Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

J. Hradec myslí po návratu do divize v první řadě na záchranu

 
čtvrtek, 9. srpna 2018, 14:31

Hradečtí fotbalisté mají za sebou vydařenou letní přípravu, kterou korunovali postupem v pohárovém předkole přes Sedlčany. Loňský vicemistr jihočeského přeboru, posílen o čtyři šikovné hráče, bude v novém ročníku divizní skupiny A vystupovat v roli nováčka, ale zkušenosti s účastí v celostátní soutěži má z minulých tří ročníků 1994/95, 2013/14 a 2015/16, kdy se v ní zdržel vždy jen na rok. „Cíl máme naprosto jasný a jednoznačný, zachránit se!“ doufá kormidelník Marek Černoch.

Jak hodnotíte průběh a výsledky v přípravě?
S přípravou a naší možností jsme spokojeni. Absolvovali jsme vše, co bylo v plánu a sehráli jsme ještě jedno kvalitní utkání navíc. S výsledky v přípravě jsme spokojeni, ale nepřeceňujeme je a ani je nepodceňujeme.

Mrzely moc odchody Koutného s Beránkem do Rakouska?
Tak samozřejmě, že to mrzí. Jsou to oba výborní fotbalisti a bylo to na nich postavené. V loňském ročníku patřili asi vůbec k tomu nejlepšímu, co po krajských pažitech běhalo.

Na druhou stranu se vám podařilo přivést adekvátní náhrady.
Povedlo se to. Měli jsme rozjednáno spoustu hráčů, kteří by doplnili náš kádr, ale většina z různých rozmanitých příčin nevyšla. Začali jsme spolupracovat s naším okresním sousedem Centropenem Dačice a vyměnili si pár fotbalistů. K nám zamířil zkušený Tadeáš Jindra a mladý rychlonožka Martin Janák. No a velice nám pomohlo Dynamo Č. Budějovice, se kterým jsme se dohodli na ročním hostování dvou šikovných hráčů. Přišli Mikuláš Jáša a Petr Řehoř. Všichni do týmu pěkně zapadli, tak jsme moc rádi.

Je tým kvalitnější než na jaře?
To teď nedovedu objektivně posoudit. Až bude odehrána část zápasů, tak potom teprve můžeme říci buď ano, nebo ne, Zatím si ještě na sebe zvykáme, ale nevypadá to špatně. (úsměv)

Nová tvář: Petr Řehoř
Věk: 19
Post: obránce

Kariéra: SK Dynamo ČB

Sezonu jste zahájili vítězstvím v předkole MOL Cupu se Sedlčany. Splnilo utkání vaše představy?
Každé vítězství samozřejmě pomůže a nám obzvláště při tolika změnách v sestavě. Sedlčany mají výborný tým a představily se u nás ve velmi dobrém světle. Utkání nám mnohé ukázalo a zkusíme určité neduhy odstranit. Musím ale kluky pochválit, že první ostrý start zvládli, a postoupili do dalšího kola. V něm přivítáme rozjeté Dynamo a pro kluky je to vlastně taková forma odměny za loňskou sezonu, zahrát si proti největšímu aspirantovi na postup do 1. ligy.

Hradec se pod vaším vedením už v divizi dvakrát objevil (2014 a 2016). Ale vždy jen na skok. Vzpomeňte, proč to netrvalo déle než sezonu?
Každá sezona byla jiná a těch aspektů bylo více, nezkušenost, zbytečné ztráty v dobře rozehraných zápasech. Jednou jsme padali ze čtvrtého místa od konce atd.

Nasbírali jste zkušenosti, posílili. Vyjde to tedy do třetice?
Doufejme, že ano. Moc bychom si to přáli a uděláme pro to maximum. Nějaké zkušenosti máme, takže by to mohlo dopadnout. Ale víme, že nás nečeká vůbec nic lehkého, je to kulaté a budeme bojovat až do konce.

Hrajete čtvrtou nejvyšší soutěž, má to vliv i na podporu od města?
Musím říci, že bez podpory města by to ani nešlo. Město nás výrazně podporuje a hlavně nám fandí. Nemohu opomenout i naše sponzory, kteří se podílejí na úspěšném chodu klubu. Všem, kteří nás podporují, patří velký dík a za jejich podporu jim moc děkujeme.

Koho považujete za favority soutěže?
Bude to jen můj tip, myslím, že nahoře budou oba pražské týmy, jak Aritma, tak Admira.

Jaké máte cíle pro nadcházející sezónu?
Cíl naprosto jasný a jednoznačný, zachránit se!


Podzimní program:
Sedlčany (d), Přeštice (v), Aritma Praha (d), Klatovy (v), Admira Praha (d), Hořovicko (v), Táborsko B (d), Beroun (d), Soběslav (v), Dobříš (d), Tachov (v), Čížová (d), M. Lázně (v), Rakovník (d), Doubravka (v).

ZMĚNY V KÁDRU

Přišli: Tadeáš Jindra, Martin Janák (oba Dačice), Mikuláš Jáša, Petr Řehoř (oba Dynamo ČB), Jiří Tajml (přeřazen z B týmu)

Odešli: Radim Koutný, Tomáš Beránek (oba Rakousko), Tomáš Šmíd (jedná o přestupu), Jakub Chyška (Dačice)

SOUPISKA

Brankáři: Jakub Hulík, Lukáš Hejníček

Obránci: Michal Völfel, Jiří Chalupský, Ondřej Blažek, Mikuláš Jáša, Petr Řehoř, Ondřej Nováček

Záložníci: Ondřej Černoch, Tadeáš Jindra, Martin Janák, Filip Votava, Luboš Králíček, Martin Mareš, Dan Cettl, Jiří Tajml

Útočníci: Vít Kučera, Martin Toman, Vojtěch Princ

REALIZAČNÍ TÝM

Trenér: Marek Černoch. Asistent: Václav Císař. Vedoucí mužstva a manažer týmu: Tomáš Cypra. Kustod: Jan Aldorf.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto archiv JF