Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Olympie si užila 50. narozeniny hřiště se vší parádou

úterý, 31. července 2018, 17:57

V sobotu 28. 7. 2018 proběhly dlouho očekávané oslavy 50. výročí hřiště u Sokolovny. A nutno podotknout, že oslavy byly velmi zdařilé. Připomeňme si jejich průběh.

Nejprve se ke slovu dostali nejmenší plejeři Olympie, kteří si na zmenšeném hřišti zahráli mezi sebou modelové utkání a vyzkoušeli si tak, jaké to je hrát před zaplněnou týnskou tribunou. Jako odměnu za výborný výkon si pak mohli zaskákat v nafukovacím hradu nebo zahrát fotbal s nafukovacími koulemi - tzv. bumperball.

Poté se diváci (našlo si jich cestu zhruba 280) mohli pokochat krásným vystoupením týnských mažoretek, které tak uvedly přátelské utkání mezi Týnem a Olešníkem. Samotný zápas přinesl velmi kvalitní podívanou. Od samého začátku měli hosté z Krajského přeboru navrch a dostali se brzy do dvoubrankového vedení, které se navíc ještě před koncem prvního poločasu zdvojnásobilo a do šaten se tak za velkého vedra odcházelo za stavu 0:4. Ve druhém poločase však domácí vtrhli na hřiště jako uragán a krásným gólem Dvořáka snížili na 1:4, navíc měli další šance na úpravu skóre. Poslední slovo v zápase měl však nejlepší hráč na hřišti, bývalý kapitán AC Sparta Praha David Lafata, jehož účast ozdobila naše oslavy. Navíc se tento bývalý český reprezentant ochotně fotil s fanoušky a podepisoval nejrůznější předměty. Zápas tedy skončil výhrou hostů v poměru 1:5.

Po skončení utkání přišel čas na zavzpomínání na minulost a byly předány pamětní medaile účastníkům prvního zápasu na hřišti u Sokolovny, stejně tak jako dlouholetým funkcionářům a činovníkům klubu. Mezi vyznamenané patřili tito aktéři prvního zápasu:
Karel Calta, Miloš Randa, Stanislav Polata, Jiří Pešta, Miroslav Neruda, Jiří Brůžek, Josef Příhoda, Karel Rada, Vladimír Koubek, Zdeněk Linhart, Josef Vovesný, Jan Čecháček, Ladislav Syrovátka, Václav Otčenášek,
In memoriam: František Pizinger, Miroslav Kusbach, František Žák, Jan Faktor, Karel Bezouška, Josef Štrbák, Miloslav Mikula.

Za dlouholetou službu klubu byli oceněni:
Karel Jiříček - nejdéle působící předseda v historii Olympie, věrný člen klubu,
Jan Meidl starší - dlouholetý správce hřiště, vedoucí A-mužstva a člen výboru klubu,
In memoriam: František Pizinger - bývalý hráč Olympie, téměř celý život vypomáhal s údržbou hřiště.

Zejména sešívaná část obecenstva si přišla na své při poslední části programu, což byl mač mezi starou gardou Slavie a týmem Š+H "35". Že o známá fotbalová jména nebyla nouze, svědčí tato malá ochutnávka z obou sestav - za Š+H například Szó, Chlumecký, Lisner, za hosty z Prahy Klinka, Pešír, Veselý a také týnský Jan Meidl mladší, který si tak splnil svůj sen a vyběhl na trávník ve slávistickém dresu. Mimochodem především jeho zásluhou byly celé oslavy zorganizovány a odehrány na krásném pažitu, jenž chválili všichni účastníci oslav. Zápas skončil vítězstvím Slavie 13:1 a diváci se mohli bavit spoustou krásných akcí, při kterých hráči ukázali, že i ve vyšším věku fotbal hrát nezapomněli.

Poděkování zasluhuje také trojice rozhodčích, kteří přispěli k poklidnému průběhu oslav a kvalitní fotbalové podívané. Jedná se o rozhodčí: Karel Kříž starší, Karel Kříž mladší a Josef Brom starší. K hladkému průběhu celé akce velmi pomohl také Luděk Lagron starší, děkujeme!

 
 
Napsal(a) FK Olympie Týn n. Vltavou | Foto Petr Vlasák