Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nové Ves porazila v domácí premiéře Prachatice

 
středa, 29. srpna 2018, 10:21

Historicky první utkání v I. A třídě sehráli fotbalisté Nové Vsi na domácím trávníku s velmi silným protivníkem z Prachatic. Hostující Tatran opět doplatil na nemohoucnost v koncovce a podruhé vyšel venku naprázdno. Nováček po týmovém výkonu rozhodl jediným gólem Procházky o druhém vítězství a úspěšném vstupu do nové soutěže, v níž startuje úplně poprvé.

Hned od začátku se ale domácí do hostů doslova zakousli, nedali jim ani milimetr prostoru a začali si vytvářet šance. Hráli výborně po stranách, do vápna hostů létal jeden balón za druhým, ale nic z toho nebylo. Jako první to zkusil Janeček, ale neměl dobře srovnané mířidla, poté Holý krásně našel Procházku, ten míč dobře netrefil, a do třetice Jiránek po rohovém kopu hlavou přestřelil. Poté přišel přímý volný kop. Kohout balón dobře přeběhl a Procházka zakroutil míč přes zeď tak šikovně, že všichni už zvedali ruce, ale z ničeho nic se na brankové čáře zjevil hostující obránce a míč stačil hlavou vytěsnit mimo tyče.

Až přišla 27.minuta a krásná akce domácích. Novák se skvěle u lajny uvolnil nachýchaným centrem našel svého strýce Procházku, který hlavou poslal domácí do vedení. Pak jako kdyby se zápas otočil. Hosté začali držet balón více na svých kopačkách a vytvářeli si nesčetně standardních situací. Hostující kapitán Kováč je zahrával skvěle a jen díky výborné a organizované domácí obraně a brankáři Bartizalovi vyrovnání nepřišlo. Poté první poločas skončil.

Druhé dějství začalo stejně, jako to první skončilo. Hosté v této fázi hráli skvěle, byli schopní lépe kombinovat a domácí se museli ohánět. Vyrovnání viselo ve vzduchu, ale domácí obrana pracovala bez chyby. Poté zase měli šanci domácí, ale nedokázali ji využít. Blížil se konec, hosté zase domácí zatlačili, ale dnes si prostě na domácí nepřišli. A tak všechny tři body, i když se štěstím pro domácí, zůstaly v Nové Vsi.

„Musím poděkovat celému týmu, který hrál velmi spolehlivě a bojoval až do poslední minuty,“ uvedl střelec vítězného gólu Radomil Procházka, který je zároveň na hřišti prodlouženou rukou trenéra Pekárka.

TJ Nová Ves – FK Tatran Prachatice 1:0 (1:0)

Branka: 27. Procházka. Rozhodčí: Kollmann – Valeš, Bumba. DFA: Chlaň. ŽK: 4:2 (Pech, Janeček, Jiránek, Zb. Holý – Šandera, Juroš). Diváků: 150.

N. Ves: Bartizal – Vávra, Boháč, Pech, Kohout (64. Trejbal) – Neumann ml. (75. Brožka), Holý, Janeček, Novák – Procházka (82. Srbený), Jiránek. Trenér Miroslav Pekárek.

Prachatice: Hopfinger – Kotrch, K. Ryšánek, Albert (73. Řezník), Kováč – Tesař, Šandera, Fišer, Mráz – Juroš, Kochma (78. Šabršula). Trenér Lukáš Kubát.

Napsal(a) TJ Nová Ves | Foto Michaela Vrábková