Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Generálka se Jankovu vydařila, Čimelice porazil 4:0

 
pondělí, 6. srpna 2018, 14:09

Poslední herní test mají za sebou mužstva Jankova a Čimelic. Ve vzájemném nedělním střetnutí v Precis aréně se více dařilo domácímu týmu, který zvítězil jednoznačně 4:0. Následující týden se roztočí kolotoč mistrovských zápasů a Jankov přivítá znovu Čimelice ve čtvrtém kole. Za podobný výsledek by Jankovští byli velmi rádi. Sezónu však svěřenci trenéra Petra Kadlece zahájí exdivizním derby s Českým Krumlovem.

Nedělní duel se hrál již tradičně ve velkém vedru a první poločas nabídl vyrovnanější a opatrnější podívanou. Hosté podnikali své útočné snahy vesměs po pravé straně, ale do výraznější šance se v podstatě nedostali. Jankov svůj výkon oproti středečnímu zápasu s Hlubokou zlepšil a předvedl několik pěkných kombinačních akcí.

Na první šanci se ovšem čekalo až do 19.minuty, kdy to zkoušel po spolupráci se Sedlicem Jan Šebelka, ale trefil pouze prostor připraveného Přibyla. Po půlhodině hry měl velkou příležitost Petr Dolejšek, jenž se dostal do zakončení po hezké akci Bürgera a Sedlice, jenže i tentokrát zůstal Přibyl nepřekonán.

A tak gólově uhodilo až v 37.minutě ze třetí šance domácích hráčů. Po akci na pravé straně přihrál Jirkovský do pokutového území Bürgerovi, ten vyhrál klíčový osobní souboj s jedním z protihráčů a připravil gólovou pozici, kterou Patrik Sedlic přetavil v úvodní gól - 1:0. Minutu před koncem prvního poločasu vyprodukovaly Čimelice první vážnější střelu na Pavelcovu branku. Jejím autorem byl Nekl, ale na víc, než na vyprášení Pavelcových rukavic to nestačilo.

Druhý poločas nastartovala nádherná akce Jankovských, které chyběl jen ten poslední krok v podobě vstřelené branky. Domácí podnikli útočný výpad po pravé straně, Mužík zpětnou přihrávkou vybídl ke skórování autora první trefy Sedlice, avšak středopolař Jankova trefil na brankové čáře jednoho z bránících hráčů. V 54.minutě se po rohovém kopu Šebelky dostal k hlavičce Jirkovský, míč prostor branky netrefil.

Domácí tým získával více půdu pod nohama, ale v 57.minutě se dopustil chyby, z čehož po faulu Popelky resultovala penalta ve prospěch Sika. Vyrovnání se ale nekonalo, jelikož Václav Hegenbart z penaltového puntíku orazítkoval pouze tyč domácí branky. Čimelice ještě nestihly vstřebat neúspěšný pokutový kop a z následujícího útoku Jankova samy musely čelit stejné standardní situaci. Zajíc vysunul Dolejška, ten byl ve vápně sražen Noskem k zemi a odpískaný pokutový kop Jakub Zajíc proměnil - 2:0.

Nová posila Jankova Petr Dolejšek mohl přidat třetí gól v 66.minutě po další povedené akci Sedlice a Mužíka, leč finální střela Dolejška hostující branku těsně minula. V 71.minutě se branky dočkali také hosté, jenže po Froňkově střele a Řezábkově dorážce gól pro ofsajdové postavění neplatil. O minutu později to ještě zkoušel hezkou střelou Viták, ale Komárek si poradil.

Závěrečné minuty byly v režii Jankova, který ještě na konto Čimelic navěsil dva zásahy. V 79.minutě si na ostrý Šebelkův rohový kop naskočil Martin Popelka a zblízka hlavou rozvlnil síť - 3:0. Poslední gól zápasu přišel opět z pravé strany Jankova, kde odehrál dobré utkání Václav Jirkovský a právě po jeho nadýchaném centru upravil na konečných 4:0 hlavičkující Roman Mužík.

Ohlasy na utkání:

Petr Kadlec, trenér SK Jankov: „Poslední příprava se nám výsledkově a v určitých pasážích zápasu i herně vydařila. Všichni si ale uvědomujeme, že soutěžní zápasy budou o něčem jiném a například některé neproměněné šance by nás mohly mrzet mnohem více. Stejně tak měl své šance i soupeř, neproměněná penalta, kterou vymyslíme po našem netaktickém zákroku ve vápně a nebezpečná hra Čimelic přes kraje, kde naše zajišťování nebylo úplně ideální. Na tom ještě zapracujeme. Předvedli jsme výkon, z kterého bychom chtěli vycházet i v soutěži.“

Pavel Schorník, trenér SK SIKO Čimelice: „K zápasu do Jankova jsme cestovali pouze s 12 hráči a bohužel se nám hned v 15. minutě zranil stoper Bednařík a museli jsme střídat jediného náhradníka. První poločas jsme odehráli již částečně podle představ a byli domácím minimálně vyrovnaným soupeřem. Škoda jen, že jsme nedotáhli některé naše příležitosti a domácím vedoucí gól doslova darovali. Druhý poločas jsme mohli vyrovnat z penalty, kterou jsme neproměnili a domácí nám naopak z penalty odskočili na rozdíl dvou gólů. Snažili jsme se o snížení, ale to se nám nepovedlo a ze standardní situace 10 minut před koncem inkasovali třetí gól. V závěru jsme již neměli moc sil a inkasovali počtvrté.“

SK Jankov – SK SIKO Čimelice 4:0 (1:0)

Branky: 37. Sedlic, 58. Zajíc z pen., 79. Popelka, 86. Mužík. Rozhodčí: Tupý - Kroup, Kocina. Bez karet. Diváci: 60

SK Jankov: Pavelec (46. Komárek) - Jirkovský, Lošek, Popelka, Zajíc - Dolejšek, Maršán, Fajtl, Sedlic, Šebelka – Bürger. Střídali: Mužík, Kočer, Prediger.

Čimelice: Přibyl - Zelenka, Listopad, Bednařík, Pšenička - Řežábek, Nekl, Převrátil, Nosek - Viták, Hegenbart. Střídal: Froněk.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová/SK Jankov