Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vstup do soutěže strakonickému Junioru vyšel

 
středa, 22. srpna 2018, 12:00

První podzimní kolo nového ročníku bylo ve znamení derby, kdy strakonický Junior na domácím stadionu přivítal Vodňany. Strakoňákům se vydařil samotný vstup do zápasu a převahu si drželi až do konce.

Od začátku byli domácí hodně iniciativní a soupeře dostali pod tlak. Ještě neskončila první minuta, když Bálek z vápna vypustil střelu k tyči, brankář Vaverka ji s námahou vyrazil do strany. Nabíhající Boukalík balon vrátil před branku a Zušťák hlavou otevřel skóre - 1:0.

V 15. minutě se opět skóre měnilo, když si Bálek ve středu hřiště převzal balon, navedl si ho do prostoru křídla a přesným centrem našel nabíhajícího Mášku, který opět hlavou dává na 2:0.

O tři minuty později zahrával trestný kop V. Šrámek. Na centr si naběhl Zušťák a trefil nohy golmana. V 19. minutě hosté poslali Vodňanští míč za obranu, kam si naběhl Šteier, zpracoval si balon na prsa a pohodlně skóroval 2:1. Do poločasu už se fotbal odehrával jen mezi vápny.

Druhý poločas byl na brankové příležitosti chudý. Hosté branku Junioru neohrozili, a ten měl světlou chvilku okolo 60. min. V 64. minutě střelu Mášky s námahou vyrazil Vaverka na roh a o minutu později po sklepnutí balonu Zušťákem na vápno vypustil Kočí jedovku, která skončila těsně vedle tyče. Tři body znamenají dobrý vstup do nové sezony.

FK Junior Strakonice - FK Vodňany 2:1 (2:1)

Branky: 1. Zušťák, 15. Máška – 19. Šteier. Rohy: 5:4. Střely na branku: 4:2.

Junior Strakonice: Lízal – Gašpar Patrik, Němeček, Kostka M.,Kočí – Boukalík (88 Gašpar Filip), M. Šrámek, Bálek (90. Ouška), V. Šrámek, Máška (89. Beran) – Zušťák (85. Juhaňák). Připraven byl ještě náhradní gólman V. Reiser.

Napsal(a) Jiří Cibulka | Foto Jan Škrle