Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplice převálcovala Planou. Poražené rozhodil čtvrtý gól

 
čtvrtek, 2. srpna 2018, 20:11

První srpnový den poměřili své síly v rámci letního přípravného období fotbalisté kaplického Spartaku a osmdesát let slavící českobudějovické Plané.

První příležitost střetnutí měli v šesté minutě hosté, skóre mohl otevřít Lexa, ale Schneidera neprostřelil. Hosté měli výhodu rohového kopu, po kterém se do rychlého protiútoku dostali domácí. Z levé strany zakončoval Kuchař, tvrdou ránu gólman Jakub Hotový vyrazil. Přesto se nedlouho poté skóre měnilo. Urazil našel na hranici velkého vápna Divokého, proti jeho tečované střele zakročil Jakub Hotový reflexivně nohama, ale Marek Urazil z dorážky poslal míč přesně k tyči – 1:0.

V desáté minutě si za hostující obranu naběhl Lesňák, z pravé strany pálil tvrdě, ale jen do boční konstrukce hostující brány. Domácí byli i poznání aktivnější a tím pádem i nebezpečnější v útočené fázi. V minutě třinácté Schneider našel dlouhým balónem za obranou naběhnutého Lesňáka, ten se dostal do střelecké pozici, technický pokus na vzdálenější tyč si Jakub Hotový pohlídal a konečky prstů míč vyškrábl na rohový kop. K praporku se postavil Martin Pulec, přesným centrem posadil míč na hlavu Jakubu Lesňákovi a bylo to už 2:0.

V dalším průběhu mohli Kapličtí svůj náskok ještě několikrát nevýšit, ale šance Lesňáka i Urazila zůstaly nevyužity. Plánští trestali. Po standardní situaci se jim podařilo snížit. Rohový kop z levé strany zahrával Řehoř a Lašákovu hlavičku usměrnil do brány nepokrytý Lubor Kitzler – 2:1. O chvíli později z další standardky mohlo být i vyrovnáno, ale po centru Řehoře hlavičkoval Carda mimo bránu. Když neskórovali hosté, přihlásili se o slovo znovu Kapličtí. Divoký vysunul kolmicí na levé straně rozběhnutého Lesňáka, který pronikl do vápna, přesnou přihrávkou našel před brankou nepokrytého Marka Urazila, jenž zblízka odkrytou branku neměl problém trefit – 3:1.

Záhy se hosté mohli znovu dostat na kontakt, když se obrana rozestoupila před útočícím Šteyerem, umístěná střela po zemi skončila na tyči a dorážejícího Kitzlera vychytal Schneider. Poslední gólovou příležitost prvního poločasu měli Spartakovci. Po spolupráci Divokého s Danielem sám před odkrytou brankou netrefil balón Lesňák.

Půltucet gólů po přestávce!

I po změně stran se hrálo převážně podle not fotbalistů kaplického Spartaku. V 56. minutě Gondek našel přesnou přihrávkou nabíhajícího Urazila, ten předložil míč Lesňákovi, který však střídajícího brankáře Nováčka nepokořil. První gól ve druhém poločase padl v 65. minutě. Hosté se na polovině dopustili chyby, po níž postupoval zcela sám na branku Jiří Divoký a umístěnou střelou Nováčka překonal – 4:1. Tento moment hosty zcela vykolejil a na hostujícího brankáře se valil jeden útok za druhým. Spoluhráči mu v těchto chvílích moc nepomohli.

Vzápětí si Jiří Divoký před vápnem vyměnil míč s Danielem a parádní křížnou střelou o tyč nedal Nováčkovi šanci – 5:1. Prakticky ihned po rozehrávce hosté přišli o míč, po kombinaci Kebla s Pulcem, druhý jmenovaný prostrčil míč na rozběhnutého Urazila, ten ve vápně namazal před prázdnou Jakubu Lesňákovi a už to bylo 6:1. A situace se téměř opakovala. Po rozehrávce se hosté pustili do útočení, o balón však přišli, následovalo rychlé přenesení hry, Lesňák vyhraným hlavičkovým soubojem poslal do sóla Marka Urazila – 7:1. V 74. minutě se sám před hostujícím brankářem octil po narážečce s Divokým i obránce Štrbačka, ale Nováčka přízemní střelou neprostřelil.

Pak se do hry co by střídající hráč dostal i zkušený Petr Janura a netrvalo dlouho a i on se zapsal do střelecké listiny. Ve vápně jej přihrávkou oslovil Pulec, Petr Janura se dokázal uvolnit a střelou přes bránícího hráče dostal míč za Nováčkova záda – 8:1. Definitivní podobu výsledku pak dali Kapličtí tři minuty před koncem. Janura našel na pravé straně nabíhajícího Daniela, ten se dostal až před brankáře, mířil jen do bližší tyče, ale odražený míč poslal do brány dorážející dorostenec Tomáš Szojka – 9:1. Kapličtí dokázali vysoko zvítězit. Je třeba říci, že hosté jim jejich úlohu svým přístupem ve druhém poločase notně usnadnili.

FK Spartak Kaplice – SK Planá 9:1 (3:1)

Branky: 8., 32., 69. Urazil, 13., 68. Lesňák, 65., 67. Divoký, 77. Janura, 87. Szojka – 22. Kitzler. Rozhodčí: M. Kučera. ŽK: 0:2 (Kitzler, T. Pintér). Diváků: 70.

Kaplice: Schneider – Štrbačka, Kebl, Čutka, Gondek - Daniel, Divoký, M. Pulec, Kuchař - Urazil, Lesňák. Střídali: Aibl, Szojka, Janura.

Planá: J. Hotový – O. Hotový, J. Pintér, Lašák, Plojhar - Falc, Řehoř, Lexa, Carda - Kitzler, Šteyer. Střídali: Nováček, T. Pintér, Vobořil, Kneys, Szabó, Beran.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec