Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dorost Roudného vedl na Motorletu o tři branky – a prohrál na penalty. Tohle je divize a velká škola, říká trenér Cepák

 
středa, 29. srpna 2018, 14:58

Nováček České dorostenecké divize – U 19 Malše Roudné má za sebou ostrý start v nové soutěži. A loňský jihočeský mistr poznává, že co stačilo na krajských trávnících, je teď málo. O víkendu vedl v Praze na Motorletu ještě čtvrt hodiny před koncem 0.3, ale výhru neudržel, zápas skončil 3:3 a domácí vyhráli na penalty.

„Před utkáním bychom bod brali, ale když vedete o tři branky, je pak bod málo. Je to nováčkovská daň. Kluci alespoň vidí, jaký je mezi oněma soutěžemi rozdíl, že je třeba hrát stále nadoraz,“ říká trenér Pavel Cepák.

Jeho tým šel rychle do vedení po střele Wohlgemutha z trestného kopu. Hra se pak vyrovnala, ale malšané ještě před poločasem zvýšili Vochozkou. A když pak dal na 0:3 po brejku a Vochozkově přihrávce Benda, zdálo se být hotovo. Ale nebylo. Motorlet v 74. minutě snížil po standardce, v 85. se po nádherné střele z 25 metrů dotáhl na gól a v 90. po další ráně zpoza vápna stav srovnal. „Střely krásné, ale každé lze dobrým krytím zabránit. V tom jsme ke konci propadli, ale velká zkušenost. Musíme si vzít poučení a makat dál,“ dodává Pavel Cepák.

Malšané mají těžký los. Už ve středu hrají vložené kolo v Hořovicích, a po úvodním kole, v němž doma porazili po výborném výkonu loni třetí Spartak Příbram 5:1, narazí na dalšího silného soupeře.

„Zatím jsme stále na začátku. Jsou prázdniny, kdo ví, jací hráči kde chybí. Uvidíme po pátém kole. Ale už teď je jasné, že dorostenecká divize je rychlejší, důraznější, hráči nic nevypustí a hra je organizovanější, než v kraji. Každý zápas je těžký. Proto ji také koneckonců hrajeme,“ uvedl roudenský kormidelník.

Stejně spokojený může být i Jiří Vlček, kouč mladšího dorostu, který se stejnými soupeři dvakrát remizoval a následně prohrál na penalty. Cennější je o to, že nejméně polovina jeho svěřenců přišla ze žákovského fotbalu a ten dorostenecký teprve poznávají. Je to velký skok, ale rukopis legendárního mládežnického trenéra Dynama, který se jich v čase své životní sedmdesátky v létě ujal, je znát. I on totiž nerad prohrával.

Česká divize dorostu, sk. A (U19)

Malše Roudné – Spartak Příbram 5:1 (4:1)
Branky: 20. Goretki, 27. Kadlec, 33. Míča, 37. Benda, 54. Kadlec - 8. Chýla.

SK Motorlet Praha – Malše Roudné 3:3 (0:2), penalty 5:4
Branky: 74. Slanina, 85. Malýn, 90. Simandl - 3. Wohlgemuth, 26. Vochozka 49. Benda.

Česká divize dorostu, sk. A (U 17)

Malše Roudné – Spartak Příbram 3:3 (2:1), penalty 4:5
Branky: 23. Klimeš, 30. Král (pen.), 51. Podlaha - 28. a 48. Vild, 63. Nešvera (pen.).

SK Motorlet Praha – Malše Roudné 1:1 (1:1), penalty 5:4
Branky: 44. Holakovský - 33. Král.

Napsal(a) Zdeněk Zuntych | Foto Petr Tibitanzl