Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Premiéra Písku v Králově Dvoře body nepřinesla

 
pátek, 10. srpna 2018, 23:23

Celou přípravu absolvovali písečtí třetiligoví fotbalisté za neúnavného dohledu spalujícího slunce, při pátečním premiérovém utkání však na hřiště padaly kapky. Déšť vyhovoval nejvíce vyprahlému trávníku v Králově Dvoře, na němž se následně rozhodlo o tom, že první body nového ročníku ČFL poputují na konto domácích Cábelíků.

Pouze v úvodních minutách se dalo hovořit o větší nebezpečnosti domácích fotbalistů. Několik náznaků rodících se příležitostí však žlutomodří přečkali a zkoušeli to i směrem dopředu. V 6. minutě se Martin Voráček zbavil obránce a zleva nebezpečně odcentroval na malé vápno. Jeho gólovou přihrávku ale zneškodnil obránce, který hrozící nebezpečí zmírnil na roh.

Z pohledu skóre rozhodující okamžik přišel v 11. minutě, kdy hosté ztratili ve středu hřiště míč a své nohy nastartoval Michal Procházka. Napravo měl volného spoluhráče, ale rozhodl se svou akci vyřešit sám. Před velkým vápnem si navedl míč do středu a z osmnácti metrů vyslal na Kamila Hajduška střelu, která se nepovede každý den – 1:0.

Písečtí měli během první půle více ze hry, ale chyběla jim finální fáze nebo jen trochu štěstí při střelách, jež v drtivé většině tečovali či blokovali obránci Králova Dvora. Na gólmana Jiřího Krčky prošly pokusy obou bratrů Heldů a nebezpečně to z otočky zkoušel od první minuty hrající Daniel Petřík, ale vyrovnání nepřicházelo.

Po změně stran se připomněli Cábelíci. V 56. minutě skončila kombinace domácích střelou mimo, jenže o dalších osm minut později se radovali z navýšení náskoku. Po rohovém kopu a následném závaru dopíchl míč za brankovou čáru Michal Hell – 2:0.

Ani tak nebylo nic ztraceno, času bylo stále dost a svěřenci trenéra Rostislava Grossmanna svého soupeře na dobrých patnáct minut zamkli na své útočné polovině. K šestnáctce se dostávali bez problémů, ale z nespočtu centrů do pokutového území se v šanci na gól neproměnil žádný.

V závěru se ještě zaskvěl Kamil Hajdušek, když zneškodnil gólovou hlavičku Michala Procházky, ale radosti týmu expíseckého kapitána Michala Rendly tím již zabránit nemohl.

FK Králův Dvůr - FC Písek 2:0 (1:0)

Branky: 11. Procházka, 64. Hell. Rozhodčí: Klupák - Kyncl, Teuber. Delegát: Filípek. ŽK: 1:4 (Bouček - M. Held, J. Held, Hanzlík, Milec). Diváků: 250.

Králův Dvůr: Krček - Bouček, Hell, Rendla, Zelenka, Kraus (84. Nehoda), Balšánek, Šebek, Hejda (67. Dolák), Procházka (88. Bohánek), Šlapák (90. Břížďala). Trenér Tomáš Šilhavý.

Písek: Hajdušek - Benetka, Vacovský, Holý, Hanzlík - Petřík (65. Presl), J. Held, Milec, Voráček - Pinc, M. Held (84. Hrachovec). Trenér Rostislav Grossmann.

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Petr Brůha
 


 
Reklama