Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov přišel o body v poslední desetiminutovce

 
úterý, 21. srpna 2018, 11:20

Fotbalisty Jankova po sestupu z divize nezachytil úvod nového soutěžního ročníku v optimálním rozpoložení. Po dvou domácích prohrách 1:2 tak zelenobílí na první body marně čekají. Druhá porážka v řadě přišla v neděli s Olešníkem, který díky dvěma brankám v posledních deseti minutách otočil skóre ve svůj prospěch.

Domácí nemohli počítat hned s pěticí hráčů, kdežto hosté do Precis arény dorazili s kompletním kádrem. Tedy i s uzdraveným Dudkem a Rožboudem. A také s novým trenérem Romanem Chlumeckým, který převzal žezlo po odvolaném Ladislavu Táborském.

Hned ve třetí minutě přišel hodně diskutovaný moment. Stoper Dominik Heller hasil svoji hrubku faulem na unikajícího Patrika Sedlice, který nebýt nedovoleně zastaven, pelášil by sám na hostujícího gólmana. Většina ze čtyř stovek diváků očekávala samozřejmě červenou kartu, avšak hlavní sudí byl shovívavý a Hellerovi udělil pouze žlutou.

Po deseti minutách začali vystrkovat drápky hráči Olešníku. Hezkou akcí se prezentoval Grobár, jenž následně z velkého úhlu poslal míč do břevna. Akce pokračovala Vařákovým centrem zprava a tutovkou Lafaty, jenž na skvělého Pavelce nevyzrál. Další příležitost se rodila v 26.minutě, kdy po přihrávce Šímy vyšel vítězně ze vzájemného souboje Štose s Pavelcem domácí gólman.

První gól utkání vstřelil domácí tým. V 27.minutě poslal přesný pas po lajně Maršán, Dolejšek utekl Fořterovi, vypálil a Matouškem vyraženou střelu dorazil do branky s pomocí tyče Jan Šebelka - 1:0. Olešník se pokusil vyrovnat Lafatovou střelou v 33.minutě, ta však mezi tři tyče nemířila. O dost nebezpečnější byl přímý kop Grobára pět minut před pauzou, se kterým si věděl rady Pavelec. A proto byli v poločasové přestávce šťastnější Jankovští.

Jenže ti nepochopitelně ve druhém poločasu přenechali veškerou iniciativu soupeři, který i díky postupnému příchodu kvalitních střídajících hráčů celé druhé dějství herně opanoval. I přes viditelný tlak však domácí dobře bránili a šance Olešníku tak přicházely spíše sporadicky. Technická střela Šímy branku o metr minula, tvrdou ránu Grobára z dvaceti metrů zase vyrazil Pavelec.

Domácí zahrozili jen po standardní situaci ostrým centrovaným balónem Sedlice v 67.minutě, který proletěl kolem šibenice Matouškovy branky. O minutu později si Pavelec poradil s nepříjemným přímým kopem Dudka, následnou Hellerovu dorážku zablokoval skluzem Fajtl. Vyrovnání přišlo až v 80.minutě, kdy zachyboval jinak v průběhu zápasu výborně chytající Pavelec, kdy špatně odhadl Šahajdův nákop do šestnáctky a David Lafata Pavelcovo chybné vyběhnutí využil ke své první soutěžní brance za Olešník po ukončení profesionální kariéry - 1:1.

A nezůstalo jen u toho. Domácí si kalich hořkosti vypili do dna minutu před koncem, kdy poslal centr do pokutového území Šíma a David Lafata prokázal, kde se cítí nejlépe. Byť těsně bráněn Maršánem, hlavou poslal míč přesně k tyči a zajistil svému týmu i novému trenérovi sladké vítězství - 1:2.

SK Jankov – FK Olešník 1:2 (1:0)

Branky: 27. Šebelka - 80. a 89. Lafata. Rozhodčí: Krauskopf - Vican, Havlík. Delegát: Urban. ŽK: 2:3 (Maršán, Bürger - Heller, Lafata, Dráb). Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 3:7. Rohy: 1:3. Diváci: 400.

SK Jankov: Pavelec - Jirkovský, Lošek, Popelka, Bürger - Maršán, Fajtl - Dolejšek, Hüttner (75. Mužík), Šebelka - Sedlic (83. Kočer). Trenér Petr Kadlec.

FK Olešník: Matoušek - Nýdl, Heller (76. Rožboud), Kalášek, Fořter (46. Šahajda) - Vařák (46. Dráb), Lafata, Grobár, Brom (63. Dudek), Šíma - Štos (90. Nygmet). Trenér Roman Chlumecký.

Nejlepší hráči: Lošek, Sedlic - Šíma, Grobár.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Petr Vlasák