Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Pohárový zápas jsme měli pod kontrolou, řekl střelec Lukáš Havel

 
pátek, 31. srpna 2018, 09:36

Roli favorita splnili beze zbytku. Fotbalisté Dynama na hřišti Litoměřicka nepřipustili žádné překvapení, po zásluze vyhráli 2:0 a postoupili do 3. kola národního poháru. Jedním ze střelců zápasu byl i stoper Lukáš Havel, který se prosadil po rohovém kopu Petera Grajciara.

Tři dny po důležité výhře nad Ústím nad Labem odehráli fotbalisté Dynama další utkání proti týmu ze severu Čech. V rámci 2. kola MOL Cupu se vydali do Litoměřic, kde si poradili s domácím účastníkem třetí nejvyšší soutěže. „Z naší strany to byla zasloužená výhra a zasloužený postup. Domácí se proti nám chtěli vytáhnout, my ale hodně drželi míč a k ničemu velkému jsme je nepouštěli," všiml si budějovický stoper Lukáš Havel. Zatímco minulý týden měli fotbalisté Dynama proti diviznímu Jindřichovu Hradci především v prvním poločase plné nohy starostí, v Litoměřicích žádné drama připustit nechtěli. „Řekli jsme si, že musíme hrát úplně jinak než minulý týden proti Hradci. Že musíme hrát od samého začátku aktivně, že na ně musíme vlétnout a musíme dát rychle gól," popisoval taktické plány Havel.

Rychlý gól do sítě Litoměřicka sice Jihočeši nevstřelili, přesto bylo hned od samého úvodu jasně vidět, kdo je na hřišti pánem a kdo bude diktovat tempo hry. „Je pravda, že to bylo hlavně asi otázkou času, kdy ten gól dáme. Už před gólem jsme měli šance, nastřelili jsme tyč. Když už se nám pak gól vstřelit podařilo, ještě více jsme se uvolnili a hrálo se nám dobře," pokračoval Lukáš Havel, který v úvodu druhého poločasu přidal gólovou pojistku: „Gól jsem vstřelil po perfektním rohu od Grajciho. Nějak jsem tam vyplul mezi obránci a následně jsem propálil vše, co stálo v cestě."

FK Litoměřicko – SK Dynamo ČB 0:2 (0:1)
Góly: 32. Grajciar, 52. Havel.
SK Dynamo: Staněk – Řezáč, Havel, Fišl, Helešic – Čavoš, Gebert – Šplíchal, Grajciar (67. Havelka), Pouček (59. Mršič) – Táborský.

Bystří fanoušci na Střeleckém ostrově možná zaregistrovali, že měl Lukáš Havel také prsty v nedělním gólu Dynama proti Ústí nad Labem. To potvrdil sám i mladý stoper. „Ten gól proti Ústí samozřejmě patří Kladrymu, který ten odražený balon napálil směrem k bráně. Pravdou ale je, že mě ta rána trefila do ramene a změnila směr. Brankář tak neměl šanci zasáhnout," podotkl s úsměvem hráč, který jako jediný spolu s Matějem Helešicem odehrál celý nedělní i středeční zápas.

Pohárové boje půjdou nyní na několik týdnů stranou a před reprezentační pauzou se budou chtít hráči Dynama soustředit opět na druhou ligu, ve které je čekají již v sobotu Pardubice. „Pardubice jsou doma hodně nepříjemné. Nedaří se nám tam vyhrávat a poslední zápas jsme prohráli na jaře 3:4. Oni mají menší hřiště, hrají na něm rychle a vždy je to hodně takové soubojové. Agresivitou se jim musíme tentokrát vyrovnat a kvalitou je musíme předčit," má jasno Lukáš Havel.

Napsal(a) Aleš Strouha/SK Dynamo ČB | Foto Jan Škrle