Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Krumlov po výborném výkonu vyloupil Precis arénu

 
úterý, 14. srpna 2018, 14:31

Na úvod nového soutěžního ročníku na sebe narazili dva staří známí. Vloni ještě divizní, od letoška favoriti krajského přeboru. Jenže ambice a herní kvalitu ve vzájemném souboji Jankova s Českým Krumlovem předvedl pouze hostující Slavoj, který odehrál skvělé utkání, byl dominantnější na balónu a zcela zaslouženě získal tři body. Jankov si po prohře 1:2 musí na první body počkat, především pak musí zlepšit herní projev.

V brance Slavoje naskočil po dlouhém zranění Michal Trnka, Jankovští vyrukovali se stejnou sestavou jako v generálce s Čimelicemi. Šlo o šlágr kola, leč předpoklady o krásném a napínavém utkání naplněny nebyly. Rozhodně ne ze strany domácích hráčů, kteří nezachytili úvod duelu.

Úvodní pasáž byla v jasné režii Krumlova, jenž držel balón a donutil domácí fotbalisty běhat bez míče. Byť si sami hosté žádnou příležitost nevypracovali, alespoň si zahráli. Na dlouhou dobu tak byl bohužel pro dvě stovky přihlížejících diváků jediným, ne však zcela příjemným okamžikem střet jankovského Šebelky s krumlovským Beránkem, po kterém musel hostující kapitán již po dvanácti minutách předčasně střídat.

Z fotbalové nudy zápas vyvedl gólman Jankova Aleš Pavelec, radost z toho měl ale pramalou. V 31. minutě špatně odhadl dlouhý Novákův nákop z hloubi vlastní poloviny, míč kolem něho proletěl a rozběhnutý František Persán odkrytou branku v pohodě trefil - 0:1. Vstřelená branka přeci jen se zápasem trochu pohnula a rozhýbala jej. Jankov za první poločas na branku nevystřelil vůbec, to hostující Slavoj čtyřikrát. A ve 40. minutě mohl z jedné z nich skóre navýšit Martin Fischer, který dostal přesný pas od Persána, jenže tentokrát si v domácí brance bravurně poradil s velkou šancí Pavelec.

Druhý poločas nabídl přeci jen vyrovnanější podívanou, šance však počítal pouze jen Krumlov. Blízko druhého gólu byl Slavoj v 54. minutě po Fajtlově faulu zhruba dvacet metrů od branky. K přímému kopu se postavil Václav Novák a krásnou střelou orazítkoval spojnici tyče a břevna Pavelcovy branky. O deset minut později se dostal do druhé velké šance v utkání Fischer, tentokrát v dobré pozici branku minul. Šance Jankova na bodový zisk se velice zúžily v 72. minutě, kdy Hüttner nezachytil náběh Jana Slámy, ten dostal přesnou přihrávku od Taubera a v zakončení zachoval klidnou hlavu - 0:2.

Dramatický závěr zařídil novic v týmu Jankova Martin Hüttner, který si v 78. minutě naskočil na Jirkovského centrovaný balón a hlavou snížil - 1:2. Trenérské duo Kadlec-Maxa vysunulo na hrot stopera Popelku a ten se v nastaveném čase přimotal do akce, po níž se k nebezpečné střele z dobré pozice dostal Šebelka, avšak Trnkovu branku netrefil. Český Krumlov vítězství zcela zaslouženě uhájil a na rozdíl od Jankova potvrdil roli jednoho z favoritů soutěže.

SK Jankov – FK Slavoj Český Krumlov 1:2 (0:1)

Branky: 78. Hüttner - 31. Persán, 72. Sláma. Rozhodčí: P. Šafránek - Krčín, Koranda. Delegát: Eibl. ŽK: 2:3 (Bürger, Maršán - Švec, Strapek, Tůma). Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 3:2. Rohy: 6:2. Diváci: 238.

SK Jankov: Pavelec - Jirkovský, Lošek, Popelka, Zajíc - Maršán, Fajtl (66. Hüttner) - Dolejšek, Sedlic (74. Kočer), Šebelka - Bürger (57. Mužík). Trenér Petr Kadlec.

Č. Krumlov: Trnka - Beránek (12. Smolen), Dudák, Švec, Malý - Sláma (88. Ješina), Strapek (90. Trapl), Novák, Persán (66. Tůma) - Tauber, Fischer. Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: Jirkovský, Maršán - Persán, Novák, celý tým

Napsal(a) SK Jankov | Foto Petr Vlasák