Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lhenický nováček schytal u Malého jezu bůra

 
úterý, 28. srpna 2018, 10:38

Lheničtí po výhře doma 5:3 nad Větřním tentokrát venku okusili jak „chutná“ prohra 2:5, a to v zápase opět bohatém na branky, jehož vývoj do 56. min. byl obdobný tomu jejich předchozímu, domácímu. Podařilo se jim totiž také znovu dorovnat dvougólovou ztrátu i za neproměněné penalty. Víc jim ale zkušení domácí nedovolili a třemi následnými vstřelenými brankami rozhodli o svém přesvědčivém vítězství.

Ve vyrovnaném prvním poločase to v jeho úvodu byli hosté, kteří jako první ohrozili slávistickou branku Balicovou střelou z voleje a později po Ilievově akci a jeho předložení balonu k zadní tyči zase Mahákem, který jej ale v šanci nestačil zasáhnout a usměrnit mezi tyče.

V 18. min. zahrozili domácí Slípkou po uvolnění přes stopera Kopfa, v zakončení však branku přepálil. Poté jeho spoluhráč Kindermann již po centru zprava zamířil přesně a poslal slávisty do vedení 1:0. Ti o pět minut později z pohledné akce orazítkovali i tyč. Ve 29. min. se lhenická síť rozvlnila podruhé. A byl to znovu Kindermann, který obstřelil gólmana Dvořáka, a odraženým míčem od tyče zvýšil na 2:0.

Ve 33. min. byl jen za cenu faulu zastaven pronikající Iliev a z nařízeného trestného kopu snížil Málek na 2:1. V konci poločasu zlikvidoval gólman Dvořák dvě slávistické gólové šance, a tak se do poločasové otáčky odcházelo s jednobrankovým náskokem domácích 2:1.

V počátku druhého dějství mohli Lheničtí po rohovém kopu srovnat na 2:2, avšak balon se jim za brankovou čáru nepodařilo propasírovat. Hned nato, v 51.min. byl Ilievův průnik do šestnáctky zastaven nedovoleně, ale při následně nařízené penaltě domácí gólman Kocián vystihl směr Tůmova kopu a  vyrovnání se nekonalo.

To, co se Lhenickým nepodařilo z pokutového kopu, napravil v 56. min. Beran, když po autovém vhazování a zatažení míče k šestnáctce následnou přesnou trefou z úhlu smazal rozdílový gól - 2:2.

Ale jen nakrátko, neboť po hodině hry nešťastným Beranovým vlastencem, po centru zblízka, se slávisté znovu ujali vedení 3:2. Potom zakroutil míč přímo z rohového kopu do lhenické sítě Boček a naráz byl rozdíl opět dvougólový - 4:2.

Hostující tým za tohoto nepříznivého stavu pro něho více otevřel hru, vzadu hrál pouze na tři beky. Vytvořil si sice dvě gólové šance, nejprve v 70. min. Mahákem, který po centru nezamířil hlavou přesně, a pak zejména o deset minut později, když se Balica proháčkoval před Kociána, jenž mu však bravurním zákrokem skórovat nedovolil. To ale již domácí slávisté ovládli a kontrolovali hru a v 86. min. přidali z kopačky Mizery pátý gól. Pečetili tím tak nakonec jasnou výhru s výsledkem 5:2.

Hodnocení utkání trenérem Lhenic Václavem Marešem: „Do zápasu jsme vstoupili dobře a dvacet minut byli lepší, ale nezužitkovali jsme to brankou. Pak jsme inkasovali nešťastný gól a za pár minut šli domácí do dvoubrankového vedení. Slavia byla v těchto minutách lepší, nicméně se nám podařilo snížit. Na začátku druhé půle jsme neproměnili penaltu, ale kluci bojovali dál, a srovnali stav. Pak jsme se až příliš zatáhli a prakticky si dali dvě branky, což rozhodlo. Slavia má zkušený tým a zaslouženě vyhrála. Ale v každém případě patří našim klukům pochvala za to, jak se herně prezentovali.“ 

SK Slavia České Budějovice – SK Lhenice A 5:2 (2:1)

Branky: 20. a 29. P. Kindermann, 62. vlastní Beran 65. M. Boček, 86. P. Mizera – 33. J. Málek, 56. J. Beran. Rozhodčí: J. Polák – A. Ondřej, P. Votava. Delegát: J. Šafránek.

Slavia ČB: Kocian – Hasenöhrl, Wegenkittl, O. Kindermann - Toman - Šťastný (82. Kladenský), Slípka, Dvořáček (46. Vranovský) – P. Kindermann (81. Holý) - Bravenec (58. Boček), Mizera (85. Pečenka). Trenér Pavel Janků.

Lhenice: Dvořák – Trojan – Kopf, Tůma, Dav. Kiš (77. Dom. Kiš) – Balica, Prenner, Beran, Mahák (82. Lukač) – Iliev, Málek (85. Kolář). Trenér Václav Mareš.

Napsal(a) Josef Bumba | Foto Jan Klein