Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Dražice měly nabito, vlastenec zklamal 830 diváků v Blatné

 
sobota, 18. srpna 2018, 19:48

Nevídaná návštěva sledovala o blatenské pouti domácí premiéru nováčka proti Milevsku. O další bezgólovou remízu ho připravil vlastní gól. Smůla se lepí na kopačky katovických fotbalistů. Ani s Roudným se jim nepodařilo bodovat, i když šancí na měli dost. Naplno zabodoval další exdivizní celek. Krumlovští těsně udolali Protivín, který měl v nastavení obrovskou možnost vyrovnat. Dražice nakopl s Osekem rychlý gól Kromky ve 2. minutě, výhru završily třemi brankami po přestávce.

SOBOTNÍ VÝSLEDKY 2. KOLA KP


FK Slavoj Český Krumlov – FK Protivín 1:0 (1:0)

Branka: 22. Sláma. Rozhodčí: Koranda - Kroutl, Klátil. Delegát: Řezáč. ŽK: 1:2 (Malý - R. Vojta, Moravec). Diváků: 120.

Č. Krumlov: Trnka – Beránek, Švec, Malý, Smolen – Sláma (88. Filip), Novák, Strapek (90+3. Ješina), Persán (33. Tůma) – Tauber, Fischer. Trenér Václav Domin.

Protivín: Hanus – Rothbauer (68. Fiala), Hála (68. Barbotkin), R. Vojta, Bečvář – J. Vojta, Moravec, Sýkora, Říha – J. Vorel, Dan. Trenér Juraj Kobetič.

Nejlepší hráči: Trnka – J. Vorel, Moravec.

Domácí zkoušeli obranu hostů nejčastěji dlouhými balony za obranu a rychlým zakončením. Vše vycházelo, až na tu koncovku. Do té se postupně dostávali Tauber, Fischer, Sláma, ale Hanusova branky byla pro ně zakletá.

Přitom se nedá říci, že by Protivínští sledovali snahu domácích jenom zpovzdálí. I oni se snažili o zteč Trnkovy branky, ale dostávali se k ní jenom sporadicky. Při jedné z těchto možností mohli jít i do vedení, ale střelu Jana Vojty zastavilo břevno. Takže zaúřadovali domácí. Hanus musel kapitulovat po tečované střele Jana Slámy – 1:0.

Druhý poločas pokračoval ve stejném rytmu, ale zápas musel být  v 68. minutě na deset minut přerušen, protože se srazili protivínští Hála s Rothbauerem. Musela přijet rychlá sanitka a odvezla hráče s velkou tržnou ranou a podezřením na zlomenou lýtkovou kost. Další gól už nepadl, i když v nastaveném čase hosté sahali po bodu. Jenže nebezpečný pokus Říhy vytěsnil pozorný Trnka na roh.

Domácí trenér Václav Domin opět litoval zahozených šancí. „Nám zase selhala koncovka, je to naše stará bolest. Zápasu by spíš odpovídal stav tak 5:1. Ale bohužel. Zápas musel být ve druhém poločase přerušen po srážce dvou hráčů. Přejeme jim, aby se brzy uzdravili,“ vzkázal Protivínským. Jeho protějšek Juraj Kobetič byl s výkonem svého týmu spokojený. „Nehráli jsme špatně a mohli jsme i vést. Ale bylo z toho jenom břevno. Potýkali jsme se stylem domácích, kteří překonávali naši obranu dlouhými nákopy. Pak se nám bohužel vážně zranili dva hráči a přestalo se hrát. I z toho jsme se oklepali a v nastaveném čase jsme mohli srovnat. Jenže k naší škodě výborně zasáhl domácí gólman. Myslím si, že jsme v Krumlově nenechali špatný dojem.“


TJ Blatná – FC ZVVZ Milevsko 0:1 (0:0)

Branka: 65. Šimůnek (vlastní). Rozhodčí: Sebera - Přibyl, Kaštánek. Delegát: Eibl. ŽK: 3:2 (Jícha, Šilhavý, Motyka - Petr, Málek). Diváků: 830.

Blatná: Šimůnek – Sýkora (74. Stulík), Petrášek, Šejvar, Machovský (24. Peleška) – Motyka, Mikeš, Šilhavý, Jícha (71. Míka) – Mišiak (85. Říha), Nový. Trenér Michal Brabec.

Milevsko: Pavel Dvořák – Kosobud, Petr, Málek, Vakoč – Sedlák, Maršík, Marvan, Barda (90. M. Novotný) – Paták (56. P. Novotný), Smetana (88. Hejl). Trenér Miroslav Strnad.

Nejlepší hráči: celý tým, Petrášek – Dvořák, Petr.

Ve vyrovnaném prvním poločase měli mírně navrch domácí. Přitom jim znovu chyběli i čtyři distancovaní. Přesto si vytvořili řadu šancí, z toho Mišiak měl jednu stoprocentní, ale jeho příležitost zmařil gólman Pavel Dvořák.

Nejčastější souboje se odehrávaly ve středu pole, ale diváci se ani v tom horku nemuseli nudit. Obrany sice hrály prim, ale ofenzivní hráči obou týmů to nevzdávali a stále hledali skulinku v soupeřově defenzivě. I přes větší snahu domácích se to nepodařilo ani jednomu z nich.

Ani po přestávce se obraz hry nezměnil. Jenom ve středu pole ubylo volného místa a souboje byly častější. I nadále se na balonu více dařilo domácím, ale se stejným výsledkem. Potom přišla smolná chvíle sedmnáctiletého gólmana Blatné Michala Šimůnka. Po malé domů před pokutovým územím při presinku Bardou uklouzl a ve snaze odehrát balon trefil vlastní branku – 0:1. Další gól už nepadl, takže Milevsko si odvezlo šťastné vítězství.

Vzduchotechnici si podruhé připsali plný počet bodů. „Vytěžili jsme z minima maximum. Tenhle zápas se nám nevydařil, zvítězili jsme se štěstím. Domácí by si za svoji hru bod zasloužili,“ uznal Miroslav Strnad, trenér Milevska. Blatenský nováček vyšel podruhé střelecky naprázdno. „Měli jsme obrovskou smůlu. Vím, že se na to nehraje, ale je to tak. V utkání jsme ve vyrovnaném měli víc ze hry, ale naše šance, které z toho vyplynuly, jsme nedokázali využít.  V prvním poločase jsme zbytečně ztráceli řadu odražených míčů, takže jsme po přestávce střed pole více zahustili. Jinak výborně chytající Šimůnek měl prostě pech, to se stává. Uklouznout může každý, podává spolehlivé výkony,“ uvedl asistent trenéra Blatné Roman Remeš.


TJ Dražice – TJ Osek 4:0 (1:0)

Branky: 2. Kromka, 51. a 62. P. Novotný, 85. M. Stuchlík. Rozhodčí: Krčín - Jarolím, Polák. Delegát: Janíček. ŽK: 2:4 (Kromka, M. Stuchlík – Hosnedl, Říský, Kroupa, Kozlík). Diváků: 110.

Dražice: Baka – Fara, Horka, Hořejší, Bareš – Petr Novotný, Veselý, D. Štecher (81. Böhm), L. Stuchlík (84. Špale) – J. Štecher, Kromka (75. M. Stuchlík). Hrající trenér Marian Horka.

Osek: Budoš – Maroušek (63. Hřebíček), Krejčí, Carda, Benda – Brabec, Hoch, Kroupa, Hosnedl (84. Gondek) – Lávička (46. Čapek), Říský. Trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: Fara - Říský.

Na rozdíl od zápasu v Milevsku dnes fungovala Dražicím obrana na výbornou. Domácí dokázali od hry odstřihnout klíčové hráče Oseka Říského s Hosnedlem a brzkou brankou Kromky si zadělali na vysoké vítězství 4:0.

Neuplynuly ani dvě minuty a Jan Kromka dokázal přetavit rohový kop v úvodní a nakonec i vítězný gól – 1:0. Osecká aktivita směrem do ofenzivy se v prvním poločase smrskla na dvě střely Jakuba Říského, víc totiž dražická obrana nedovolila.

Ve druhém dějství se dvakrát trefil Petr Novotný a po hodině hry už to bylo 3:0. „V prvním případě dostal míč za obranu, chvíli nevěděl, co s ním, pak se ale odhodlal vystřelit a křížnou ranou překonal Budoše. Druhý gól tam dostal koníčkem, znovu křížná střela,“ hlásil z místa duelu vedoucí domácího mužstva Vlastimil Stuchlík.

Oseku výrazné vedení soupeře vzalo i poslední vítr z plachet, na zvrat nebo alespoň zdramatizování duelu už hosté neměli. Dražice naopak střídajícím Matyášem Stuchlíkem v 85. minutě uzavřeli gólový účet na 4:0.


SK Otava Katovice – Malše Roudné 2:3 (1:1)

Branky: 42. Hajdušek, 85. Miklas - 12. a 77. O. Otepka, 49. Píša. Rozhodčí: Macko - Hoch, Dunovský. Delegát: Vrzal. ŽK: 2:2 (Hromíř, Horejš – Hála, Hřebejk). Diváků: 222.

Katovice: Švehla – Janoch, Horejš, Hajdušek, Hromíř – Tušer, Kagui (76. Koutský), Cibulka (79. Schánělec), Repa – Chylík (29. Miklas), Uher (79. Zoubek). Trenér Roman Malý.

Roudné: Hřebejk – Kodras, Cahyna, Hrouda, Bartoš – Kadlec (68. Samek), Škoda, O. Otepka (86. Votava), Hála, Vogl (81. Neckář) – Píša. Trenér Marcel Tomášek.

Nejlepší hráči: Tušer, Miklas, Janoch - O. Otepka, Píša.

Katovice si proti Roudnému vybraly kopec smůly, vlastně už před zápasem, na pátečním tréninku se zranil Michal Požárek, který tak nakonec do zápasu nemohl nastoupit. V průběhu první půle navíc musel s lehkým otřesem mozku odstoupit Chylík, a když se k tomu připočtou tři neproměněné úniky forvarda Uhera, při kterých cinkaly tyče, mohlo si Roudné odvézt trochu šťastnou výhru 2:3.

„Dnes jsme si nezasloužili prohrát, jsme z toho zklamaní,“ posteskl si po závěrečném hvizdu domácí předseda Hajdušek. Roudné bylo proti jeho mužstvu výrazně produktivnější a mělo ve svém středu muže zápasu – Ondřeje Otepku. Ten už ve 12. minutě volně prošel domácí obranou, navedl si míč na střed a nedal Švehlovi šanci – 1:0.

Následovaly samostatné úniky Vladimíra Uhera, ale brankáře Hřebejka nejprve nepřehodil a následně obstřelem dokázal trefit hned dvě tyče najednou, branka z toho ovšem nebyla. Vyrovnání tak přišlo až po rohovém kopu, tak jako už několikrát v minulosti se nejvýše vyhoupl stoper Hajdušek a srovnal na poločasových 1:1.

Po obrátce byl domácí tým lepší, jenže Roudné si vypracovalo dvě šance a obě proměnilo. Jakub Píša ve 49. minutě hlavou dal na 1:2 a znovu nedůsledně bráněný Ondřej Otepka další povedenou akcí a přesnou střelou zvyšoval v 77. minutě už na 1:3. Snížení zařídil v samotném konci duelu střídající Jakub Miklas, ale na body to Katovicím, tak jako v Olešníku minulý týden, nestačilo.


Napsal(a) Martin Wipplinger, Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Jan Škrle, Petr Vlasák
 


 

Reklamní sdělení

Reklama