Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hradecký nováček propadl v Přešticích

 
sobota, 18. srpna 2018, 13:02

Jindřichův Hradec po neúspěšné divizní premiéře cestoval na hřiště Přeštic, třináctého týmu loňské divize, který se zachraňoval na poslední chvíli. Jenže po porážce od Sedlčan ani tentokrát tým trenéra Černocha žádné body nebere a veze si „bůra“.

Přeštice ovládly už první půli. Vysokým presinkem domácí nedovolili Hradci pořádně rozehrát, lépe se pohybovali a byli i kombinačně jistější než Jihočeši. Napilno měla hlavně práva strana Hradeckých – přes Petra Řehoře a Martina Janáka šla drtivá většina útočných výpadů Přeštic. Po jednom z nich také Tomáš Kristl v 17. minutě otevřel skóre zápasu, když si odvrácený centr za vápnem hrudí zpracoval a ranou k pravé Hejníčkově tyči rozradostnil domácí fandy – 1:0.

Jindřichův Hradec byl směrem dopředu neškodný, nedařily se mu ani brejkové situace, Přeštice naopak mohly krátce před poločasovým hvizdem zvýšit skóre, jenže po přímém volném kopu pálil domácí forvard ze tří metrů hodně nad bránu.

Po změně stran se Hradec v ofenzivě na chvíli osmělil a z první vážnější šance po vybídnutí od Jindry srovnal Martin Toman v 50. minutě na 1:1. Remízový výsledek ovšem nevydržel dlouho, o sedm minut později prošel pravou stranou hostující obrany Jakub Kulhánek a střelou pod vyběhnuvším Hejníčkem vrátil Přešticím vedení – 2:1. Prakticky vzápětí po rozdílovém gólu měli domácí rohový kop, po němž se prosadil Václav Lecjaks a akcie Hradce výrazně klesly – 3:1.

Jediný aspoň trošku nebezpečný hráč Jihočechů v dnešním zápase Martin Toman mohl čtvrt hodiny před koncem snížit, ale jeho ránu z hranice penalty domácí obrana zablokovala. Víc už toho Jindřichův Hradec v ofenzivě nepředvedl, naopak Lukáš Mudra a následně Stanislav Staněk zvýšili na 5:1 a jen díky několika dobrým zákrokům gólmana Hejníčka v posledních deseti minutách nevezou hosté zpátky k Vajgaru ještě větší příděl.

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Soupeř vyhrál naprosto zaslouženě. Byl lepší, fotbalovější, my jsme navíc dělali ohromné individuální chyby, které na hřiště prostě nepatří. Po vyrovnání se Přeštice ani nemusely moc snažit, aby si zápas vrátily zpátky na svou stranu, my jsme jim to totiž sami nabídli.“

TJ Přeštice - FK Jindřichův Hradec 1910 5:1 (1:0)

Branky: 17. Kristl, 57. Kulhánek, 60. Lecjaks, 85. Mudra, 90. Staněk – 50. Toman. Rozhodčí: Opočenský – Trska, Švorc. Delegát: Ploch. ŽK: 0:1 (Jindra). Diváků: 152.

J. Hradec: Hejníček – Řehoř, Jáša, Völfel, Chalupský – Janák, O. Černoch (88. Cettl), Jindra, Votava (66. Blažek) – Kučera (80. Mareš), Toman. Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: Jindra.

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Jan Škrle