Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta a nejlepší hráči v 1. kole KP

 
středa, 15. srpna 2018, 21:35

Ve velkém stylu do nového ročníku krajského přeboru vstoupili nováčci. Sokol Lom a Český Krumlov si odvážejí z horkých půd cenné výhry, stejně spokojení ale mohou být i v Blatné za bezbrankovou remízu v Čimelicích. Nebodoval pouze Jankov, který doma nestačil právě na Krumlov. Očekávaná premiéra Davida Lafaty v dresu Olešníka byla vítězná, exligový kanonýr nastoupil ve středu zálohy, odehrál celý duel a přispěl k vítězství nad Katovicemi 2:1.

Kompletní výsledky 1. kola krajského přeboru


Malše Roudné – TJ Sokol Lom 2:3 (2:2)

Góly: 1. O. Ondřej, 23. Hála (pen.) – 16. a 49. Bosnyak, 31. Šimák. Rozhodčí: Reisner - Vican, Havlík. Delegát: Šnajder. ŽK: 6:2 (Hřebejk, O. Otepka, Cahyna, Hála, Píša, Hrouda – Jelen, Vysušil). Diváků: 150.

Roudné: Hřebejk – Kodras, Cahyna, Hrouda, Bartoš – Kadlec, Píša, O. Otepka, Hála, Neckář (59. Goretki) – Vlk (69. Votava). Trenér Marcel Tomášek.

Lom: Chylík – Kořenský, Vesecký, Vysušil, Jelen – Janů, Šimák (75. Kloc), Balogh (84. Kolací), Mařík (69. Trantýr) – Neužil, Bosnyak (87. Voneš). Trenér Libor Zeman.

Nejlepší hráči: Hřebejk – Bosnyak.

Marcel Tomášek, trenér Roudného: „Do utkání jsme vstoupili velmi dobře, když jsme po chvilce hned skórovali.  Paradoxně nám to uškodilo a hosté se snadno dostávali do šancí. Zásluhou našeho brankáře bylo skóre stále pro nás příznivé. Ve druhém poločase jsme hned vyrobili několik chyb, které hosté potrestali. Donutili nás otevřít hru a my dobývali jejich branku bez efektu. Lom měl velmi nebezpečnou ofenzívu, se kterou jsme si nemohli poradit, a zásluhou Tomáše Hřebejka zůstalo skoré nezměněné. Lom předvedl zkušený výkon, na který náš mladý tým nenašel recept. V příštím kole musíme podat zodpovědnější výkon v defenzívě a snad to přinese ovoce.“

Libor Zeman, trenér Lomu: „V utkání dvou mužstev naladěných do ofenzivy jsme inkasovali po hrubé chybě obrany již asi ve 25. vteřině. Myslím, že překonat tento rekord v rychlosti obdržené branky nebude snadné. Po čtvrt hodině se nám podařilo Bosnyakem vyrovnat, když ještě předtím brankář domácích zneškodnil dvě velmi dobré šance. Další chyba v rozehrávce vedla ke ztrátě míče a následné penaltě, kterou se domácí dostali podruhé poměrně lacino do vedení. Naše mužstvo ale ukázalo charakter a chuť po vítězství, a ještě do poločasu se nám podařilo vyrovnat umístěnou střelou Jana Šimáka. Na začátku 2. poločasu jsme se dostali zásluhou sólového úniku Bosnyaka do vedení, kdy naopak chybovala domácí obrana. Potom si naše mužstvo, i přes tlak domácích, vedení uhlídalo a zaslouženě vyhrálo.“


FK Olešník – SK Otava Katovice 2:1 (1:0)

Góly: 10. a 66. Štos – 60. Uher. Rozhodčí: Peterka - Macko, Albert. Delegát: Pečenka. ŽK: 4:0 (Matoušek, Nygmet, Grobár, Nýdl). Diváků: 350.

Olešník: Matoušek – Brom, Nygmet, Kalášek, Nýdl – Dráb, Grobár (90. Heller), Lafata, Šíma (87. Fořter) – Štos (89. Tressl), Kouba (75. Vařák). Trenér: Ladislav Táborský.

Katovice: Švehla – Janoch, Horejš, Hajdušek, Hromíř – Schánělec (80. Koutský), Kagui (80. Michálek), Cibulka, Repa – Požárek, Uher. Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: celý tým, Lafata – Janoch.

Roman Chlumecký, asistent trenéra Olešníka:Bylo to klasické první mistrovské utkání. Měli jsme v základní sestavě 6 nových hráčů a Katovice nebyly kompletní. Prvních 20 minut jsme byli lepší a dali gól po střele Šímy, kterou gólman pouze vyrazil a Štos pohotově dorazil do sítě. Pak převzali iniciativu na hřišti hosté, poněvadž jsme neměli odražené balóny. Na začátku druhé půli hosté vyrovnali z dorážky v malém vápně. Poté jsme pozměnili rozestavení a výsledkem bylo vstřelení druhé branky Štose. Katovice vrhly vše do útoku, který podpořily vysunutím Janocha do zálohy, nicméně jsme dotáhli zápas do vítězného konce. Zápas se odehrál před početnou diváckou návštěvou i díky fanouškům z Katovic. Za týden je třeba něco vydolovat v Precis aréně v Jankově.“

Tomáš Hajdušek, předseda Katovic:Chyběli nám čtyři hráči (Tušer, Chylík, Miklas, Zoubek), což bylo znát zejména ve druhé půli, kdy jsme potřebovali střídáním více oživit a zrychlit hru. Jinak jsme odehráli dobrý zápas. Troufám si říct, že jsme měli více ze hry, do nebezpečného zakončení nás ale domácí obrana příliš nepouštěla. Obě inkasované branky přišly po nedůsledném obsazení před vlastním vápnem, to by se nám stávat nemělo. Před koncem jsme trefili břevno, takže k vyrovnání nám chyběl jen kousek. Děkujeme fanouškům, kteří nás v hojném počtu přijeli povzbudit. Věřím, že nyní proti Roudnému se předvedeme v plné síle a vyhrajeme.“


SIKO Čimelice – TJ Blatná 0:0

Rozhodčí: Přibyl – Polák, Kotalík. Delegát: Albrecht. ŽK: 2:2 (Zelenka, Viták – Čadek, Sýkora). Diváků: 300.

Čimelice: Přibyl – Pšenička, Řezáč, Listopad, Převrátil – Zelenka (87. Froněk), Říha (62. Viták), Nekl, Varhan (81. Pávec) – Řežábek, Hegenbart. Trenér Pavel Schorník.

Blatná: Šimůnek – Nový, Sýkora, Petrášek, Machovský (81. Míka) – Mikeš, Mišiak, Jícha (90.+1 Hlaváč), Šilhavý – Stulík, Čadek (73. Peleška). Trenér Michal Brabec.

Nejlepší hráči: Listopad, Pšenička, Převrátil - Petrášek, Nový, Šimůnek

Pavel Schorník, trenér Čimelic: „Zapas byl plný osobních soubojů. Nám se nedařila hra podle našich představ, kazili jsme přihrávky, a tím pádem jsme nedokázali soupeře ničím překvapit. Měli jsme tam tři příležitosti, ze kterých jsme mohli dat gól, ale do sítě to neprošlo. Vzhledem k průběhu je remíza spravedlivá. Ale co mě mrzí daleko více jsou zranění dalších hráčů a to zejména těžký úraz kolena Zdeňka Pšeničky, který si vyžádá delší pauzu.“

Roman Remeš, asistent trenéra Blatné:Zápas jsme odehráli ze zajištěné obrany, která nám fungovala na jedničku a to včetně sedmnáctiletého Šimůnka v naší brance. My jsme branku domácích ohrožovali především ze standardních situací, ale gólu jsme se nedočkali. Nejblíže jsme k němu měli po střele Petráška a teči Stulíka, které se štěstím zabránil domácí bek. Šanci domácích v jednom případě vykryl Šimůnek a v té druhé, asi největší v tomto zápase, až na brankové čáře Nový. Krom poslední dvacetiminutovky jsme byli domácím více než vyrovnaným soupeřem. Kluky bych chtěl pochválit za nasazení a bojovnost. S bodem z horké čimelické půdy jsme spokojeni.“


TJ Osek – TJ Hluboká nad Vltavou 2:1 (1:1)

Góly: 17. a 83. Říský - 14. Kössl (pen.). Rozhodčí: Žemlička – Kaštánek, Sebera. Delegát: Bicek. ŽK: 3:6 (Hoch, Říský, J. Hájek – P. Hájek 2, Čermín, Kössl, Stráský, Turek). ČK: 0:1 (59. Hájek). Diváků: 120.

Osek: Budoš – Maroušek, Krejčí, Carda, Benda – Brabec (78. Čapek), Hoch, Kroupa, Hosnedl – Lávička (62. J. Hájek), Říský (89. Hřebíček). Trenér Jaroslav Voříšek.

Hluboká: Brůha – Kössl, Legdan, Čermín, Říha (74. Valenta) – Antoš, Rubick, Stráský (86. Turek), Maurer (86. T. Adam) – Kadlec (80. Křiváček), P. Hájek. Trenér František Cipro.

Nejlepší hráči: Říský, celý tým – Legdan.

Jaroslav Voříšek, trenér Oseka:V prvním poločase se hrál poměrně otevřený fotbal, hosté dobře kombinovali a jejich rychlý přechod byl velmi nebezpečný. Největší šanci měl ale hned v 8. minutě Říský, nedokázal však usměrnit odražený míč do prázdné brány. Hluboká se ujala ve 14. minutě vedení z penalty, kdy trochu nešťastně fauloval Krejčí. Za dvě minuty jsme dokázali srovnat, když po standardce přehlavičkoval hlubockého gólmana Říský, což byl důležitý moment utkání. Před odchodem do šaten zachránila Budoše po hlavičce dobře postavená branková konstrukce. Po obrátce se oslabení hosté bez vyloučeného útočníka Hájka nedostali do vážnější šance, naopak hráč utkání Říský se dokázal uvolnit od svých strážců a z otočky nádherně trefil. V úplném závěru běžel sám na bránu Hosnedl, ale jeho varianta zakončení nebyla úspěšná. S kvalitním týmem, jakým je Hluboká, je výhra v úvodu sezóny velice cenná.“

Petr Řehoř, činovník Hluboké: „Bohužel se potvrdilo, že z Oseka se body jen tak vozit nebudou. Nehráli jsme špatně, ale body bohužel nemáme. Snad vše napravíme doma s Rudolfovem.“


SK Rudolfov – Sokol Želeč 0:0

Rozhodčí: Klátil - Lovětínský, Herzog. Delegát: J. Šafránek. ŽK: 3:1 (Pouzar, Šindelář, Hrbáč – Brůžek). Diváků: 105.

Rudolfov: Teringl – Hrbáč, Hajný, Novotný, Š. Prokeš (82. Žoček) – Kuna (46. Vejvar), Maxa, Šindelář, Vo Son (90. Janák) – Sládek (61. Tyrpák), Pouzar. Trenér Otakar Matouš.

Želeč: Blažek – Škrábek, Pavličko, Kosobud – Šváb, Kukučka, Šindelář (61. Froněk), Fiala (87. M. Prokeš), Holub – Brůžek, Sokolt. Trenér Roman Lukáč.

Nejlepší hráči: Maxa, Hrbáč, Novotný – Blažek, Kukučka, Šváb.

Otakar Matouš, trenér Rudolfova: „Odehráli jsme kvalitní utkání proti kvalitnímu soupeři. Želeč ukázala, že ne náhodou vloni získala krajský titul. Kádr soupeře se téměř nezměnil a musím naše kluky pochválit, že vybojovali zasloužený bod. Škoda neproměněných šancí ve druhé půli. Na druhou stranu jsme ale mohli i inkasovat, poté co hosté trefili tyč, takže remízu považuji za spravedlivou.“

Roman Lukáč, trenér Želče: „Po tom průběhu utkání můžeme být s bodem spokojeni. Rudolfov posílil kádr, a myslím, že na jeho hřišti se bude těžko vyhrávat. V prvním poločase jsme předvedli několik dobrých brejků, chyběla nám ale kvalita ve vápně. V několika situacích nás také podržel brankář, takže remíza je myslím spravedlivá.


Jiskra Třeboň – FK Protivín 1:1 (0:0)

Góly: 73. Růžička – 92. Bečvář. Rozhodčí: Hoch - Jarolím, Krauskopf. Delegát: Kučera. ŽK: 3:1 (Matoušek, Vávra, Průcha – Hála). Diváků: 120.

Třeboň: Skála – Týnavský, Hami, Koktavý – Cimerhanzl, Vávra, Doležal – Růžička (90. Schneider), Matoušek – Holzepl, Průcha (69. Tůma). Trenér Karel Kladenský.

Protivín: Hanus – Rothbauer, Hála, R. Vojta, König (46. Bečvář) – J. Vojta, Moravec (88. Fiala), Prášil, Zb. Vorel, Dan – Jar. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Nejlepší hráči: Skála, Vávra – Hanus, Prášil, Moravec.

Karel Kladenský, trenér Třeboně: „Na první soutěžní zápas to byl docela kvalitní fotbal z obou stran. Začali jsme na domácí půdě aktivně, ale soupeř postupně převzal iniciativu a patřila mu prostřední část utkání, ve které měl dvě velké šance. Ty ovšem zneškodnil brankář Skála a výrazně podržel náš tým. Závěrečnou půlhodinu jsme byli aktivnější a z druhé větší příležitosti jsme šli zkušeným Růžičkou do vedení. To jsme mohli navýšit z několika slušně zahraných brejků, ale pokaždé nás vychytal gólman Hanus. Sprcha pro nás přišla v nastavení, po dohrání standardní situace se přesnou křižnou střelou trefil Bečvář. Chtěli jsme doma uspět naplno, nepovedlo se, ale kluky chválím za celkový přístup. Makají na doraz, za Třeboň se budeme rvát o každé další body.“  

Juraj Kobetič, trenér Protivína: „První polovina byla z naší strany opatrná, nevěděli jsme, co máme od soupeře čekat. V defenzívě jsme pracovali dobře a v posledních 15 minutách první půle jsme byli aktivnější i dopředu. V druhé půli to už bylo zajímavější, my jsme velikou příležitost nevyužili a soupeř po pár minutách trestal naše zaváhání při rozehrávce. Nezasloužili jsme si prohrát, a tak kluci dřeli až do konce, kdy jsme aspoň bod vystřelili v poslední minutě utkání. Na první utkání v sezóně se hrál fotbal slušné úrovně a obě mužstva si poradila i s vedrem, které mělo po čas utkání sílilo.“


SK Jankov – FK Slavoj Č. Krumlov 1:2 (0:1)

Góly: 78. Hüttner - 31. Persán, 72. Sláma. Rozhodčí: Šafránek - Krčín, Koranda. Delegát: Eibl. ŽK: 2:3 (Bürger, Maršán - Švec, Strapek, Tůma). Diváků: 238

Jankov: Pavelec - Jirkovský, Lošek, Popelka, Zajíc - Maršán, Fajtl (66. Hüttner) - Dolejšek, Sedlic (74. Kočer), Šebelka - Bürger (57. Mužík). Trenér Petr Kadlec.

Č. Krumlov: Trnka - Beránek (12. Smolen), Dudák, Švec,  Malý - Sláma (88. Ješina), Strapek (90. Trapl), Novák, Persán (66. Tůma) - Tauber, Fischer. Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: Jirkovský, Maršán - Persán, Novák, celý tým

Petr Kadlec, trenér SK Jankov: „Prvních třicet minut se v podstatě na hřišti nic nedělo. My jsme se posouvali, Krumlov byl na míči a hra se tak víceméně odehrávala mezi vápny. Pak přijde dlouhý míč za naši obranu, který špatně odhadneme a neskutečně lehce inkasujeme. Nás v podstatě v průběhu celého zápasu obrovsky srážely, často i nevynucené ztráty, v přechodové fázi hry. No a proti tak silnému soupeři jakým Krumlov je, pak každá taková ztráta stojí spousty sil, které pak zákonitě chybí jinde. Při druhém gólu darujeme Tauberovi spoustu času na to, aby si míč zpracoval, otočil se s ním a načasoval finální přihrávku. My jsme ještě po standardce dokázali Hüttnerem korigovat, ale nějaký větší tlak v závěru zápasu jsme si bohužel nedokázali vytvořit. Je potřeba uznat, že Krumlov vyhrál zaslouženě a nám nezbývá nic jiného, než se poučit z vlastních chyb a pokud možno je dále neopakovat.“

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Těší mě, že jsme zvládli agresivní hru domácích. První poločas patřil nám. Drželi jsme míč, škoda neproměněných šancí, třeba Fischera.  Po pauze jsme museli kvůli napadání soupeřem dávat balon rychle od nohy, ale i tak jsme si vytvořili několik šancí. Třeba Novák z trestňáku trefil břevno, gól mohl znovu dát Fischer. Uspěl až Sláma. Jankov sice snížil, ale zaslouženě jsme vyhráli. Potěšily mě výkony nových tváří v týmu. Vítám návrat gólmana Michala Trnky, Dominik Malý svoje úkoly zvládl. Je to rychlostní typ, předností je i hra ve vzduchu. David Smolen musel jít na trávník hned po zranění Beránka, ale popasoval se s tím dobře. A Martin Fischer dokáže vepředu podržet míč, je na něm silný. Je i do kombinace, škoda, že se mu nepovedlo dát aspoň jeden gól. Teď přivítáme Protivín, který dokázal uhrát remízu v Třeboni. Před našimi diváky chceme důležité tři body zvenku potvrdit. Máme sice mladý, ale i zkušený tým.“


FC ZVVZ Milevsko – TJ Dražice 3:0 (1:0)

Góly: 42., 49. (pen.) a 74. Barda. Rozhodčí: Dunovský – Kroutl, Tauber. Delegát: Brož. ŽK: 2:1 (Barda, Vakoč – D. Štecher). Diváků: 150.

Milevsko: Pavel Dvořák – Kosobud, Vakoč, Petr, Málek – Sedlák (86. Pav. Novotný), Marvan, Koutník (88. Hejl), Maršík, Barda (89. Jakeš) – Smetana (83. Paták). Trenér Miroslav Strnad.

Dražice: Baka – Petr Novotný, Horka (86. Špale), Hořejší, Bareš – Fara, Veselý, D. Štecher (76. Fořt), Hojdar – L. Stuchlík, Kromka (74. M. Stuchlík). Hrající trenér Marian Horka.

Nejlepší hráči: Barda, Pavel Dvořák – Veselý

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Jsme šťastní za tři body, první zápas v sezóně je vždycky důležitý. Podle výsledku to vypadá jasně, ale polovina první půle vůbec nebyla podle našich představ. De facto se hrálo na naší půlce, zklidnil náš až první gól Kuby Bardy.“

Marian Horka, hrající trenér Dražic: „Zápas se mi nehodnotí dobře, protože prvních 35 minut jsme hráli pouze na půlce Milevska a přehrávali je. Bohužel jsem neproměnil velkou šanci hned ve 3. minutě, to měl být gól. Po náhodném nákopu se ve 42. minutě dostalo Milevsko do vedení. Do druhého poločasu jsme nastoupili se stejnou taktikou. V 55. minutě byla nařízena penalta a ta zápas rozhodla. Poté si zkušení domácí zápas pohlídali. Opět nás zklamalo, stejně jako v přípravě, naše zakončení, bez gólu budeme těžko sbírat body.“

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Petr Vlasák