Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KFS má před valnou hromadou. Staronovým předsedou bude Jan Jílek

 
čtvrtek, 2. března 2017, 14:36

Fotbalové hnutí žije od začátku nového roku volbami. Po okresních valných hromadách následuje volební valná hromada Jihočeského KFS. Nahlášení kandidátů do VV a ORK bylo možné do neděle 26. 2. 2017. VH se uskuteční v neděli 5. března od 13 hodin v hotelu Clarion v Č. Budějovicích.

Kandidatury mohly být podány okresními fotbalovými svazy se sídlem v kraji a členskými kluby, které se účastní svými družstvy (2016/2017) soutěží organizovaných Jč.KFS. Už teď je dopředu jasné, že na další čtyři roky bude zvolen prvním mužem jihočeského fotbalu opět Jan Jílek (43) z Holašovic, protože nemá protikandidáta. Navržen byl oddíly Protivín, Bernartice, Čkyně, Katovice, Dražice, Putim, Milevsko, Loko ČB, Vl. Březí, FC Písek, Jankov a OFS Písek, OFS Č. Budějovice, OFS Strakonice.

Do Výkonného výboru hodlají kandidovat jak všichni stávající členové, tak i nová jména z okresních fotbalových svazů. O comeback se pokusí bývalý předseda KFS Milan Haškovec, jehož kandidatura asi všechny překvapila. Nováčkem, který funkcionářsky nikde nepůsobí, je bývalý ligový rozhodčí Petr Řehoř, v současnosti vedoucí mužstva druholigového SK Dynamo ČB. Odvolací a revizní komise kandiduje ve stejném složení. Sedmičlenný výkonný výbor doplní tři zvolení kandidáti z obou komor. Nic závratného se ve volbách nečeká. Favorité jsou daní. Portál Jihočeský fotbal tipuje, že největší šance usednout ve VV mají Janíček, Maruška a Řehoř (komora oddílů) a Kureš, Řezáč a jeden z dvojice Oláh – Mach (komora OFS).

Kdo bude volit?

Podle platných Stanov Jihočeského fotbalového svazu vysílá každý okresní fotbalový svaz se sídlem v kraji na valnou hromadu pět delegátů (celkem 35 delegátů). Seznam delegátů z členských klubů byl určen podle pořadí po skončení podzimní části 2016. Prvních 11 z krajského přeboru mužů, prvních šest z obou skupin I. A třídy (celkem 12) a první tři celky ze čtyř skupin I. B třídy (12). Krajský přebor: Soběslav, Želeč, Čimelice, Protivín, Rudolfov, J. Hradec, Katovice, Třeboň, Hluboká, Milevsko, Písek. I. A třída: Dražice, Bernartice, Týn, Sokol S. Ústí, Prachatice, Vacov - N. Včelnice, Veselí, Velešín, Větřní, Slavia ČB, D. Voda. I. B třída: T. Sviny, Bavorovice, N. Ves u ČB - Sedlec, Volyně,  Čkyně - Junior Strakonice, Putim, Mirovice - Lom u Tábora, Ml. Vožice, Lišov. 

Seznam navržených kandidátů na funkci člena VV za komoru oddílů

Marek Janíček (Deštná u Dačic) - navržen oddíly Loko ČB, Jankov

František Kroiher (Holubov) - navržen oddíly Frymburk, Protivín, Loko ČB, Milevsko, Putim, Dražice, Jankov

Mgr. Tomáš Maruška (Č. Budějovice) - navržen oddíly Protivín, Loko ČB, Milevsko, Putim, Dražice, FC Písek, Jankov, Veselí

Petr Řehoř (Srubec) - navržen oddíly Loko ČB, Jankov

Karel Vácha st. (Hluboká/Vlt.) - navržen oddílem TJ Hluboká

Seznam navržených kandidátů na funkci člena VV za komoru OFS

Ing. Milan Haškovec (Tábor) - navržen OFS Prachatice

Zdeněk Kemény (Horní Dvořiště) - navržen OFS Český Krumlov

Ing. Jiří Kureš (Srubec) - navržen OFS České Budějovice, OFS Písek

Petr Mach (Strakonice) - navržen OFS Písek, OFS Č. Budějovice, OFS Strakonice

PhDr. Ing. Albert Oláh MBA (Tábor) - navržen OFS Tábor

Michal Řezáč (Písek) - navržen OFS České Budějovice, OFS Písek

Seznam navržených kandidátů do ORK KFS

Ing. Tomáš Hajdušek (Katovice) - navržen oddíly Katovice, Jankov + OFS Strakonice

Ing. Vladimír Kašpar (Vodňany) - navržen oddílem Vl. Březí

Ing Jiří Kubeš (Borovany) - navržen oddílem Borovany (ČB)

JUDr. Ladislav Novotný (Tábor) - navržen oddílem Borovany (ČB)

Ing. Ilona Řimnáčová (Zliv) - navržena oddílem FC Vl. Březí

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle