Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplici v Lomnici nezastavilo ani vedro

 
úterý, 31. července 2018, 10:02

K dalšímu přípravnému utkání se Kapličtí vydali do Lomnice. U Lužnice na sebe narazila dvě mužstva, která skončila v uplynulé sezoně I. B třídy na druhých místech. Kaplice ve skupině A, lomnický Tatran ve skupině D.

První slibnou příležitost měli domácí již v páté minutě, ale Krejník místo zakončení z první, zvolil zpracování, čímž dal šanci vracejícímu se Keblovi, aby mu míč odkopl na rohový kop. To bylo na dlouhé minuty z domácí strany vše.

V dalším průběhu střetnutí byli o poznání nebezpečnější spartakovci, kteří měli míč častěji na svých kopačkách, a z územní převahy si dokázali vypracovávat i brankové příležitosti. V šesté minutě předložil míč do vyložené šance Lesňák Urazilovi, zakončení po zemi kolem brankáře těsně minulo pravou tyč. O chvíli později se po Keblově přihrávce rozhodl pro střelu zpoza vápna Štrbačka, Vala ránu nadvakrát zkrotil ve svých rukavicích.

Bezbrankové skóre se změnilo v polovině prvního dějství a vedení se po zásluze ujali nebezpečnější hosté. Po spolupráci Pulce s Urazilem se sám před brankářem ocitl Jakub Lesňák a křížnou střelou Valu dokázal překonat – 0:1. I další zaznamenání hodná situace skončila brankou v lomnické síti. Ve 31. minutě střetnutí zpoza vápna napřáhl ke střele Gondek, Vala přízemní ránu pouze vyrazil a dobíhající Marek Urazil bez větších problémů poslal balon do odkryté svatyně Tatranu – 0:2.

O chvíli později byl Urazil faulován před vápnem a hosté měli výhodu přímého kopu. K jeho provedení se postavil Martin Pulec, ale míč vyslaný z jeho kopačky těsně minul pravou tyč. V posledních deseti minutách první půle měli hosté několik možností své vedení zvýraznit. Nejprve po přihrávce od Pulce pálil nad branku Marek. Vzápětí pak kolmicí našel ve vápně osamoceného Lesňáka, Vala zakročil a míč vytěsnil na rohový kop.

Ve čtyřicáté minutě po akci Pulce s Divokým v další gólové pozici Lesňák, Vala v tomto případě zasáhl reflexivně nohou. V té samé minutě si poradil i s tvrdou tečovanou ránou Štrbačky. Kapituloval až v samotném závěru první půle, kdy se Kapličtí dostali do přečíslení. Josef Gondek si ve vápně narazil míč s Lesňákem a zblízka neměl problém poslat míč za Valova záda – 0:3.

Po změně stran v úmorném slunečném počasí přece jenom tempo hry ze strany hostů polevilo, zvláště když měli tříbrankový náskok. Toho využili Lomničtí, kteří se dostávali více do zakončení než v prvním dějství. Po rohu z levé strany hlavičkoval mimo Libor Nohava. V dobré střelecké pozici se v 55. minutě ocitl Jan Burda, ale i jemu byla kaplická branka malá.

Nejblíže gólu byli hráči Tatranu v polovině druhé půle. Výhodu trestného kopu měli hosté, ale do brejku se dostali Lomničtí. Na konci rychlé akce byl Krejník, ve své šanci Schneidera neprostřelil a tečovaná dorážka Čápa minula levou tyč. Po následném rohovém kopu došlo k opakovanému centru z pravé strany, hlavou zakončoval Němec, po jeho obloučku spadl balon na břevno.

V dalším průběhu zápasu už ovšem byli znovu více nebezpeční hosté. Hned v následující minutě Štrbačka našel v gólové pozici Lesňáka, ten však mířil jen do vyběhnutého Valy. Více vzruchu pak přinesla až závěrečná desetiminutovka. Prosto ke střele si našel Lesňák, mířil nad Valovu svatyni. Vzápětí Bäuml vysunul na pravé straně Lesňáka, na přízemní centr si naběhl Urazil, ale ani on Valu překonat nedokázal.

Poslední příležitost zápasu pak měl po Urazilově přihrávce Lesňák. Ten se ocitl sám před brankářem, pokus o přehození však skončil nad břevnem. V těžkých klimatických podmínkách, kdy hráče sužovalo až úmorné vedro, Kapličtí svého hostitele vzhledem k rozložení sil na hřišti po zásluze zdolali.

TJ Tatran Lomnice nad Lužnicí – FK Spartak Kaplice 0:3 (0:3)

Branky: 23. Lesňák, 31. Urazil, 45. Gondek. Rozhodčí: Krejník st.. ŽK: 0:1 (Divoký). Diváků: 60.

Lomnice: Vala – L. Nohava, Mich. Šachl, Marsa, Prášek, Hrubý, Jan Burda, Čáp, Leiš, Krejník ml., Ji. Burda. Střídali Malec, Janda, Němec, Šnorek, Špale, Nehoda, Božovský.

Kaplice: Schneider – Štrbačka, Kebl, Čutka, Gondek, Daniel, Divoký, M. Pulec, Marek, Urazil, Lesňák. Střídali Kuchař, R. Bäuml.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec