Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čížová získala dva body v Tachově, béčko Táborska v Klatovech narazilo

 
sobota, 11. srpna 2018, 19:31

Dva jihočeští divizní zástupci vyrazili na západ Čech. Úspěšnější byla Čížová, která možná s nepočetnou družinkou odvezla z Tachova dva body po úspěšných penaltách. Naprázdno vyšla rezerva Táborska, která podlehla zkušenému týmu Klatov. Odplatu by mohl zařídit první tým, který jede do Klatov v úterý. Tam poslal los MOL Cupu.

SK Klatovy 1898 - FC MAS Táborsko B 4:1 (1:1)

Branky: 32. Krejčí (pen.), 52. Žáček, 61. Janda, 85. Vojtko - 22. Ndiaye.  Rozhodčí: Štěrba - Talpáš, Jati. Delegát: Bláha. ŽK: (Tříska – Větrovský, Jírava). Diváků: 200.

Táborsko B: Novák – Peterka, Laszák, Hasil (64. Jírava), Postřihač, Ndiaye, Mikuláštík, Kubec (62. Zvára), Radosta, Větrovský, Kopřiva. Trenér Jaroslav Polášek.

Klatovy se už dlouhodobě řadí k tomu nejlepšímu, co divizi reprezentuje. Táborští mladíci posíleni pendly Hasilem, Kopřivou a Ndiayem se museli postavit dalekou ostřílenějšímu protivníkovi. Nevedli si špatně, ale zkušenost nakonec hřiště ovládla.

Už na začátku střetnutí se pohyboval balon v jejich vápně, ale tuhle hrozbu ještě stačili zažehnat. Ovšem na druhé straně se jim podařilo dát gól, jenže ten neplatil kvůli předchozím útočném faulu. Přesto se o chvíli později prosadil Ibrahima Ndiaye – 0:1.

Klatovy to na kolena nesrazilo a stále častěji ohrožovali Novákovu branku. Vynutily si faul v pokutovém území a z nařízené penalty srovnal skóre zkušený Karel Krejčí – 1:1. Víc  gólů už v prvním poločase nepadlo, takže Jihočeši stále sahali po obstojném výsledku.

Jenže po přestávce rozjeli domácí útočnou smršť a hosté byli všude o krok později. Nejdříve Žáček nehlavičkoval gólmana Nováka a domácí stav obrátili – 2:1. Poté už vládli a postupně navyšovali svůj náskok. Nejprve zajistil dvoubrankovou výhodu Martin Janda a střídající Ivo Vojtko uzavřel skóre pro Jihočechy krutým výslekem 4:1.


FK Tachov - TJ Sokol Čížová 1:1 (1:0), penalty 3:4

Branky: 19. Knakal – 88. Novák. Rozhodčí: Hodek - Langmajer, Pálek. Delegát: Pešek. ŽK: 2:0 (Braun, Tušl). Diváků: 190.

Čížová: Satrapa – Kočí (92. Nečas), Rozhoň, Novák, Pospíšil – Lukeš, Fenyk (72. Kasík), Janda, Dvořák, Gregor - Jirouš. Trenér Zdeněk Staroba.

Staronového hlavního trenéra Čížové Zdeňka Starobu a jeho za pochodu skládaný tým čekal v Tachově nesnadný úkol. Domácí budou patřit k nejlepším týmům soutěže a na svém hřišti to i dokazovali. Jenže Jihočeši na jejich ataky odpovídali rychlými brejky, ze kterých si vytvářeli i slibné příležitosti. Jenže bez užitku.

Naopak domácí uplatňovali svoji typickou hru a byli nebezpeční zejména při standardních situacích. Po jedné z nich se také prosadil zkušený Martin Knakal- 1:0. Víc ale defenziva Čížové Tachovu nedovolila a kromě toho jednoho zaváhání už další šanci nepovolili.

Druhý poločas skýtal jinou podívanou. Domácí si asi byli až příliš jisti svým náskokem a ponechávali mužům Zdeňka Staroby více volnosti. I když stále hrozili z dlouhých nakopávaných balonů a autů, Jihočeši byli připraveni. A pokračovali v rušení klidu v tachovských obranných řadách. A vyplatilo. Pár minutek před koncem zakončil jednu z akcí David Novák – 1:1.

Po konečné remíze následovaly penalty, které lépe zvládli hosté. Hned první pokus poslali domácí do břevna a od té doby byli Jihočeši ve výhodě. Jenže potom gólman Tachova Houdek jednu ze střel zneškodnil a stav se srovnal. Rozhodla pátá série, při níž domácí střelec poslal míč těsně vedle Satrapovy branky, naopak Čížová zakončila úspěšně- 3:4.

„Tachov osobně tipuji na jednoho z aspirantů vítěze soutěže. A prokazoval to i svým moderním fotbale. Má vysoké urostlé hráče a spoléhá se i na standardky. Ale i tak jsme odvedli dobrý výkon. Jsme tradičně v situaci, v jaké se pohybujeme už dlouho. Měli jsme hráčů tak akorát. Škoda, že jsme neproměnili některou z těch šancí z první půlhodiny. Neuhlídali jsme potom jednu standardku a poločas patřil domácím. V tom druhém jsme se ale přece jenom dostávali víc do hry, domácí nějak povolili. Ne, že bysme je přehráli fyzicky, to ne. Víte, že jsme toho v přípravě moc nenatrénovali ani nenahráli. Ale jsem rád, že jsme si z Tachova odvezli dva body. Odsud se ty bodíky moc vozit nebudou,“ zhodnotil zápas Zdeněk Staroba.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle