Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nebojácný nováček Lišov prokázal v Chýnově své kvality

 
středa, 22. srpna 2018, 07:47

Hostující hráči, včetně svých funkcionářů, přijeli do Chýnova ve slušivém jednotném modrobílém oblečení s touhou domácího favorita co nejvíce potrápit a přivést si odsud nějaký bodový zisk. To se lišovským hráčům nakonec do puntíku povedlo a po zápase mohli slavit tříbodový zisk.

Samotný zápas přinesl celkem vyrovnanou partii, domácí sice drželi míč častěji na svých kopačkách, ale hosté vyráželi k nebezpečným brejkům. Vyložených brankových příležitostí diváci příliš neviděli, za zmínku stojí v 5.min. prudká střela z úhlu hostujícího Vernera, která ale skončila jen na boční síti Průšovy branky a gólová šance domácího Sedlatého ze 24.min., jehož střelu však gólman hostů Maršán vyrazil. Skóre se měnilo až ve 27.min., kdy vyrobil obrovskou chybu domácí stoper Doubrava a aktivní Verner prostřelil Průšu (0:1).

Ve 35.min. měl po výborně zahraném trestném kopu Práškem gól na hlavě domácí J. Hruška, ale osamocen na zadní tyči, míč netrefil. Naopak udeřilo ve 36.min. na druhé straně, kdy se uvolnil na pravé straně lišovský P. Kándl a přesnou střelou k tyči zvýšil vedení svého mužstva již na 0:2.

To už vypadalo s domácím celkem zle nedobře, naštěstí se ve 44.min. nebývale opřel z 25 metrů do míče Sedlatý a jeho tvrdá střela trefila břevno Maršánovy branky, která se třese ještě možná teď… a odražený míč srazil nešťastně rukou jeden z lišovských obránců. Nařízený pokutový kop s přehledem proměnil Prášek (1:2) a dal tak domácím do druhého poločasu naději.

Do druhého poločasu udělal domácí trenér P. Holota hned dvě změny v sestavě a Chýnovští začali ve 47.min. šancí T. Kučery, ale s jeho slabou střelou si hostující gólman poradil. V 51.min. naopak unikl domácí obraně lišovský L. Mlýnek, řítil se zcela sám na domácí branku, ale Průša vytasil jeden ze svých bravurních zákroků. Poté domácí dlouhé minuty marně dobývali lišovskou branku, ale bohužel pro ně bez výraznějších gólových příležitostí. Naopak v 78.min. se dostal po rychlém brejku do další gólové šance lišovský P. Kándl, ale Průša domácí celek opět podržel.

V 83.min. dal o sobě vědět domácí kanonýr Prášek (hostující obránci mu nedali během celého zápasu ani decimetr volného prostoru), kdy si krásně navedl míč na svou jedovatou pravačku, ale jeho střela se mezi tři tyče nevešla. Závěr zápasu si hosté již pohlídali, navíc v samém závěru ještě třikrát takticky střídali, takže se chýnovský celek, který nastoupil bez Krále, jehož absence byla více než citelná, nedostal ani k závěrečnému náporu a lišovský nováček I. A třídy se tak mohl radovat z velmi cenného tříbodového zisku na horké chýnovské půdě.

Hodnocení zápasu domácím trenérem Petrem Holotou: „Věděli jsme, že nás nečeká lehký soupeř, což se také v zápase projevilo. Hosté mají vzadu vysoké hráče, v poli dobře kombinují a mají nebezpečné průnikové přihrávky za obranu. My jsme dělali vzadu hloupé chyby a do zápasu jsme i špatně vstoupili. Soupeři gratuluji k zaslouženému vítězství. Musíme se z porážky rychle oklepat, potrénovat a v příštím zápase podat daleko lepší výkon. Soutěž teprve začíná a já si myslím, že bude ještě kvalitnější než v loňském roce.“

Hrající asistent trenéra hostů Daniel Koláček: „Bojovný zápas, v poli vyrovnaná hra, ale my jsme si během utkání vypracovali více brankových příležitostí. Ve druhém poločase jsme hráli zataženě a spíše bránili výsledek, domácí byli herně lepší, ale z brejků vytvářeli další šance. Je to pro nás jako pro nováčka nečekaný a velmi úspěšný vstup do soutěže, nyní bychomsme chtěli za týden body z Chýnova potvrdit doma v zápase s Novou Včelnicí.“

FC Chýnov – SK Lišov 1:2 (0:2)

Branky: 46. (pen.) Prášek – 27. Werner, 36. Kandl. Rozhodčí: P. Tupý – Průchová, Talíř. Bez karet. Rohy: 12:5. Diváků: 110.

Chýnov: Průša – J. Hruška, Doubrava, Zítek, Mareš – T. Kučera (63. O. Hladík), Mládek, Václ. Hruška, Štiller (46. Vl. Hruška) – Prášek, Sedlatý (46. F. Zadražil). Trenér Petr Holota.

Lišov: Maršán – Shýbal, Bambule, J. Kándl (87. D. Mlýnek), Fiktus – Vávra (3. Kyrián, 89. Koláček), Bouchal, Červenka, L. Mlýnek (70. Formánek) – Verner, P. Kándl, (90+1. Brtna). Vedoucí mužstva: Štefan Farkaš.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer