Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta a nejlepší hráči v 2. kole KP

 
středa, 22. srpna 2018, 12:09

Hned ve druhém kole o sobě dal pořádně vědět David Lafata, kanonýr Olešníku dvěma góly v poslední desetiminutovce otočil zápas v Jankově. Velkou formu má na startu sezóny nováček z Lomu, v sobotu doma nedal šanci Čimelicím a vyprovodil je po výsledku 4:0. Stoprocentní po dvou duelech zůstávají také Milevsko, Český Krumlov a právě Olešník. Naopak start nového ročníku určitě není podle představ aktuálního mistra z Želče, který si doma nechal ve druhé půli ukrást všechny body od Třeboně a prohrál 1:4.

Kompletní výsledky 2. kola krajského přeboru


FK Slavoj Český Krumlov – FK Protivín 1:0 (1:0)

Branka: 22. Sláma. Rozhodčí: Koranda - Kroutl, Klátil. Delegát: Řezáč. ŽK: 1:2 (Malý - R. Vojta, Moravec). Diváků: 120.

Č. Krumlov: Trnka – Beránek, Švec, Malý, Smolen – Sláma (88. Filip), Novák, Strapek (90+3. Ješina), Persán (33. Tůma) – Tauber, Fischer. Trenér Václav Domin.

Protivín: Hanus – Rothbauer (68. Fiala), Hála (68. Barbotkin), R. Vojta, Bečvář – J. Vojta, Moravec, Sýkora, Říha – J. Vorel, Dan. Trenér Juraj Kobetič.

Nejlepší hráči: Trnka – J. Vorel, Moravec.

Václav Domin, trenér Krumlova: „Nám zase selhala koncovka, je to naše stará bolest. Zápasu by spíš odpovídal stav tak 5:1. Ale bohužel. Zápas musel být ve druhém poločase přerušen po srážce dvou hráčů. Přejeme jim, aby se brzy uzdravili.“

Juraj Kobetič, trenér Protivína: „Nehráli jsme špatně a mohli jsme i vést. Ale bylo z toho jenom břevno. Potýkali jsme se stylem domácích, kteří překonávali naši obranu dlouhými nákopy. Pak se nám bohužel vážně zranili dva hráči a přestalo se hrát. I z toho jsme se oklepali a v nastaveném čase jsme mohli srovnat. Jenže k naší škodě výborně zasáhl domácí gólman. Myslím si, že jsme v Krumlově nenechali špatný dojem.“


TJ Blatná – FC ZVVZ Milevsko 0:1 (0:0)

Branka: 65. Šimůnek (vlastní). Rozhodčí: Sebera - Přibyl, Kaštánek. Delegát: Eibl. ŽK: 3:2 (Jícha, Šilhavý, Motyka - Petr, Málek). Diváků: 830.

Blatná: Šimůnek – Sýkora (74. Stulík), Petrášek, Šejvar, Machovský (24. Peleška) – Motyka, Mikeš, Šilhavý, Jícha (71. Míka) – Mišiak (85. Říha), Nový. Trenér Michal Brabec.

Milevsko: Pavel Dvořák – Kosobud, Petr, Vakoč, Málek – Sedlák, Maršík, Marvan, Barda (90. M. Novotný) – Paták (56. P. Novotný), Smetana (88. Hejl). Trenér Miroslav Strnad.

Nejlepší hráči: celý tým, Petrášek – Dvořák, Petr.

Roman Remeš, asistent trenéra Blatné: „Odehráli jsme dobrý zápas, po většinu utkání jsme měli převahu, jen v koncovce jsme nebyli úspěšní, byť šance ke vstřelení branky jsme si vytvořili. Tu největší ve 13. minutě Mišiak, kterého vychytal hostující brankář. Po obrátce se řítil ještě do šance Nový, ale rozhodl se pro přihrávku na Pelešku, kterou vystihl bek Milevska. Bohužel nešťastný moment pro nás nastal v 65. minutě, kdy jsme si vstřelili vlastní branku. Po tomto momentu nám chvilku trvalo dostat se zpátky do hry. Hosté si v tu chvíli vypracovali největší šanci v utkání, ale tu zneškodnil Šimůnek. Závěr utkání byl v našich rukách, ale výborně chytajícího brankáře hostí jsme nepřekonali. Kluci zápas před více jak šesti sty diváky odmakali, patří jim zasloužená pochvala.“

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Vytěžili jsme z minima maximum. Tenhle zápas se nám nevydařil, zvítězili jsme se štěstím. Domácí by si za svoji hru bod zasloužili.“


TJ Dražice – TJ Osek 4:0 (1:0)

Branky: 2. Kromka, 51. a 62. P. Novotný, 85. M. Stuchlík. Rozhodčí: Krčín - Jarolím, Polák. Delegát: Janíček. ŽK: 2:4 (Kromka, M. Stuchlík – Hosnedl, Říský, Kroupa, Kozlík). Diváků: 110.

Dražice: Baka – Fara, Horka, Hořejší, Bareš – Petr Novotný, Veselý, D. Štecher (81. Böhm), L. Stuchlík (84. Špale) – J. Štecher, Kromka (75. M. Stuchlík). Hrající trenér Marian Horka.

Osek: Budoš – Maroušek (63. Hřebíček), Krejčí, Carda, Benda – Brabec, Hoch, Kroupa, Hosnedl (84. Gondek) – Lávička (46. Čapek), Říský. Trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: Fara, Novotný - Říský.

Marian Horka, hrající trenér Dražic: „Od 1. minuty jsme si vytvářeli jednu šanci za druhou. Pomohla nám branka ve 2. minutě po hlavičce Kromky. Od té doby jsme zahazovali, co se dalo. Dvakrát hostům pomohla tyčka, netrefíme ani prázdnou bránu. V druhé půli jsme už konečně skórovali. Dvakrát se trefil Novotný a skóre uzavřel M. Stuchlík. Kluky musím pochválit, soupeře jsme nepustili do žádné šance a zaslouženě vyhráli. Pochválit musím Faru a Novotného.“

Jaroslav Voříšek, trenér Oseka: „Inkasovaný gól v úvodu po nedůrazném obsazení naznačil, jak se bude utkání vyvíjet. Chyby v obranné činnosti, prohrané osobní souboje, nedostatek pohybu, nepřesnost v rozehrávce. Domácí nás tentokrát ve všech činnostech předčili a jejich vítězství bylo zcela zasloužené.“


SK Otava Katovice – Malše Roudné 2:3 (1:1)

Branky: 42. Hajdušek, 85. Miklas - 12. a 77. O. Otepka, 49. Píša. Rozhodčí: Macko - Hoch, Dunovský. Delegát: Vrzal. ŽK: 2:2 (Hromíř, Horejš – Hála, Hřebejk). Diváků: 222.

Katovice: Švehla – Janoch, Horejš, Hajdušek, Hromíř – Tušer, Kagui (76. Koutský), Cibulka (79. Schánělec), Repa – Chylík (29. Miklas), Uher (79. Zoubek). Trenér Roman Malý.

Roudné: Hřebejk – Kodras, Cahyna, Hrouda, Bartoš – Kadlec (68. Samek), Škoda, O. Otepka (86. Votava), Hála, Vogl (81. Neckář) – Píša. Trenér Marcel Tomášek.

Nejlepší hráči: Tušer, Miklas, Janoch - O. Otepka, Píša, Hřebejk.

Tomáš Hajdušek, předseda Katovic: „Prohrát jsme si s exdivizním Roudným rozhodně nezasloužili. Ale vyhořeli jsme v koncovce, na rozdíl od hostí, kteří byli velmi efektivní. Nám se v pátek na tréninku zranil střelec Požárek. Zato hostující Ondřej Otepka mířil s precizností snajpra. Hra ale byla dobrá, Roudnému jsme byli více než vyrovnaným soupeřem. Takže když zlepšíme koncovku, přijdou i body. Musíme na té koncovce nyní trpělivě a v klidu pracovat.“

Marcel Tomášek, trenér Roudného: „V sobotu bylo k vidění nadstandardní utkání v KP. Bylo to zásluhou obou týmů, ale také rozhodčích, kteří do hry minimálně zasahovali. Získali jsme tři body, kdy se zápas povedl Otepkovi a našemu brankaři Hřebejkovi. Pochvalu zaslouží celý tým, ale také štěstí, kterému jsme šli naproti. Utkání bylo nahoru dolů s množstvím šancí na obou stranách. Diváci, kteří přišli, určitě nelitovali. Teď se pokusíme zvítězit v domácím prostředí.“


TJ Sokol Lom – SK SIKO Čimelice 4:0 (1:0)

Góly: 46. a 51. Neužil, 32. Bosnyak, 48. Šimák. Rozhodčí: Mach - Peterka, Macko. Delegát: Brož. ŽK: 1:0 (Vysušil – Nosek). Diváků: 180.

Lom: Chylík – Kloc (86. Voneš), Jelen, Vysušil, Kořenský – Mařík (78. Rabiňák), Balogh (85. Kolací), Šimák (70. V. Císař), Janů – Bosnyak, Neužil. Trenér Libor Zeman.

Čimelice: Přibyl – Hegenbart (62. Rambous), Listopad, Převrátil, Nosek – Varhan, Nekl, Řežábek, Viták st.– Káš 71. (Pávec), Viták ml. (79. Froněk) Trenér Pavel Schorník.

Nejlepší hráči: Bosnyak, Neužil – Řežábek.

Libor Zeman, trenér Lomu: „Historicky premiérové utkání v KP na domácím hřišti v Táboře se nám vydařilo. Ve velkém vedru jsme do utkání vstoupili aktivně a vytvořili jsme si několik dobrých brankových příležitostí. Bohužel v koncovce jsme byli dlouho neproduktivní. Jarda Bosnyak sám nezužitkoval tři, když netrefil branku, nebo ho vychytal brankář hostů Přibyl. Dále se hrálo vyrovnané utkání a k jeho dobré úrovni přispívali i hosté z Čimelic. Ve 32. minutě se Bosnyak přece jenom prosadil a po dlouhé hlavičce Šimáka hlavou zavěsil. Začátek druhého poločasu nám vyšel i brankově. Během šesti minut jsme zásluhou dvou branek Neužila a Šimáka odskočili na 4:0 a potom už kontrolovali hru. Pochvalu zaslouží celé mužstvo za mimořádný výkon ve velmi těžkých podmínkách.“

Pavel Schorník, trenér Čimelic: „První poločas jsme se soupeřem ještě stačili držet krok, ale kolaps na začátku druhé půle rozhodl o osudu utkání. Vstup do utkání jsme trochu zaspali a pustili domácí do dvou brejkových situaci, ze kterých jsme branku neobdrželi. Po tomto momentě jsme hru srovnali a snažili se o ohrožení domácí branky. Nějaké náznaky šanci tam byly, ale bohužel se nám je nepovedlo využít. Druhý poločas jsme chtěli pokračovat ve stejném duchu, ale absolutně jsme nezvládli jeho úvod a tím bylo o utkání rozhodnuto. Celkově nám drhne souhra, která je poznamenána velice improvizovanou sestavou.“


SK Jankov – FK Olešník 1:2 (1:0)

Góly: 28. Šebelka - 80. a 89. Lafata. Rozhodčí: Krauskopf - Vican, Havlík. Delegát: Urban. ŽK: 2:3 (Maršán, Bürger - Heller, Lafata, Dráb). Diváci: 400.

Jankov: Pavelec - Jirkovský, Lošek, Popelka, Bürger - Maršán, Fajtl - Dolejšek, Hüttner (75. Mužík), Šebelka - Sedlic (83. Kočer). Trenér Petr Kadlec.

Olešník: Matoušek - Nýdl, Heller (76. Rožboud), Kalášek, Fořter (46. Šahajda) - Vařák (46. Dráb), Lafata, Grobár, Brom (63. Dudek), Šíma - Štos (90. Nygmet). Trenér Roman Chlumecký.

Nejlepší hráči: Lošek, Šebelka – Šíma, celý tým

Petr Kadlec, trenér Jankova: „I s vědomím toho, že nás čekal další velmi těžký soupeř, jsme chtěli utkání výsledkově i herně zvládnout. Ani jedno se nám bohužel nepodařilo. Sice jsme se dostali do vedení, které jsme až do osmdesáté minuty s vypětím všech sil drželi, ale nakonec Olešník utkání otočil dvěma góly, které nedal nikdo jiný než David Lafata a to z prostorů, které jsou pro něj tak typické a všem známé.“

Roman Chlumecký, trenér Olešníka: „Na Jankov jsme se důkladně připravovali celý týden. Minule doma ztratili, tudíž jsme věděli, že nás nečeká nic lehkého. Prvních 25 minut jsme byli lepší a postupně zahodili 3 šance (Grobár, Lafata, Štos), nebo nás vychytal domácí brankář. Po těchto nevyužitých šancích jsme si nepohlídali nákop za obranu a po střele, kterou ještě náš brankář vyrazil, jsme nezabránili dorážce domácího Šebelky a za pomocí tyče šli domácí do vedení. Do druhé půle jsme vstoupili opět aktivněji a domácí jsme zatlačili na jejich polovinu. Postupným střídáním a trpělivostí jsme docílili v 80. minutě vyrovnání Davidem Lafatou. Poté jsme to stáhli vzadu na 3 obránce a minutu před koncem rozhodl opět hlavou kanonýr David Lafata.“


TJ Hluboká nad Vltavou - SK Rudolfov 2:1 (1:1)

Góly: 29. Antoš, 70. vlastní (Novotný) – 45. (+2) Maxa. Rozhodčí: Kotalík - Přibyl, Albert. Delegát: Pečenka. ŽK: 6:1 (Šiller, Kössl, Legdan, Maurer, Rubick, Křiváček - Pouzar). Diváků: 80.

Hluboká: Šiller – Kössl, Legdan, Čermín, Říha (46. Valenta) – Kadlec, Rubick, Lovička (64. Němec), Maurer (83. Turek) – Antoš, Hájek (12. Křiváček, 72. Jonáš). Trenér František Cipro.

Rudolfov: Teringl – Tyrpák (37. Vo Son), Hajný, Novotný, Jasenský – Kuna (71. Sládek), Maxa, Syrovátka, Prokeš – Šindelář, Pouzar. Trenér Otakar Matouš.

Nejlepší hráči: Šiller, Legdan, Kössl, Antoš - Pouzar, Syrovátka.

Petr Řehoř, činovník Hluboké: „Sehráli jsme dobré utkání, ve kterém byli hosté v prvním poločase mírně lepší ale my jsme měli také dvě vyložené šance, které jsme bohužel neproměnili. Ve druhém poločase už jsme byli lepším týmem a zaslouženě jsme dali branku. A bohužel další příležitosti jsme neproměnili.“

Otakar Matouš, trenér Rudolfova: „První poločas vyzněl jasně pro nás. Škoda velké šance Prokeše v 10. minutě. Pak jsme inkasovali po dvou prohraných soubojích, kdy se ocitl domácí hráč sám na vápně. Druhý poločas byl vyrovnanější. Domácí rozkouskovali hru a hráli na hranici tvrdosti. Někdy až za ní. Utkání rozhodl náš vlastní gól. Novotný už nestihl míč odkopnout a poslal ho do branky.“


TJ Sokol Želeč – TJ Jiskra Třeboň 1:4 (1:0)

Góly: 17. Švec – 72. Koktavý, 73. a 76. Průcha, 80. Růžička. Rozhodčí: Herzog - Jarolím, Lovětínský. Delegát: Hanzal. ŽK: 1:2 (Kukučka – Koktavý, Pučejdl). Diváků: 40.

Želeč: Blažek – Škrábek, Pavličko, Rabiňák – Šváb, Kukučka, Švec, Fiala, Holub – Brůžek, Sokolt (72. Šindelář). Trenér Roman Lukáč.

Třeboň: Skála – Doležal, Cimerhanzl (37. Týnavský), Hami, T. Tůma (46. Průcha) – Matoušek (86. Holý), Pučejdl (84. Bíca), Vávra, Koktavý – Holzepl, Růžička (89. Diviš). Trenér Karel Kladenský.

Nejlepší hráči: nikdo – Růžička, Průcha, celý tým, Pučejdl, Koktavý.

Roman Lukáč, trenér Želče: „Byl to zápas dvou rozdílných poločasů, první patřil nám, z šancí, které jsme si vytvořili jsme využili pouze jednu. V druhé půli hosté vystřídali a byli od začátku lepším týmem. My jsme měli pořádný blackout, kdy jsme během osmi minut předvedli dlouho nevídané věci. Hosté díky lepší druhé půli zvítězili zaslouženě.“

Karel Kladenský, trenér Třeboně: „Do mistrovské Želče jsme jeli s respektem, ale i s vírou něco uhrát. První poločas s námi domácí sehráli ťukes a byli jsme rádi, že jsme do přestávky inkasovali jen jednou. Druhá půle nabídla úplně jiný obraz hry, najednou jsme to byli my, kdo udával tón. Naše aktivita vygradovala v poslední čtvrtině, kdy se nám podařilo vstřelit v rychlém sledu čtyři branky. Výhry si hodně ceníme, zároveň si nemůžeme dovolit usnout na vavřínech.“

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Petr Vlasák