Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písek otáčel skóre proti nováčkovi soutěže. Střelecky se zaskvěl střídající Januška

sobota, 1. září 2018, 12:50

V rámci 4. kola Fortuna ČFL přivítal FC Písek na promoklém domácím trávníku Slavii Karlovy Vary. Proti nováčkovi soutěže musel otáčet skóre, přestože zejména v úvodním poločase měl jednoznačnou převahu. Obrat zařídil dvěma krásnými góly nový muž v píseckém dresu Jiří Januška, jenž přišel na hostování z ligové Příbrami.

Prokřehlí soupeři se pár minut zahřívali, brzy však uchopili taktovku domácí hráči. Ofenzivní manévry zahájil Martin Held, jenž v 8. minutě pálil vedle levé tyče. Mamutí šance přišla o dvě minuty později, kdy Jakub Held zleva zahrával rohový kop a Dušan Pinc nádherně hlavičkoval, jenže karlovarský brankář Jiří Chára vytáhl zázračný zákrok a podržel svůj tým, což poté zopakoval ještě několikrát.

Gólman Západočechů zastavil přízemní střelu Martina Voráčka ve 12. minutě a včasným vyběhnutím zlikvidoval také příležitost Martina Helda za dalších šest minut. Pořádně jej protáhl z trestného kopu také písecký kapitán Václav Milec, jenž po půl hodině hry zaměstnal Jiřího Cháru ještě hlavičkovým zakončením. Ve 37. minutě mohl otevřít skóre Martin Held, který zkušeně nasměroval balon k levé tyči, ale viditelnou mezeru v posledním okamžiku zacelil karlovarský brankář.

Ve vápně nejsou žádní predátoři

Po obrátce Jihočeši k malé radosti diváků nepokračovali v tlaku. Snad je zaskočila zvýšená aktivita slávistů, kteří do té doby působili dost nesměle. První kloudná akce karlovarského týmu v 57. minutě skončila gólem. Z levé strany se obloukem k protilehlé tyči přesně trefil Pavel Mařák. „Byla to špatně ubráněná situace celým týmem. Ustoupili jsme soupeři ve střelbě,“ popisoval písecký trenér Rostislav Grossmann.

Třetiligový nováček však udržel vedení pouhé čtyři minuty, než si domácí Aleš Hanzlík připravil míč u rohového praporku a poslal ho do pokutového území, kde jej hlavou přesměroval do sítě střídající Jiří Januška. Dvacetiletý plejer se přišel ke břehu Otavy rozehrát po zranění a ukázal svůj potenciál znovu v 65. minutě druhou trefou za záda Jiřího Cháry. Po trestném kopu Aleše Hanzlíka se míč odrazil ze skrumáže před velké vápno a pohotový expříbramský záložník technickým obloučkem zařídil tři body pro Písek.

V závěru hosté vyvinuli tlak, ale nedostali se k žádné tutovce. Naopak dvě minuty před naplněním hracího času mohl pěknou střelou zvýšit Václav Hrachovec, jenže brankář Jiří Chára byl proti. „První půli jsme odehráli poměrně dobře, ale dlouhodobě nám chybí důraz ve finální fázi. Ve vápně nejsme žádní predátoři. Po soupeřově gólu ve druhém poločase naštěstí zabral celý mančaft a otočili jsme to. V příštím pohárovém utkání proti pražské Dukle chceme protivníka hodně potrápit a nebudeme se bránit postupu,“ usmíval se Rostislav Grossmann. „Domácí vyhráli zaslouženě, ale podle průběhu by zkušenější tým v Písku uhrál alespoň bod,“ doplnil karlovarský trenér Karel Tichota.

FC Písek – FC Slavia Karlovy Vary 2:1 (0:0)

Góly: 61. a 65. Januška – 57. Mařák. Rozhodčí: Drábek – Raplík, Brychta. ŽK: 3:2 (84. J. Held, 90. Presl, 90. Hrachovec – 64. Pěkný, 90. Staněk). Diváků: 273.

FC Písek: Hajdušek – Benetka, Vacovský, Holý, Hanzlík – Petřík (46. Januška), J.Held, Milec, Voráček (90. Kulík) – M. Held (79. Hrachovec), Pinc (88. Presl). Trenér Rostislav Grossmann.

 
 
Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama