Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

První letošní bod získal Jankov v Roudném

 
úterý, 28. srpna 2018, 09:39

Fotbalové okresní derby Malše Roudné versus SK Jankov nabídlo vcelku dobrý fotbal, který okořenilo šest branek. Byť vítěze zápas nepoznal, spokojeni můžou být oba celky. Hosté se dostali do dvoubrankového vedení, malšané však v průběhu druhého poločasu dokázali skóre otočit, avšak o vítězství přišli tři minuty před koncem po přesné hlavičce Martina Popelky.

Hostující kouč Petr Kadlec už k tak velké marodce nemohl oproti minulému utkání počítat s Patrikem Sedlicem. Alespoň na lavičku náhradníků, byť do hry nezasáhl, usedl po dlouhodobém zranění zkušený Marek Kroneisl. A zblízka tak mohl sledovat celkem povedený vstup svých spoluhráčů na hřišti.

Ti začali aktivně a po čtvrthodině hry šli do vedení. Jirkovského centr z pravé strany prolétl až doleva k Maršánovi, ten na nic nečekal, dravým průnikem pláchl Samkovi a načechral míč do střelecké pozice Janu Šebelkovi. Ten se do míče opřel z voleje a trefil se dokonale - 0:1. Ve 22.minutě bylo s domácími ještě hůře. David Maršán svým klasickým způsobem vybojoval míč a nepříjemnou skákavou střelou ho dostal za Hřebejkova záda - 0:2.

Nedlouho poté měl Jankov výhodu volného přímého kopu z dosti dobré pozice. Roman Mužík to zkoušel přes zeď, jenže na Hřebejka nevyzrál. Roudné v této sezóně po obměně kádru bude hodně spoléhat na tandem Hála - O. Otepka. A právě Jan Hála dostal v 34.minutě trošku volného prostoru, napřáhl a trefil se přesně k tyči - 1:2. Domácí udeřili v podstatě z první střely na branku.

Inkasovaná branka hosty znejistěla a lehkost z prvních třiceti minut byla ta tam. Přesto si v 45.minutě, těsně před odchodem do kabin, vypracovali Jankovští obrovskou příležitost. Fajtlův přesný pas si výborně do pohybu zpracoval Dolejšek, ale ve finále nedokázal prostřelit Tomáše Hřebejka. Přesto dobře hrající Jankov šel do poločasové přestávky s jednogólovým náskokem.

V předchozích dvou duelech hájil branku Jankova Aleš Pavelec, tentokráte dostal přednost Jan Komárek a určitě nemá čisté svědomí z 57.minuty, která přinesla laciné vyrovnání. Po autovém vhazování poslal Matyáš Bartoš celkem nevinný centr do pokutového území a míč na kluzkém terénu pod Komárkovým tělem doskotačil až do sítě - 2:2.

Druhý poločas bylo o něco málo lepší Roudné a v 70.minutě dokonalo obrat. To na pravé straně Jankova propadl jinak dobře hrající Jirkovský, z nastalého volného prostoru vytěžil centr Otepka a Viktor Kadlec precizní prací zakončil nechytatelně k tyči - 3:2. V 78.minutě předvedl Jan Komárek dobrý zákrok proti tvrdé střele Hály.

Asi jen málokdo i z jankovského tábora věřil ještě v bodový zisk a ten se skutečně narodil. V 87.minutě přišel rohový kop Šebelky a hlavičkující Martin Popelka ukončil střelecké hody deštivého sobotního podvečera - 3:3. Pro Malšany hořký konec, avšak remízu lze v konečném hodnocení považovat za spravedlivou.


TJ Malše Roudné - SK Jankov 3:3 (1:2)

Branky: 34. Hála, 57. Bartoš, 70. Kadlec - 15. Šebelka, 22. Maršán, 87. Popelka. Rozhodčí: Kaštánek - Jarolím, Šafránek. Delegát: M. Urban. ŽK: 3:4 (Píša, Hála, Hřebejk - Šebelka, Fajtl, Mužík, Bürger). Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 4:3. Rohy: 3:6. Diváci: 150.

Roudné: Hřebejk – Kodras, Jurásek, Škoda, Bartoš – Samek (58. Neckář), O. Otepka, Hála, Kadlec – Vlk (77. Votava), Píša. Trenér Marcel Tomášek.

Jankov: Komárek – Jirkovský, Lošek, Popelka, Bürger – Maršán, Fajtl – Dolejšek, Šebelka (90. Prediger), Hüttner – Mužík (73. Kočer). Trenér Petr Kadlec.

Nejlepší hráči: Kadlec – Maršán.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová, Natálie Kočerová