Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Rostislav Grossmann: Musíme se zaměřit na standardní situace

 
středa, 1. srpna 2018, 11:20

Ani spalující slunce nepřerušilo intenzivní přípravu třetiligového áčka na novou sezónu. Před středečním tréninkem promluvil o aktuálním dění trenér týmu Rostislav Grossmann.

Vraťme se k poslednímu přípravnému utkání, které se o víkendu hrálo v Dobrovízi, kde vám byl soupeřem celek pražské Aritmy. Jak se na tento zápas (prohra 1:3) zpětně díváte?
Jsem strašně rád, že jsme ten zápas hráli. Aritma je velmi kvalitní tým z divize. Zápas pojali velmi prestižně, takže to bylo z jejich strany hodně soubojové a silové. My jsme se tomu přizpůsobili. Hráli jsme poměrně slušně, měli jsme více míč pod kontrolou, ale nezvládli jsme finální fázi a navíc jsme dostali dva góly po standardních situacích, když jsme neuhlídali vysoké hráče soupeře. Těžko jsme pak dotahovali. Když přišlo vyrovnání na 1:1 z penalty, dostali jsme následně ze standardky další gól. Pro nás to byl velmi poučný zápas, který ukázal, kde nás ještě tlačí bota a na čem je třeba pracovat. Nerad prohrávám, ale myslím si, že to bylo přínosné utkání.

Znamená to, že nadcházející duel s třetiligovými Štěchovicemi bude mít stejný účel? Tedy hledání nedostatků?
Přesně tak. Jsem rád, že budeme hrát opět venku, protože ČFL začínáme také na hřišti soupeře. Ty výkony jsou maličko jiné, než když máte komfort domácího prostředí a pohodu kabiny. Zápasy venku jsou vždycky složitější. Štěchovice jsou kvalitní soupeř z popředí soutěže a věřím, že nás důkladně prověří.

Nastoupíte v neděli ve Štěchovicích se sestavou, která vyběhne na hřiště také v Králově Dvoře v 1. kole Fortuna ČFL?
Samozřejmě bychom chtěli nastoupit v sestavě, která bude hodně podobná té, jež vyběhne k prvnímu mistrovskému zápasu. Máme ještě několik otazníků a drobná zranění, ale myslím si, že do neděle by měli být všichni v pořádku.

Můžete prozradit, jak pokračuje zužování kádru A-týmu?
Opustilo nás opět několik dalších hráčů. Odešli Miroslav Grobár, který jedná s Olešníkem, Michal Viták jedná s Čimelicemi, Adam Kasík s Vojtou Zemanem jednají se Soběslaví a Petr Řehoř se vrátil zpět do Českých Budějovic.

Jaký je aktuální program týmu a na co se ještě budete chtít zaměřit?
Už to trochu ladíme směrem k taktickým věcem a musíme se zaměřit na standardní situace, které nám na jaře dělaly problémy, nedávali jsme z nich branky. Naštěstí jsme alespoň trochu zvládali penalty, ale z trestňáků a rohů jsme se neprosazovali. Na opačné straně hřiště budeme muset nahradit jistotu Michala Rendly a v útoku třináct jarních branek Tomáše Froňka či Filipa Řezáče.

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle