Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Strakonický Junior se vyšvihl do čela tabulky

 
úterý, 28. srpna 2018, 09:37

Před vzájemným utkáním patřilo domácímu Větřnímu dvanácté místo a okupoval strakonický Junior čtvrtou příčku. Po závěrečném hvizdu rozhodčího se situace rapidně změnila. Zatímco Junior po vítězství postoupil do pozice lídra soutěže, Větní spadlo na samý chvost tabulky.

Od začátku utkání hosté trpělivě čekali, co domácí předvedou, ale protože ti se dopředu moc netlačili, tak převzali iniciativu hráči Junioru. V 18. minutě se po rohu dostal k hlavičce Němeček, ale obránce z brankové čáry ji odvrátil na další roh. Další branková příležitost se odehrála ve 34. minutě, kdy M. Šrámek přihrál ve vápně Máškovi, ale ani ten nadvakrát gólmana domácích nepřekonal.

Domácí první střelu na branku z dálky vyslali domácí ve 37. minutě, ale Lízal byl pozorný. Ve 39. minutě si Zušťák ve vápně udělal prostor, přesnou přihrávkou našel Bálka, který hlavou otevřel skóre - 0:1.

Domácí ohrozili branku ve 43. minutě z trestného kopu, ale Lízal pěknou střelu dobře přikryl. Hned z protiútoku Boukalík křižným centrem dal do vápna na Zušťáka, ten z první sklepl na Mášku, který dal na 0:2.

Druhý poločas se domácí snažili více tlačit dopředu, ale obrana Junioru je k ničemu nepouštěla, a tak pomaličku jejich snaha o tlak uvadala. Víceméně se do brankových příležitostí dostávali jenom hosté.

V 50. minutě po rohu V. Šrámka se k zakončení dostal Zušťák, ale jeho hlavičku gólman chytil. V 58. minutě opět Zušťák v akci, ale jeho střelu k tyči brankář výborným zákrokem vytěsnil na rohový kop. V 63. minutě V. Šrámek vypálil z vápna krásnou střelu a opět výborný zásah brankáře.

V 66. minutě předvedli hosté povedenou akci mezi V. Šrámkem - P. Gašparem – Máškou a posledně jmenovaný přihrál do vápna na nabíhajícího Zušťáka. Ten ještě zkušeně pustil nahrávku mezi nohama na M. Šrámka, který pohodlně skóroval na 0:3.

Další dobrý tah trenéra se vyplatil, když ze hry stáhnul Zušťáka a Bálka. Na jejich místo nastoupili F. Gašpar s Beranem a odměnili se mu pěknou akcí a čtvrtým gólem v 89. minutě. F. Gašpar zatáhl míč po lajně a přihrál do vápna Máškovi. Ten prodloužil na volného Berana a skóre 0:4 bylo dokonáno. Hosté tak dali pěkný dárek trenérovi k svátku.

SK Větřní – FK Junior Strakonice 0:4 (0:2)

Branky: 65. a 89. Martin Šrámek, 39. Bálek, 44. Máška. Rozhodčí: Valeš – Kollmann, Bumba. ŽK: 3:1 (Gutheis, Dvořáček, Dobrovodský – Bálek). Rohy: 5:10. Střely na branku: 3:9. Diváků: 100.

Junior Strakonice: Lízal – Boukalík, Němeček, M. Kostka, P. Gašpar – Bálek (89. Beran), M. Šrámek, Ouška, V. Šrámek – Zušťák (75. F. Gašpar).

Napsal(a) Jiří Cibulka | Foto Jan Škrle