácí Doubrava po rohovém kopu jen do břevna ševětínské branky, když tentokrát brankář Novotný jeho prudké hlavičce pouze přihlížel… V 77.min. vytáhl další gólovou střelu Krále skvělý Novotný, když již domácí fanoušci zvedali ruce a viděli míč v síti a v 87.min. měl rozhodnutí na noze nehlídaný chýnovský stoper Doubrava, ale ze sedmi metrů neuvěřitelně přestřelil hostující branku a o některé domácí fandy na tribuně se v tu chvíli pokoušely mrákoty…

Domácí celek ale bojoval až do samého konce zápasu a nakonec se mu to zaslouženě vyplatilo. Již v nastaveném čase dostal v pokutovém území hostů výbornou přihrávku střídající Zítek, naznačil střelu, ale míč si ještě zasekl a ševětínský Suchan jej nemilosrdně poslal k zemi. Jasný pokutový kop a hosté ani neprotestovali. Z něj pak utkání rozhodl ve druhé minutě nastavení Mareš a domácí mohli slavit velmi cenné tři body. Po té rozhodčí Leiš zápas ukončil a domácí fanoušci po té doprovodili své hráče do kabin za již vydatného lijáku zaslouženým potleskem.

Ohlasy z laviček

Hodnocení zápasu trenérem domácích Petrem Holotou: „V prvním poločase jsme předvedli řadu nepřesností a nemohli jsme se dostat do tempa. Druhý poločas již byl z naší strany daleko lepší, naši hru výrazně oživili střídající hráči Zítek s F. Zadražilem a začali jsme si vytvářet řadu gólových příležitostí. V brance Ševětína však byl výtečný hostující gólman a dlouho držel čisté konto. Nakonec jsme ale všechny tři body vybojovali a za druhých 45 minut jsme si je zasloužili. Nyní nás čekají dva dopolední těžké zápasy na hřištích soupeřů (Čtyři Dvory a Planá n/L.) a pokusíme se přivést nějaké body i ze hřišť soupeřů.“

Hodnocení zápasu trenérem hostů Janem Klimkem: „Domácí celek si za výkon ve druhé půli výhru zasloužil a gratuluji mu, i když jsme jim všechny tři body v nastaveném čase doslova darovali zbytečným faulem v pokutovém území. Před tím jsme však přežili několik vyložených šancí domácích, ale rozhodující branka v nastaveném čase samozřejmě vždy zamrzí. Nyní se musíme za týden doma připravit na utkání s vedoucím týmem tabulky N. Včelnicí, která zatím podává suverénní výkony a čeká nás další velmi těžký zápas.“

FC Chýnov – SK Ševětín 1:0 (0:0)

Branka: 90.+2 (pen.) Mareš. Rozhodčí: Leiš – Průchová, Bartůněk. ŽK: 2:2 (Václ. Hruška, Mareš - Kupec, Vokurka). Rohy: 10:4, 110 diváků.

Chýnov: Průša – J. Hruška, Doubrava, Petrů, Mareš – T. Kučera (59. Zítek), Mládek, Václ. Hruška, Štiller (73. F. Zadražil) - Vl. Hruška, Král. Trenér Petr Holota.

Ševětín: L. Novotný – Kasper, Sváta, Kupec, Suchan – Hindy, P. Novotný, Chmel, Granov – R. Novotný (89. Trnka), Vokurka. Trenér Jan Klimek.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer