Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Přípravky na turnaji v Lomnici si vyzkoušely fotbal trochu jinak

 
čtvrtek, 30. srpna 2018, 10:21

Uplynulou sobotu se ve sportovním areálu v Lomnici nad Lužnicí uskutečnil 8. ročník turnaje přípravek pořádaný TJ Tatran Lomnice nad Lužnicí pod záštitou Města Lomnice nad Lužnicí a SK Dynamo Akademie. Turnaj byl uspořádán pro kategorii U9 a mladší a byl veden ve zcela novém formátu.

Program začínal ukázkovými tréninky pod vedením Grassroots trenéra mládeže (GTM) Jihočeského krajského fotbalového svazu (Jč.KFS) Pavla Pulce a Grassroots trenérů mládeže (GTM) okresních fotbalových svazů (OFS) Jana Starého, Richarda Mazance, Karla Nového, Tomáše Kostky, Michala Krtka, Richarda Floriána, Petr Houdka.

Následně se v dopoledních hodinách uskutečnil turnaj trojic (3+0), kdy na osmi hřištích (velikosti 20x15m) probíhaly zároveň zápasy, které si organizovaly děti samotné. Sestavily si své trojčlenné týmy a vybíraly si soupeře dle svého uvážení. Pořadatelsky bylo do tohoto turnaje vstupováno pouze při uplynutí hrací doby, aby mohlo dojít k výměně týmů a případně hřišť.

Po ukončení tohoto turnaje (3+0) a chvíli odpočinku (vyplněné obědem) následovala dvě utkání pro každý zúčastněný tým klasického formátu mladší přípravky 4+1 na branky 5x2m, kde byly vloženy i dva zápasy týmů složených z těch, kdo si chtěl jít prostě jen tak zahrát.

Cílem turnaje bylo nechat děti hrát bez výsledkově a sledovat pak jejich chuť a radost hrát proti komukoliv. Musíme konstatovat, že toto se vrchovatě naplnilo! Obzvláště dopolední turnaj trojic všechny zúčastněné naprosto nadchl, bylo k vidění plno naprosto parádních akcí a fotbalových dovedností se spoustou vstřelených branek. Děti byly závěrem ještě odměněny i věcnými cenami, ale tou hlavní cenou pro ně i jejich rodiče byl velký a nový zážitek s fotbalem zase trochu jinak.

Účastníci turnaje:

TJ Tatran Lomnice nad Lužnicí U9, SK Dynamo České Budějovice U8, FC MAS Táborsko U8, Bohemians Praha 1905 U9, SK Dynamo Akademie U8, FK Jindřichův Hradec 1910 U9, TJ Centropen Dačice U9, TJ Sokol Dubné U9, FK Kardašova Řečice 1922 U9

Napsal(a) Petr Krejník | Foto TJ Tatran Lomnice nad Lužnicí