Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čimelice si odvezly z Jankova krutý výprask

 
úterý, 4. září 2018, 13:55

Před měsícem tytéž týmy na stejném místě odehrály generálku, tentokrát se proti sobě postavily v mnohem důležitějším utkání o mistrovské body. Přesto byl výsledek, a řekněme, že i průběh zápasu, dosti podobný. Jankov nakonec díky dobře zvládnutému druhému poločasu pokořil Čimelice výsledkem 5:1, byť průběh hry byl oproti výsledku mnohem vyrovnanější.

Dobrou zprávou pro domácí trenérské duo Kadlec – Maxa byl návrat od března zraněného Marka Kroneisla. Zkušený stoper potvrdil svoji extratřídu a bezchybným výkonem a dirigentskou taktovkou dodal na kopačky všech jankovských hráčů více klidu.

Přesto se v úvodní části prezentovali domácí fotbalisté velkým množstvím ztrát, které je provázely i v předchozích duelech. I proto byli možná trochu překvapivě více na míči fotbalisté Čimelic, kteří si v 7.minutě došli pro první šanci utkání. Tu měl po Loškově nastřelené ruce na svých kopačkách technicky dobře vybavený Radek Převrátil, avšak volný přímý kop z ideální pozice do branky zakroutit nedokázal.

Domácí se v útočné fázi hledali, a tak si neúnavně povzbuzující kotel jankovských fanoušků na první vážnější moment musel počkat až do jedenadvacáté minuty. Lošek získal na polovině hřiště míč, předal jej doprava rozběhnutému Dolejškovi, jehož střelu z úhlu Přibyl dokázal vyrazit. O pět minut později se poprvé měnil stav na ukazateli skóre. Dolejšek vysunul přesnou kolmicí Romana Mužíka a ten nabídnutou příležitostí nepohrdl. Přesnou střelou k tyči kolem Přibyla poslal Jankov do vedení - 1:0.

V 33.minutě se pokoušel o efektní nůžky po Mužíkově zblokované střele Jan Šebelka, výsledkem bylo zakončení nad hostující branku. V 36.minutě po hloupém Fajtlově faulu měl Převrátil druhou možnost z výborné pozice zahrát přímý kop. Zahrál ho o dost lépe než v prvním případě, ale střelou přes zeď na Komárka nevyzrál. Na podmáčeném terénu se v bojovném utkání po první půli cítili díky výsledku lépe Jankovští.

Blikanec Jankov nemrzel

A mnohem lépe se cítili brzy po pauze. To totiž, přesně v 49.minutě, podnikli útočný výpad po pravé straně Fajtl s Dolejškem. Nabídku druhého jmenovaného před brankou ještě netrefil Popelka, ale Roman Mužík si s odraženým míčem věděl rady a uklidil ho tam, kam měl - 2:0.

Pak ale přišla 56.minuta a v ní "tradiční blikanec" jankovských hráčů. Jmenovitě gólmana Komárka, který chtěl po Maršánově malé domů udělat kličku Martinu Neklovi, jenže ten jeho úmysl přečetl, o míč ho obral a do prázdné branky jednoduše skóroval - 2:1. Naštěstí pro Komárka i celý Jankov bylo skóre po třech minutách opět o dvě branky. To po rohovém kopu vypálil z hranice šestnáctky Fajtl, Přibyl s vypětím všech sil vyrazil míč na tyč, jenže dobíhající Vojtěch Bürger mu ho vrátil do sítě - 3:1.

Další korekci stavu měl na svých kopačkách zkušený Václav Hegenbart, jenž po rychlém brejku svých spoluhráčů upaloval sám na Komárka. Ten však vytasil parádní zákrok a lehce tak odčinil své předchozí zaváhání. O pět minut později předvedli rychlý kontr domácí fotbalisté. Na konci celé akce byl střílející Šebelka a dobře zasahující Přibyl.

V mnohem záživnější druhé půli přišla na řadu další šance patnáct minut před koncem, kdy po akci Bürgera s Dolejškem zahodil velkou příležitost střídající Kočer, jenž byl na hřišti sotva jednu minutku. Přesto v 77.minutě vypukla Precis aréna v nadšení počtvrté, když po individuální akci zamířil uvnitř vápna přesně k tyči kapitán David Maršán - 4:1. Konečné skóre uzavřel Daniel Kočer. Ten dostal přihrávku od aktivního Popelky, prvním pohledem zjistil neúčast spoluhráčů v předbrankovém prostoru a druhým nachytal na švestkách gólmana Přibyla střelou z úhlu na přední tyč - 5:1.

Jankov se dočkal prvního vítězství v sezóně, nicméně, jak by mohl výsledek napovídat, tak jednoznačné to rozhodně nebylo.

SK Jankov – SK SIKO Čimelice 5:1 (1:0)

Branky: 26. a 49. Mužík, 59. Bürger, 77. Maršán, 84. Kočer - 56. Nekl. Rozhodčí: Jarolím - Herzog, Reisner. Delegát: Hanzal. ŽK: 1:4 (Maršán - Listopad, Nosek, Převrátil, J. Viták). Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 2:5. Diváci: 150.

SK Jankov: Komárek - Jirkovský, Lošek, Kroneisl, Popelka (86. Beránek) - Maršán, Fajtl - Dolejšek (79. Hüttner), Šebelka, Bürger - Mužík (74. Kočer). Trenér Petr Kadlec.

Čimelice: Přibyl - Zelenka (78. Říha), Listopad, J. Viták, Rambous - Řežábek, Nekl, Převrátil, Nosek - Hegenbart, M. Viták (58. Káš). Trenér Pavel Schorník.

Nejlepší hráči: Kroneisl, Popelka - Listopad, Převrátil.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová, Natálie Kočerová
 


 
Reklama