Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Rudolfov pokřtil nové kabiny remízou s mistrovskou Želčí

 
středa, 15. srpna 2018, 08:53

První kolo Ondrášovky krajského přeboru přineslo dva bezbrankové výsledky. Ani jeden gól diváci neviděli v duelu Čimelice – Blatná a gól nepadl ani v utkání Rudolfov – Želeč. Fotbalisty Rudolfova a Želče svedl los v prvním kole nejvyšší krajské soutěže i vloni. Přesně před rokem Rudolfov doma s Želčí prohrál 0:4.

Nový ročník krajského přeboru začal pro rudolfovský klub smutně. Den před úvodním zápasem podzimu zemřel ve věku 87 let dlouholetý domácí činovník Bohumír Novotný známý pod přezdívkou „brambor“. Poslední rozloučení s obětavým člověkem a skvělým kamarádem, který pro fotbal na Rudolfově mnohé vykonal, se koná ve středu 15. srpna od 10.30 hod. v obřadní síni krematoria sv. Otýlie v Č. Budějovicích. Diváci si jeho památku připomněli minutou ticha krátce před výkopem sobotního zápasu.

Domácí oddíl je známý tím, že se snaží neustále vylepšovat podmínky jak pro samotné sportovce, tak i pro diváky. Nedávno proběhla na rudolfovském hřišti rekonstrukce diváckého zázemí. Fanoušci se mohou při zápase občerstvit v přestavěné restauraci a podstatně větší komfort nabízí i sociální zařízení. Další vylepšení pro diváky probíhají za pochodu. Daní je dočasně snížená kapacita hlediště, neboť klub nechal odstranit několik laviček v nevyhovujícím stavu, i tak ale na duel Rudolfova a Želče zavítala velice slušná návštěva.

Kabiny jsou super

Mezi stovkou diváků byl i zkušený želečský matador Milan Barteska, jenž zatím není připraven do zápasů naskočit. Na hřišti se díky finanční podpoře obce předělává i dlažba mezi tribunou a správní budovou. A Rudolfov, jako správný hostitel, myslel také na fotbalisty. Rozuměj na hostující fotbalisty. Pro ně postavil na volném prostranství za jednou z branek zcela nové šatny s moderním sociálním zázemím. „Dlouho tady něco takového chybělo. Ze staré šatny jsme do sprch chodili venkem, nyní je to úplně o jiném komfortu. To se vůbec nedá srovnávat, je to super. Řekl bych, že je tady lepší i trávník, Rudolfovští to tu zkrátka pozvedli,“ chválí představitele místního klubu hráč Želče Michal Sokolt.

Želeč je vůbec prvním mužstvem, jehož fotbalisté komfort nových šaten vyzkoušeli. Domácí hráči zůstávají skromní a i nadále využívají kabinu, na kterou jsou léta zvyklí. Zatím.

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Miloslav Kusbach