Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ideální jedenáctka KP: Třeboň se opírala o Pučejdla a Koktavého. U Malše oslnili Otepka s Hřebejkem

 
pátek, 24. srpna 2018, 09:50

Hodně divoký byl uplynulý víkend, během něhož se zrodilo několik nečekaných výsledků. Ostrostřelbu spustily čtyřgólovými výhrami Dražice, Lom a na půdě úřadujícího mistra Třeboň. Pět branek bylo k vidění v atraktivním duelu Katovic s Roudným, který klidně mohl skončit úplně opačným výsledkem. Mužem 2. kola jsme zvolili Jaroslava Bosnyaka z Lomu.

Dražice zabraly doma s Osekem. Na vysokém vítězství se podepsal dvěma góly po přestávce Petr Novotný, v obraně se dařilo navrátilci Miloslavu Farovi. V dresu nováčka se znovu prosadil mladík Jaroslav Bosnyak, který gólovou hlavičkou s Čimelicemi nasměroval Lom za dalšími body.

Senzací kola byl zisk Třeboně u mdlé Želče. Mistr doplatil na profesorskou hru a podcenění soupeře. Hráči Jiskry mu zasadili čtyřgólové K.O. za 8 minut. Trenér Karel Kladenský vyzdvihl výkony Prokopa Pučejdla a Petra Koktavého. „Neúnavný dříč, v zápase vystřídal dva posty a oba zvládl velmi dobře, byl oporou týmu,“ řekl Kladenský na konto Pučejdla. Na adresu Koktavého poznamenal: „Nadstandardní výkon korunoval veledůležitým vyrovnávacím gólem hlavou po rohovém kopu.“

Jankov ani podruhé nevyužil výhody domácího prostředí. V derby s Olešníkem nezvládl závěr zápasu. Z obou týmů se líbily výkony domácího Františka Loška a olešnického záložníka Martina Šímy, který poslal ideální centr na druhý gól Lafatovi. Další okresní derby dvou mužstev z Českobudějovicka proběhlo v podzámčí. Hluboká po boji porazila rivala Rudolfov. U obou domácích branek byl Tomáš Antoš. „První dal sám, u druhého asistoval,“ poznamenal hlubocký činovník Petr Řehoř.

Bez bodu zůstávají překvapivě Katovice. Jejich hru proti Roudnému výrazně oživil Jakub Miklas. „Po půlhodině vystřídal otřeseného Chylíka a od té doby svými útočnými výpady permanentně zaměstnával roudenskou obranu, před koncem vsítil kontaktní gól,“ uvedl katovický předseda Tomáš Hajdušek. Malšané se mohli opřít o výkony dvougólového středopolaře Ondřeje Otepka a gólmana Tomáše Hřebejka. „Otepka prokázal, že v jeho levačce má Roudné „poklad“. Dvakrát si připravil ideálně střeleckou pozici a domácího brankáře odstavil do role diváka. Brankář Hřebejk byl základním stavebním kamenem roudenské výhry – třikrát na něj šel Uher, vytáhl i přímý kop Tušera ze šibenice,“ ocenil Hajdušek hostující tandem.

Nejlepší střelci: 3 – Ondřej Otepka (Roudné), Jaroslav Bosnyak (Lom), Jakub Barda (Milevsko), 2 – Jakub Říský (Osek), Radim Štos, David Lafata (oba Olešník), Jan Šimák, David Neužil (oba Lom), Jan Sláma (Č. Krumlov), David Růžička, Martin Průcha (oba Třeboň), Petr Novotný (Dražice).

Brankáři s nulou: 2 – Pavel Dvořák (Milevsko), 1 – Michal Šimůnek (Blatná), David Přibyl (Čimelice), Tomáš Teringl (Rudolfov), Martin Blažek (Želeč), Michal Trnka (Č. Krumlov), Michal Baka (Dražice), Ladislav Chylík (Lom).

Ideální sestava 2. kola KP podle Jihočeského fotbalu

Tomáš Hřebejk (Roudné)

František Lošek (Jankov), Prokop Pučejdl (Třeboň), Miloslav Fara (Dražice)

Petr Novotný (Dražice), Ondřej Otepka (Roudné), Martin Šíma (Olešník), Petr Koktavý (Třeboň)

Jaroslav Bosnyak (Lom/2), Jakub Miklas (Katovice), Tomáš Antoš (Hluboká)

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle