Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko mělo v Klatovech namále. Skóre otočilo na konci

 
středa, 15. srpna 2018, 12:15

V prvním kole MOL Cupu jsme zajížděli na půdu divizních Klatov, které vyřadili v předkole Rokycany výhrou na jejich hřišti v prodloužení 2:4. Pojďme se společně ohlédnout za průběhem úterního zápasu.

Domácí od začátku utkání se nebáli dohrávat osobní souboje. Hru spíše tvořilo ale Táborsko. Táborsko si vytvořilo několik zajímavých příležitostí, avšak k vážnému ohrožení Rojíkovi branky nedošlo. Následně hra plynula spíše mezi šestnáctkami obou mužstev. Ve 30. minutě domácí Krejčí rozehrával standardní situaci z dobré pozice, s kterou si Zadražil jednoduše poradil.

Koncem poločasu se Táborsko usadilo před šestnáctkou domácích ovšem stále bez vážnější střely, která by vystrašila brankáře Rojíka. V poslední minutě poločasu domácí vybojovali další standardní situaci na útočné polovině. Po podařeném centru hlavičkoval Meszáros, ale Zadražil svůj tým podržel a míč do branky nepustil.

Druhý poločas začal střídáním Táborska, kdy šel ze hřiště Kopřiva a nahradil ho Frýdek. Hra začala dostávat spád. Domácí byli na nás výborně i herně připraveni. Pilíkovu střelu Rojík jen vyrazil, ovšem k dorážce se nikdo v modrobílém nedostal. Z následného rychlého protiútoku domácí vytěžili rohový kop, ale to bylo všechno. V 53. minutě se Berešík odhodlal vyzkoušet jedovatou ranou pozornost Rojíka, který míč ze všech sil vyrazil na rohový kop.

Domácí se v 61. minutě dostali do vedení. Po zmatcích před Zadražilem dorazil míč do prázdné branky Szedmák – 1:0. Táborsko bylo chvilku jako opařené. Domácí po vstřelené brance ožili a o pár minut později mohli, nebýt Zadražila, vést již 2:0.

Po kombinaci Ndiaye- Frýdek vystřelil Pilík, ale branku vysoko přestřelil. V 76. minutě je již vyrovnáno! Centr Březiny si našel Musiol a hrudníkem míč tečoval do Rojíkovy brány – 1:1. Zanedlouho domácím trochu docházela kondice a Pfeifer toho dokonale využil. V 83. minutě zmiňovaný Pfeifer krásně vymíchal domácí obranu, přesně nacentroval a Ndiaye napálil míč za Rojíkova záda – 1:2. Ke konci zápasu se domácí dostali ještě k jednomu ohrožení Zadražila, ale míč si v klidu stáhl ze vzduchu do své moci. Po rozehrání od branky rozhodčí Královec ukončil zápas.

Domácí Klatovy předvedly sympatický výkon. Táborsko spíše postoupilo se štěstím, ale to k poháru patří. Týmy proti celkům z první a druhé ligy se prostě umí vybičovat k dobrým výkonům.

S kým se utkáme ve 2. kole MOL Cupu určí los, který proběhne koncem měsíce po odehrání všech zápasů 1. kola.

Hodnocení trenéra FCT Kamila Tobiáše: „Dnešek nás nezastihl ve správném rozpoložení. Udělali jsme pár změn v sestavě, ale to by nemělo ovlivnit naší hru. V prvním poločase jsme to bohužel nezvládli z toho důvodu, že jsme nebyli dost odvážní, nedostávali jsme se do vápna a neohrozili domácí branku. V druhé půli jsme si to zkomplikovali tím, že jsme si nechali dát úvodní branku na 1:0 a pak už to bylo těžké. Dokázali jsme to naštěstí, ale otočit a z Klatov si odvážíme postup do druhého kola poháru. V druhém kole už se zapojí do hry i prvoligisti. Takže naším přáním je, aby nám určil los nějaký atraktivní tým z první ligy na domácím trávníku. Už jen kvůli divákům, aby se lidi bavili fotbalem.“

SK Klatovy 1898 – FC MAS Táborsko 1:2 (0:0)

Branky: 61. Szedmák – 79. Musiol, 82. Ndiaye. Rozhodčí: Královec – Kubec, Vaňkát. Diváci: 250.

Klatovy: Rojík – Tříška, Pavlovič, Janda, Mészáros, Diviš, Dolanský (57. Bošek), Bálek (80. Cibulka), Krejčí, Szedmák (83. Marek), Sojka. Trenér Michal Čadek.

Táborsko: Zadražil – Březina, Ngimbi, Zárybnický, Klusák – Berešík (69. Pfeifer), Kučera Kopřiva (46. Frýdek) – Pilík, Vandas (62. Musiol), Ndiaye. Trenér Kamil Tobiáš.

Napsal(a) Karolína Kabíčková/FCT | Foto Jan Škrle