Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Katovice zlomily čimelické prokletí

 
středa, 29. srpna 2018, 09:47

Na výborně připraveném čimelickém trávníku se od začátku hrál svižný fotbal, který nabídl divákům nadstandardní krajskou podívanou. Trenéři Katovic měli poprvé k dispozici kompletní kádr, domácí sužovaly četné absence (Němec, Pšenička, Řezáč, Bednařík, Převrátil), přesto podali lepší výkon než minulý týden s Lomem.

Domácí praktikují jednoduchý křídelní fotbal s centry do vápna. Tuto akci předvedli poprvé již v 5. minutě, ale nebezpečí pro Švehlovu branku z toho nebylo.  Na druhé straně hřiště odpověděl o minutu později střelou Požárek. V 8. minutě přilétl před Švehlu další centr, ale Varhan z jedné mezi tyče nezamířil. Ve 12. minutě hledal ve vápně Požárek Chylíka, ten ale měl míč na dlouhou nohu. Ve 13. minutě vnikl z levé strany do vápna Uher, jeho střela letěla nad.

Ve 20. minutě se skóre poprvé měnilo. Uher vybojoval míč, posunul jej na Miklase a ten střelou z hranice vápna poslal do domácí sítě – 0:1. Vstřelená branka katovické hráče ještě více povzbudila a na domácí branku se valil jeden útok za druhým. Po rychlém brejku střílel ve 23. minutě nad Repa.  Ve 30. minutě byli domácí blízko vyrovnání. Nekl zahrával přímý kop z hranice vápna a Švehla skvělým zákrokem dokázal míč vyrazit. Následnou Varhanovu dorážku vykopl z brankové čáry Chylík. Ve 37. minutě zahrával přímý kop Repa, Miklasova hlavička ale proletěla nad břevnem domácí branky. Ve 40. minutě tvrdě vystřelil Tušer a Přibyl jeho dělovku musel chytat natřikrát.

Ve 41. minutě Katovičtí vedení navýšili. Repa poněkolikáté unikl na levém křídle a jeho přihrávku před branku pohotově uklidil do domácí branky Uher – 0:2. Tato branka po povedené akci se nakonec ukázala jako vítězná.

Ve druhém poločase domácí zvýšili důraz a opticky vyrovnali hru. Zajímavé situace se tak střídaly před oběma brankami. Navýšit vedení Katovic mohl ve 46. minutě Miklas, ale ve finální fázi měl míč na dlouhou nohu. Navíc se při tomto zákroku zranil a krátce na to musel střídat. V 58. minutě unikl po pravém křídle Požárek a přesným centrem našel na malém vápně Uhera, který však nestačil míč dobře trefit. V 59. minutě předvedl další klíčový zákrok Švehla, když během momentu dvakrát vychytal domácí v jasných šancích.

V 62. minutě na druhé straně dvakrát za sebou střílel z jedné Repa, čimelická branka tentokrát odolala. V 70. minutě domácí nakrátko rozehráli roh a po následném centru krotil Švehla míč až na brankové čáře. Další výborný zákrok katovického gólmana. V 77. minutě si před brankou Uher dobrou hrou tělem udělal prostor k zakončení, trefil ale jen vybíhajícího Přibyla.

V 80. minutě předvedl Uher parádu. Na polovině hřiště si všiml vysoko postaveného gólmana domácích. Jeho střela sice Přibyla přeletěla, ale skončila centimetry vedle pravé tyče domácí branky. O minutu později dostali domácí šanci zahrávat další přímý kop z hranice vápna, ale míč skončil na zdi. V 89. minutě tvrdě a přesně k tyči střílel Cibulka, Přibyl jeho střelu s námahou vyrazil na roh. Ten hosté netakticky rozehráli Přibylovi přímo do rukavic, z čehož následoval rychlý brejk, na jehož konci byl Hegenbart, který snížil na 1:2. Ve zbývajícím čase nic podstatného již nestalo a hosté se tak mohli radovat z prvních třech bodů.

SK SIKO Čimelice – SK Otava Katovice 1:2 (0:2)

Branky: 90. Hegenbart - 20. Miklas, 42. Uher. Rozhodčí: Sebera - Reisner, Přibyl. Delegát: Řezáč. ŽK: 2:1 (Listopad, Nekl – Hajdušek). Diváků: 150.

Čimelice: Přibyl – Zelenka (86. Froněk), Listopad, J. Viták, Rambous – Varhan (75. Nosek), Nekl, Pávec (63. Káš), Řežábek – M. Viták, Hegenbart. Trenér Pavel Schorník.

Katovice: Švehla – Hromíř, Hajdušek, Janoch, Horejš – Miklas (52. Kagui), Tušer, Chylík (68. Cibulka), Repa (89. Michálek) – Požárek (76. Schánělec), Uher (86. Koutský). Trenér Roman Malý.

Napsal(a) SK Otava Katovice | Foto Jan Škrle