Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Středeční přípravu v Jankově lépe zvládla Hluboká

 
čtvrtek, 2. srpna 2018, 11:20

Dvanáct dní před startem nového soutěžního ročníku se fotbalisté Jankova poprvé představili v přípravném utkání svým fanouškům na domácím hřišti. V tropickém počasí přivítali Ciprovu Hlubokou, ale na zápas příliš rádi vzpomínat nebudou. Nepříliš kvalitní výkon a porážka 1:2 není něco, na co by mohli být Jankovští pyšní...

Oba celky nastoupily s poměrně silnými sestavami. Jestliže zaznělo, že domácí na zápas nebudou vzpomínat v dobrém, neplatí to o Petru Dolejškovi. Nová akvizice zelenobílých podala dobrý výkon a nakonec ho korunovala premiérovou trefou v novém klubu.

Běžela 8.minuta, Lukáš Fajtl našel Petra Dolejška krásnou průnikovou přihrávkou a nová jankovská posila si otevřela střelecký účet - 1:0. Chvíli nato si Sedlic poradil se dvěma protihráči, jenže následnou střelu poslal nad Brůhovu branku. To byly příležitosti Jankova, jinak ovšem mnohem lepším výkonem disponovali hosté a také oni připisovali své šance. Ve 14.minutě testoval Pavelcovu pozornost Kryštof Kadlec, nová tvář v sestavě Hluboké ale neuspěla. O minutu později se do dobré pozice dostal Valenta, avšak ani on dobře chytajícího Pavelce nepřekonal. Třetí šanci během tří minut měli hosté Říhou. Ten šel z mírného úhlu sám na Pavelce, leč střelou na bližší tyč trefil pouze boční síť.

Blízko vyrovnání byla Hluboká v 19.minutě, kdy Kadlecovu střelu srazil v pokutovém území rukou Popelka a sudí Krauskopf odpískal pokutový kop. Prostor k vyrovnání nevyužil Hájek, jehož penaltu Aleš Pavelec bravurně zlikvidoval. Jankov příliš ofenzivní aktivity nevykazoval. Výjimkou byla Zajícova prudká střela v 35.minutě, kterou Brůha vytěsnil na rohový kop.

Do poločasu se hosté zaslouženého vyrovnání přeci jen dočkali. Bylo to v 38.minutě po jedné z mnoha chyb domácích. Maršán zahrál krátkou malou domů, Pavelec nastalou situaci řešil faulem na Hájka a Hluboká měla výhodu druhého pokutového kopu. Míč si vzal další novic Ciprova výběru Patrik Kössl a nezaváhal - 1:1.

V osmé minutě první půle skórovali domácí, v osmé minutě půle druhé zase hosté. Dlouhý Brůhův nákop hlavou prodloužil střídající Adam a Kryštof Kadlec následnou šanci bezpečně proměnil - 1:2. Oba týmy ve druhých poločasech prostřídaly, což více svědčilo Jankovu, který v podstatě od inkasované branky nepustil soupeře na svou polovinu. V 64.minutě mohl přidat druhý gól Petr Dolejšek, avšak proti byl Brůha, jenž Dolejškův technický pokus vytáhl na roh.

Největší možnost k vyrovnání přišla v 72.minutě. Sedlic vybojoval míč a ještě připravil tutovku pro Matěje Predigera, ale domácí odchovanec hostující branku ze dvou metrů trestuhodně přestřelil. O dvě minuty později mnoho nechybělo pokusu Loška, který se vydal na útočný výlet. Patnáct minut před koncem nebezpečně střílel Jan Šebelka, ovšem ani z jeho kopaček vyrovnání nepřišlo. A když se po tečovaném přímém kopu Predigera blýskl parádním zákrokem Brůha, Jankov vyrovnat nedokázal.

Petr Maxa, asistent SK Jankov: "Bohužel máme z utkání s Kadlim velice rozporuplné pocity. Předně je třeba říci, že soupeř hrál výborně a my jsme moc rádi, že jsme to utkání mohli odehrát. Byli bychom hrozně rádi, kdyby tento zápas otevřel některým našim hráčům oči. Byť jsme dali první gól a šli do vedení, po celý první poločas jsme tahali za kratší konec provazu. Měli jsme ohromné procento ztrát a v podstatě všechny šance soupeře jsme mu nabídli svými chybami. Na můj vkus i držení míče bylo ve prospěch soupeře mnohem větší, než bych předpokládal. Druhý poločas byl lepší, tam jsme si asi vyrovnat zasloužili, ale zápas jako celek musíme hodnotit negativně, byť o výsledek nám vůbec nešlo. Zápas si na tréninku rozebereme a příště snad předvedeme kvalitnější výkon."

V neděli 5. 8. 2018 odehraje SK Jankov generálku v Precis aréně proti SK SIKO Čimelice (17:00).

SK Jankov – TJ Hluboká nad Vltavou 1:2 (1:1)

Branky: 8. Dolejšek - 38. Kössl z pen., 53. Kadlec. Rozhodčí: Krauskopf - Šíma, Tauber. Bez karet. Diváci: 60.

Jankov: Pavelec (46. Komárek) - Bürger, Lošek, Popelka, Zajíc - Dolejšek, Maršán, Fajtl, Sedlic, Hüttner – Šebelka. Střídali: Kočer, Beránek, Jirkovský, Honner, Prediger.

Hluboká: Brůha - Antoš, Legdan, Kössl, Říha - Lovička, Stráský, Rubick, Kadlec, Valenta – Hájek. Střídali: T. Adam, Turek, Čermín, Hrdý, Krátký.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová/SK Jankov