Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lažiště si dojelo pro třetí vítězství do Semic

 
úterý, 4. září 2018, 20:20

V dalším kole I. A třídy, sk. A, došlo na souboj nováčků. Oba týmy šly do tohoto zápasu s rozdílnou náladou. Zatímco domácí ještě nebodovali, hosté měli plný počet bodů, a tím pádem byli mírným favoritem. Obě mužstva udělala oproti minulému zápasu nějaké změny. U domácích zraněného brankáře Dvořáčka nahradil Dvořák a Peroutku Veleman. Hosté přijeli do Semic bez dvou klíčových obránců (Bednár, Hojdekr), ale již s uzdraveným Sedláčkem a Tesařem v brance.

Úvod zápasu byl oboustranně opatrný. Ani jedno mužstvo nechtělo na podmáčeném terénu udělat chybu. Byli to hosté, kteří byli na začátku aktivnější, ale konsolidovaná domácí obrana je do vážnější šance nepustila. Za zmínku stojí snad pouze 9. minuta akce, kdy Pěsta hezky vysunul Sedláčka, který sklepl pod sebe na Makoše, ale jeho střelu na poslední chvilku domácí obrana zblokovala.

To domácí čekali na svou šanci a jakmile se naskytla příležitost k brejku, tak jí okamžitě využili. Po jednom z nich postupoval ve 14. minutě na pravé straně směrem k brance Antony, ale tak dlouho váhal se střelou, až mu jí stačil Sedláček zblokovat na roh. V 17. minutě to již domácím vyšlo. Na polovině hřiště obral Čedík o balon Vokatého a vyslal za obranu hostí Velemena, který postupoval sám na Tesaře a střelou po zemi k pravé tyče rozveselil domácí fanoušky – 1:0.

Gól domácích na chvilku hosty vyvedl z tempa a byli to domácí, kteří v tuto chvilku byli aktivnější, a párkrát zahrozili, zejména ze standardních situací. Ve 23. minutě podnikli rychlý brejk. Volmut našel Pěstu, který přihrál na lépe postaveného Sedláčka, ale jeho střela byla opět zblokována. Dorážka již neměla potřebnou razanci.

Poté opět začali více na pilu tlačit hosté a měli několik slibných akcí. Ve 30. minutě poslal dlouhý pas přes polovinu hřiště Sedláček na Vokatého, který postupoval ze strany do vápna, ale místo střely hledal ještě volného Pěstu. Jeho přihrávku zblokoval domácí obránce tak, že skoro překvapil Dvořáka v brance. Ve 32. minutě zahrozili opět domácí, kdy Zborníkovu střelu zblokovala hostující obrana těsně vedle levé tyče. Z následného Nouskova rohu vznikl před brankou Tesaře zmatek. Hosté byli nakonec rádi, že skončil balon těsně vedle tyče jejich svatyně.

Ve 37. minutě se dočkali Lažišťští. Čedík na vlastní polovině při pokusu o kličku nevyzrál na Rauschera, který předal balon na Volmuta. V tu chvíli postupovali tři hostující hráči na jediného domácího. Volmut to vzal na sebe a krásnou střelou z 20 metrů přeloboval Dvořáka na zadní tyč – 1:1. Hosté chtěli do poločasu ještě skóre otočit, ale to se jim nepovedlo, byť k tomu ještě šance měli. Nejdříve Makoš vyslal na zteč Pěstu, ale toho vychytal Dvořák. A v poslední minutě po standardní situaci Volmuta Vokatý v závaru před brankou ani nadvakrát neprostřelil domácí houštinu těl. Tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Hosté po přestávce přidali

Jestliže byla první půle vyrovnaná, tak tu druhou byli hosté jednoznačně aktivnější. Lépe kombinovali a vytvářeli si i nějaké šance. V 53. minutě rozehrál Volmut nakrátko trestný kop na Makoše, ale ten ze 20 metrů minul. V 61. minutě zahrozili z ojedinělého útoku domácí. Na hrotu se z ničeho nic objevil Kysela a pěknou křižnou střelou přes celou bránu vyděsil Tesaře. Naštěstí pro něho šla těsně vedle jeho levé tyče.

Vzápětí udeřili hosté. Po pěkné kombinační akci po ose Volmut, Sedláček, Linhart zakončoval posledně jmenovaný do prázdné branky – 1:2. V tuto chvíli hosté hru kontrolovali a nepouštěli domácí na dostřel svojí branky. Navíc v 77. minutě hosté definitivně rozhodli. Po nepřesnostech na obou stranách ve středu hřiště se dostal odražený míč na pravou stranu k volnému Vokatému. Ten se v těchto situacích nemýlí a přesnou tvrdou střelou pod břevno upravil na 1:3.

V závěru domácí přidali, ale kromě velkého závaru po standardní situaci v 80. minutě si vážnější šanci nevypracovali. Hosté konec rozkouskovali střídáním, tak na nějaký velký domácí tlak ani nedošlo. A když ani na druhé straně nevyšel žádný z nadějných brejků, tak se skóre již neměnilo.

Ve slušně hraném utkání skoupém na gólové příležitosti vyhráli hosté zaslouženě. Po vyrovnaném prvním poločasu byli v tom druhém určitě lepší. Zpřesnili kombinaci a hra se většinou odehrávala na domácí polovině. Opět zahráli dobře jako tým, ale rozhodujícím faktorem byla velmi dobrá hra záložní řady. Ta dva góly dala a třetí připravila Linhartovi na stříbrném podnose.

U domácích se líbil urostlý Zborník, který byl tahounem většiny akcí a v prvním poločasu zlobila hosty útočná dvojice Holub, Veleman. V příštím kole zajíždí Semičtí do Vimperku a již potřebují bodovat, aby se odlepili ode dna. Lažiště hostí v derby Prachatice, které jsou také bez bodu a potřebují již „urvat“ nějaké body.

FC ALKO Semice – FK Lažiště 1:3 (1:1)

Branky: 17. Veleman – 37. Volmut, 62. Linhart, 77. Vokatý. Rozhodčí: Kříž st. - Náprava, Bumba. ŽK: 0:1 (Macek). Diváků: 80.

Semice: Dvořák – Buchtele, Sádlo, Kysela – Zborník – Antony (68. Šourek), Čedík, Císařovský, Nousek (68. Mendel) – Veleman (66. P. Keclík), Holub (66. Peroutka). Trenér Ladislav Holub.

Lažiště: Tesař – Macek, Vávra, Bízek, Makoš – Vokatý, Rauscher, Volmut, Sedláček (90. Stupár) – Linhart (86. Ostadál), Pěsta (81. Turek).  Trenér Josef Raušer.

Napsal(a) Pavel Hodina | Foto Zdeněk Formánek
 


 
Reklama