Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. třídy: Vimperk si vyšlápl na Bavorovice, duel nováčků vyhrála Nová Ves

 
neděle, 19. srpna 2018, 01:50

V úvodním kole oblastních I. tříd došlo na několik nečekaných výsledků. Vimperský Šumavan uštědřil nepopulárního bůra loňskému vítězi A třídy Bavorovicím. Nováček Lhenice přestřílel Větřní 5:3 a souboj historických nováčků Semic a N. Vsi skončil vítězstvím hostujícího týmu. Bernartice zachraňovaly v Dačicích remízu v 89. minutě. Vítězně vstoupili do B třídy loňští okresní mistři Dražejov a Č. Velenice.

Nováčci bodovali venku

V 1. A třídě, sk. A, vyprovodil Vimperk ve čkyňském azylu (ve Vimperku se pokládá nová tartanová dráha) pětigólovým přídělem loňského vítěze skupiny Bavorovice, když o své výhře rozhodl prakticky již v první půli. Souboj nováčků, kteří v minulé sezóně vyhráli své skupiny B tříd s obrovským bodovým odstupem, skončil těsným vítězstvím Nové Vsi, o které se nejvíce zasloužil svými zásahy Zbyněk Holý. Budějovická „Lokotka“ vyhrála nad prachatickým Tatranem, když otočila zápas gólem na začátku druhé půle. Nováček ze Lhenic navázal na jarní formu a porazil Větřní. V gólově divokém utkání si diváci přišli na své. Strakonický Junior zdolal Vodňany těsným výsledkem, když všechny góly padly během úvodních dvaceti minut. Planá u ČB se rozešla smírně v derby se Slavií Č. Budějovice, když hosté vyrovnávali dvě minuty před koncem Danielem Šťastným. Překvapení přinesl duel mezi Trhovými Svinami a nováčkem z Lažiště. Utkání vyhráli hosté, když dali do poločasu dva góly. Ve druhé části přidali další úspěch a domácí favorit pouze korigoval v 70. minutě. Víc jim již soupeř již nedovolil.

Týn narazil ve „Čtyráku“

Ve skupině B Čtyři Dvory v premiéře porazily vysoko Týn nad Vltavou, který na jaře hrál ještě druhou skupinu. Okusil tak kvalitu hry jednoho z loňských pronásledovatelů vítězného Lomu. Bernartice hlavně ve druhém poločasu fotbalově předčili dačické fotbalisty v nasazení. Tým Dačic, ve kterém působí většina hráčů ze zrušeného jindřichohradeckého B mužstva v čele s jejich trenérem a tvůrcem hry Janem Benešem, byl od počátku aktivnější a zaslouženě vedl. Ve druhé půli pak z ojedinělé akce zaznamenal před koncem vedoucí gól. Hosté v hektickém závěru po sérii rohových kopů a nebezpečných akcí před dačickou bránou nakonec stav utkání minutu před koncem srovnali. Planá nad Lužnicí se rozešla se Ševětínem s nerozhodným výsledkem, když vyrovnávací gól zaznamenal ještě v průběhu prvního poločasu exsoběslavský Jiří Šmídmajer. Nová Včelnice si poradila s Lokomotivou Veselí n. L., jednobrankový náskok pečetil v poslední minutě Stanislav Pacholík. Nemaničtí přidělili čtyřbrankový debakl Meteoru Tábor, v utkání exceloval tvůrce hry a šutér Vlastimil Bašta, který se o to zasloužil třemi trefami. Překvapením skončil i zápas v Chýnově. Domácí hostili nováčka z Lišova. Ti se dostali do dvoubrankového náskoku a poločas tímto rozdílem skončil. Hned na začátku druhého domácí kanonýr Jaroslav Prášek snížil z pokutového kopu. Další gól už domácí nepřidali. Milevská rezerva prohrála doma se Sokolem Sez. Ústí nejtěsnějším výsledkem, když branku zaznamenal na konci poločasu David Novotný. V hektickém závěru ve snaze o vyrovnání byli dvě minuty před koncem vyloučeni dva hráči (po jednom na každé straně za vzájemné udeření). Na stavu se již nic nezměnilo.

Nečekané klopýtnutí Kaplice

V 1. B třídě, skupině A, porazili zcela jasným způsobem Hrdějovice nováčka z Dolního Dvořiště a na šesti trefách se nejvíce podílel třemi zásahy mezi brankové tyče Jan Suchan. Dřiteňští v domácím prostředí nedali šanci borcům z Horní Plané, zcela jasně o tom hovoří výsledek jejich vzájemného střetnutí. Jeden ze čtyř gólů vsítil navrátilec Tomáš Smékal. Podobným výsledkem skončilo měření sil mezi Loučovicemi a Frymburkem. Netolice vyprovodily ze svého hřiště Kamenný Újezd přídělem pěti kousků, když o utkání bylo rozhodnuto již během úvodní půlhodinky první půle. Silně omlazená roudenská rezerva prohrála u Malše se Sedlcem, který po ročním účinkování sestoupil z A třídy. Boršov nad Vltavou překvapil domácí Velešín a veze si těsnou výhru, kterou zajistil známý matador Jindřich Šefčík tři minuty před koncem. Kaplice, které vykazovala kvalitní výsledky v přípravných zápasech, překvapivě podlehla Zlaté Koruně. Z poločasového nepříznívého stavu otočili hosté skóre a zrodil se výsledek, na který by si asi málokdo vsadil.

Dražejov uspěl v derby

Ve skupině B nováček soutěže Dražejov zvítězil nad Cehnicemi, které okusily jako nováček loňskou soutěž, jednobrankovým rozdílem. Sousedovice odehrály výborně loňskou sezónu a pokračují v jarních výkonech. Odnesli to tentokrát v domácím prostředí Stachy. Podobně Strunkovice nad Blanicí měly též vynikající jaro a vyhrály v Sedlici dokonce tříbrankovým rozdílem. Volyně asi značně zklamala své příznivce a v domácím prostředí prohrála o dva góly s Čkyní. Vacov urval oba body v Chelčicích brankou Marka Valty deset minut před koncem zápasu. Nováček soutěže rezerva Prachatic, jímž je mužstvo Záblatí, podlehla Bělčicím po gólu Martina Ráže v 70. minutě. Zcela jasným výsledkem skončil duel mezi rezervou Oseka s mužstvem z Vlachova Březí. Dvougólový náskok pečetil dvěma trefami ve druhém poločase v rozmezí šesti minut Daniel Rybák.

Chyšky promrhaly náskok 4:0!

Ve skupině C v páteční předehrávce vyhrála Mladá Vožice na hřišti Dolního Bukovska již bez trenéra Libor Zemana, který v létě přijal nabídku nováčka krajského přeboru Lomu. Božetice zdolaly jednobrankovým rozdílem Boston Kluky. Hradiště zvítězilo nad Opařany-Řepčí dvougólovým rozdílem. Zajímavý průběh mělo utkání loňského velmi dobře hrajícího nováčka z Kovářova. V souboji s loňským nováčkem Chotoviny byl po půli vyrovnaný stav. Když na úvodní gól hostů odpověděla do poločasu posila Jakub Svojše z Milevska. Po přestávce Chotovinám přidali domů na cestu ještě čtyři góly a zrodil se vcelku překvapivý debakl. Sepekov doma pouze remizoval s nováčkem soutěže Královou Lhotou, když s ním po první půli prohrával o jednu branku. V jediném nedělním zápase se zrodil velmi zajímavý výsledek na Větrovech. Chyšky vyhrály poločas zcela jasně a nebylo asi pochyb o vítězi. V průběhu první patnáctiminutovky zaznamenali tři góly a další přidali ke konci poločasu. Domácí však ve druhé půli vstali z mrtvých a třemi góly v průběhu čtyř minut se dostali opět do zápasu. Vyrovnat se jim pak podařilo v 80. minutě Petrem Klejnou. Poslední utkání této skupiny mezi Mirovicemi a Putimí se bude dohrávat ve středu 22. srpna.

Studenou táhl mladíček Přibyl

Ve skupině D mužstvo si dobře hrající Slavonice poradily s nováčkem Mladým. Kardašova Řečice vcelku překvapivě prohrála v domácím prostředí doma s dalším nováčkem z Českých Velenic, který se po roce vrátil do B třídy. Do třetice zvítězil nováček ze Studené výrazným způsobem nad Slavojem Ledenice, když hattrick zaznamenal teprve 17letý benjamínek Tomáš Přibyl. Klikov podlehl v domácí prostředí výrazným způsobem (1:6) Nové Bystřicí, když se v jejím mužstvu dvakrát prosadil špílmacher a kapitán David Frühauf. Utkání v Lomnici nad Lužnicí s Dobrou Vodou, která pro nedostatek hráčů dobrovolně opustila I. A třídu, skončilo bez gólů. Poněkud divoké skóre se zrodilo mezi Olešnicí Třeběticemi. Padlo totiž 8 gólů a oba celky získaly po bodu. Před koncem utkání vedli hosté ještě o gól. Konečnou podobu výsledku zařídil Michal Šťastný v 81. minutě. Suchdol nad Lužnicí využil výhody domácího prostředí s třeboňskou rezervou.


VÝSLEDKY 2. KOLA I. A TŘÍDY


SKUPINA A

TJ Lokomotiva Č. Budějovice – FK Tatran Prachatice 2:1 (1:1)
Branky: 40. a 50. Navrátil – 5. Fürbach.
Rozhodčí: Cigáň – Náprava, Picka. ŽK: 4:3 (Květoun, Nechuta, Havel, Kamiš – Albert, Kováč, Forejtar).

FC AL-KO Semice – TJ Nová Ves 1:2 (1:1)
Branky: 33. Antony – 44. a 66. Zb. Holý.
Rozhodčí: Ondřej – Panský, R. Šťastný. ŽK: 1:5 (Kysela – Vávra, Novák, Zb. Holý, Procházka, Kohout). Diváků: 100.

SK Lhenice – SK Větřní 5:3 (1:2)
Branky: 58. a 63. Pořádek, 45. Balica, 52. Iliev, 86. Tůma – 37. a 65. R. Weinhard, 34. Hlásenský.
Rozhodčí: Lepič – Toucha, Trkovský. ŽK: 3:1 (Tůma, Beran, Pořádek – Kotlár). Diváků: 130.

TJ Šumavan Vimperk – FC Mariner Bavorovice 5:1 (4:1)
Branky: 10. a 28. Pospíchal, 16. Císař, 41. Pankratz, 62. Kvapil – 11. Pancíř.
Rozhodčí: Jevčák – Petričák, M. Mráz. DFA: Kučera. ŽK: 3:3 (Kvapil, Podskalský, Psutka – Hurný, Trnka, Volf). Diváků: 100. Hráno ve Čkyni.

FK Junior Strakonice – FK Vodňany 2:1 (2:1)
Branky: 2. Zušťák, 15. Máška – 21. Šteier.
Rozhodčí: Brych – Ťupa, Žurek. ŽK: 2:0 (Zušťák, Juhaňák). Diváků: 180.

SK Planá – SK Slavia Č. Budějovice 1:1 (1:0)
Branky: 22. Šteyer – 88. Šťastný.
Rozhodčí: Leiš – Tůma, Šíma. DFA: Štuk. ŽK: 4:2 (Carda, Šteyer, Hotový, Řehoř – Bravenec, Slípka). Diváků: 150.

TJ Spartak Trhové Sviny – FK Lažiště 1:3 (0:2)
Branky: 70. Šemro – 40. a 53. Marek Sedláček, 11. Bednár.
Rozhodčí: Kříž st. – Cigáň, Hnilička. ŽK: 2:4 (Perfoll, Brůha – Rauscher, Hojdekr, Volmut, Vokatý).


SKUPINA B

TJ Centropen Dačice – TJ Sokol Bernartice 2:2 (1:0)
Branky: 18. (pen.) Dedič, 83. Hric – 52. Kukrál, 89. Jakub Novák.
Rozhodčí: Formánek – Vítek, Ryneš. ŽK: 2:3 (Matěj Votava, Beníček – Jakub Novák, T. Češka, Staněk).

SK Čtyři Dvory – FK Olympie Týn nad Vlt. 4:1 (0:0)
Branky: 77. a 84. Nečekal, 50. Maruška, 78. Tengl – 82. Šálený.
Rozhodčí: Průchová – Písek, Kocina. ŽK: 1:2 (Havelec – Houska, Boček). Diváků: 100.

TJ Sokol Planá nad Lužnicí – SK Ševětín 1:1 (1:1)
Branky: 35. Šmídmajer – 27. Petr Novotný.
Rozhodčí: Nedvěd – Valeš, Juráň. ŽK: 2:4 (Přibyl, Švec – Šachl, Radim Novotný, Kupec, Hindy).

TJ Nová Včelnice – TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí 2:0 (0:0)
Branky: 68. Nebeský, 90. Pacholík.
Rozhodčí: Vítek – Formánek, Ryneš. ŽK: 3:3 (Pacholík, Didek, Ond. Blažek – Kotyza ml., Mach, Veliký). Diváků: 120.

SK Nemanice – FK Meteor Tábor 4:0 (1:0)
Branky: 35., 59. a 84. Bašta, 60. Sulek.
Rozhodčí: Kříž ml. – Kollmann, Bumba. ŽK: 2:2 (Jind. Lukáš, Dubský – Jakub Pípal, Svatek). Diváků: 100.

FC Chýnov – SK Lišov 1:2 (0:2)
Branky: 46. (pen.) Prášek – 27. Werner, 36. Kandl.
Rozhodčí: P. Tupý – Průchová, Talíř. ŽK: 0:0. Diváků: 110.

FC ZVVZ Milevsko B – TJ Sokol Sezimovo Ústí 0:1 (0:1)
Branka: 42. David Novotný.
Rozhodčí: R. Mráz – Votava, Pánek. ŽK: 2:1 (Reiniš, Mir. Suchan – Sazma). ČK: 1:1 (88. Filip Milaberský – 88. Lukáš Irsa).


VÝSLEDKY 2. KOLA I. B TŘÍDY


SKUPINA A

TJ Slavoj Hrdějovice – FK Dolní Dvořiště 6:3 (4:2)
Branky: 16., 40. a 66. Jan Suchan, 12. a 49. Mir. Studnička, 30. Fajtl – 31. Pat. Hošek, 41. Krenauer, 85. Pecha.
Rozhodčí: Bumba – Kollmann, Kříž ml. ŽK: 4:1 (Turek, Miklík, Jan Suchan, Mir. Studnička – Zeman). Diváků: 100.

TJ Dříteň – TJ Smrčina Horní Planá 4:0 (2:0)
Branky: 28. Klimeš, 38. Smékal, 48. Moudrý, 81. Milan Kovařík.
Rozhodčí: Křížovský – Šíma, Knotek. ŽK: 2:3 (Mir. Koudelka, Smékal – Komžák, Oškrda, Kvasnička). Diváků: 100.

Vltavan Loučovice – FC Šumava Frymburk 4:1 (2:1)
Branky: 33. a 50. Havierník, 44. Toth, 88. Fojtek – 41. Píšek.
Rozhodčí: Slepička – Bartůněk, Reitinger. ŽK: 3:3 (Dudla, Ardó, Hüttner – Milan Račák, Šisler, Budík). Diváků: 101.

1.FC Netolice – TJ Sokol Kamenný Újezd 5:1 (4:1)
Branky: 7. a 23. Varyš, 12. Andres, 30. Průdek (vlastní), 90. David Reindl – 41. Martin Sládek.
Rozhodčí: M. Mráz – Syrovátka, Heinzl. ŽK: 0:4 (Petkov, Martin Sládek, Soukup, Černý).

TJ Malše Roudné B – SK Sedlec 0:2 (0:1)
Branky: 22. (pen.) Chromý, 74. Pešek.
Rozhodčí: Bartůněk – Hošek, Zevl. ŽK: 4:3 (Stan. Kubeš 2, Hošna, Berounský – Koch 2, Šindelář). ČK: 1:1 (54. Stan. Kubeš – 84. Koch).

FC Velešín – FK Boršov nad Vltavou 1:2 (1:1)
Branky: 17. Fišer – 25. Pokorný, 87. Šefčík.
Rozhodčí: Devera – Blažek, Adamovič. DFA: Jos. Šafránek. ŽK: 2:1 (Zatloukal, Vlačuha – Lísal). Diváků: 100.

FK Spartak Kaplice – SK Zlatá Koruna 3:4 (2:1)
Branky: 28. Lesňák, 33. Urazil, 77. Pulec – 49. a 52. Homer, 43. Fuciman, 62. Rychtář.
Rozhodčí: Ct. Novotný – Ondra, Šudoma. ŽK: 0:3 (Steinocher, Houska, Liška). Diváků: 175.


SKUPINA B

TJ Dražejov – Sokol Cehnice 3:2 (0:1)
Branky: 72. a 79. Hrčka, 58. Hrubý – 20. Čech, 69. (pen.) Prokeš.
Rozhodčí: Klimeš – R. Novák, Poklop. ŽK: 3:3 (Hrčka, Martínek, Pojsl – Mára, Martínek, Vaněk).

Sokol Stachy – FC Westra Sousedovice 0:2 (0:2)
Branky: 30. Milan Glazunov, 37. Kacetl.
Rozhodčí: Landík – Čarek, Muzika. ŽK: 3:0 (Jan Dvořák 2, Záleský). ČK: 1:0 (52. Jan Dvořák).

SK Slavoj Volyně – SK Čkyně 0:2 (0:1)
Branky: 30. Vojta, 65. Gerold.
Rozhodčí: R. Novák – Klimeš, Pašek. DFA: Albrecht. ŽK: 3:1 (Malina, Pasler, Slavík – Pinke).

FK Chelčice – SK Vacov 0:1 (0:0)
Branka: 80. Valta.
Rozhodčí: Trkovský – Toucha, Lepič. ŽK: 1:2 (Tesař – Luk. Král, Ant. Bujok).

TJ Sokol Sedlice – TJ Blaník Strunkovice nad Blanicí 0:3 (0:3)
Branky: 23. Žurek, 25. Škopek, 30. Pánik.
Rozhodčí: Brom – Ambrožová, Hornát. ŽK: 2:4 (Čabrádek, Vaněk – Dvořák, Škopek, Řezníček, Roman Žurek). ČK: 1:0 (59. Martin Běloušek).

FK Tatran Prachatice B – TJ Sokol Bělčice 0:1 (0:0)
Branka: 70. Ráž.
Rozhodčí: Bezpalec – Studený, Háša. ŽK: 1:1 (Růžička – Páca). Hráno v Záblatí.

TJ Osek B – FC Vlachovo Březí 4:0 (2:0)
Branky: 72. a 78. Daniel Rybák, 15. (pen.) Diviš, 45. Čapek.
Rozhodčí: Pravda – Humr, Rothschedl. ŽK: 3:2 (Diviš, Kafka, Rybák – Hubáček, Kalčík).


SKUPINA C

TJ Dolní Bukovsko – TJ Sokol Mladá Vožice 0:2 (0:1)
Branky: 7. a 84. Tomáš Kukla.
Rozhodčí: Pánek – Žurek, Škuthan. DFA: Chlaň. ŽK: 1:0 (Fr. Cihla). Předehráno v pátek.

TJ Božetice – 1.FC Boston Kluky 2:1 (1:1)
Branky: 43. Jan Jelínek, 68. Kotrba – 20. Bláha.
Rozhodčí: Dimitrov – Mir. Pečenka, Šika. DFA: Michal Urban. ŽK: 2:3 (Luk. Stejskal, Vácha – Strnad, Humr, Kůs).

TJ Hradiště – FK Opařany-Řepeč 2:0 (1:0)
Branky: 20. Rybár, 69. Mála.
Rozhodčí: Syrovátka – P. Šťastný, Tanáč. ŽK: 3:1 (Hubička, Petr Valach, Tichava – Mir. Štecher). Diváků: 200.

TJ ZD Kovářov – TJ Sokol Chotoviny 5:1 (1:1)
Branky: 27. Svojše, 51. Martin Faukner, 62. Luboš Holub ml., 77. Hubička, 87. Radosta – 5. Bondarev.
Rozhodčí: Kovařík – Řehoř, Rinth. ŽK: 3:4 (Lukáš Faukner, Jan Růzha, Kvasnička – Mendel, Kromka, Jordák, Turek). Diváků: 150.

TJ Sokol Sepekov – TJ Králova Lhota 2:2 (1:2)
Branky: 1. Daniel Smrčina, 49. Jan Staněk – 23. (pen.) a 37. Maštalíř.
Rozhodčí: R. Šťastný – Panský, Ondřej. ŽK: 3:1 (Mašek, Lukáš Hadáček, Kašpar – Uhlík, Tvrzský).

SK KAVAS Větrovy – FC Chyšky 4:4 (0:4)
Branky: 60. Kopecký, 63. Sedláček, 64. Falada, 80. Petr Klejna – 9. a 11. (pen.) Václav Kosík, 15. Jan Šimák, 36. Lívanec.
Rozhodčí: P. Šťastný – Dimitrov, Luk. Novák. ŽK: 1:1 (Jelínek – Barda). Diváků: 100.

Dohrávka ve středu 22. 8.2018 od 17:30 hod. SK Mirovice – TJ Sokol Putim


SKUPINA D

TJ Sokol Slavonice – SK Mladé 2:0 (1:0)
Branky: 16. Lukš, 85. Peschel.
Rozhodčí: Křížek – Hladík, Vican ml. ŽK: 2:1 (Bodlák, Milan Balík – Šafrata). Diváků: 100.

FK Kardašova Řečice 1922 – TJ Lokomotiva Č. Velenice 2:3 (1:3)
Branky: 42. Madar, 90+1. (pen.) Janeček – 15. (pen.) Michal Filip, 24. Mikl, 28. Samec.
Rozhodčí: Krejník – Kabele, Boček. DFA: Šnajder. ŽK: 2:4 (Mazánek, Vodička – Mikl, Dvořák, Bittengl, Banašík).

FK Studená – TJ Slavoj Ledenice 4:1 (0:0)
Branky: 54., 77. a 80. Tomáš Přibyl, 56. Šimánek – 49. Mir. Kadlec.
Rozhodčí: Vít Vejčík – Luboš Zabilka, Vladislav Blažek. ŽK: 1:1 (Pelej – Kubec). Diváků: 100.

TJ Blesk Klikov TJ Jiskra Nová Bystřice  1:6 (1:3)
Branky: 8. Petr Hynek (vlastní) – 33. a 38. David Frühauf, 45. a 79. Janata, 63. Mol, 73. Mikulka.
Rozhodčí: Svoboda – Vican ml., Filo. DFA: Pípal. ŽK: 1:0 (Plucar).

TJ Tatran Lomnice nad Lužnicí – SSK Dobrá Voda 0:0
Rozhodčí: Hladík – Křížek, Devera. DFA: Šnajder. ŽK: 1:3 (Mir. Šálený – Baštář, Šedivý, Klíma).

TJ Sokol Olešnice – FK Sokol Třebětice 4:4 (2:3)
Branky: 23. a 81. Michal Hanzal, 14. Koktavý, 68. Horelica – 25. a 42. Martin Šťastný, 7. Pavel Bastl, 58. Chvátal.
Rozhodčí: Picka – Ernst, Skvašík. DFA: Bicek. ŽK: 5:1 (Lenk, Husa, Horelica, Lechner, Buřič – Chvátal).

Sokol Suchdol nad Lužnicí – TJ Jiskra Třeboň B 3:1 (2:1)
Branky: 26. Štěpánek, 31. (pen.) Matěj Bednář, 46. Jakub Záruba – 28. Kalvas.
Rozhodčí: Ovčáček – Kadlec, Švec. ŽK: 5:3 (Bednář, Míka, Štěpánek, Kreim, Tomáš Záruba – Kolář, Tomáš Bednář, Michal Hofmann). ČK: 0:1 (83. Michal Hofmann). Diváků: 150.


Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Zdeněk Formánek, Jan Klein, Miloslav Kusbach, Jan Škrle