Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Větrovy překvapily na turnaji v Chýnově

 
pondělí, 30. července 2018, 15:14

V sobotu se uskutečnil na chýnovském trávníku turnaj O pohár starosty města Chýnova. Vítězem 18. ročník se stal nováček I. B třídy SK Větrovy.

Turnaj, který se hrál za téměř tropického počasí a opět na perfektně připravené hrací ploše, jako se stalo v Chýnově již dlouholetou tradicí, vyhrálo zaslouženě mužstvo SK Větrovy, které se představilo ve velmi dobrém světle a ukázalo, že jeho suverénní postup do I. B třídy v minulém soutěžním ročníku nebyl vůbec náhodný.

Překvapivě až třetí místo obsadilo mužstvo pořádajícího oddílu. Trenéři všech tří celků prostřídali z důvodu již blížících se podzimních mistrovských zápasů všechny své hráče, které měli k dispozici (řada opor všech tří celků totiž z důvodu dovolených a jiných absencí chyběla), takže si zahráli i někteří nadějní dorostenci, kteří jsou v jejich mužstvech na zkoušce a záleží jen na nich, zda se do kádrů A- týmů dokáží prosadit.

Zahájení turnaje, vyhlášení výsledků a předání krásných pohárů a diplomů provedl starosta města Chýnova Pavel Eybert, společně s předsedou fotbalového oddílu FC Chýnov Miroslavem Mládkem. Zápasy rozhodovala čtveřice sudích Skalák, Mraček, Hanzal a Bartůněk. Hrálo se vždy 2 x 30 minut a turnaj navštívilo přibližně 70 diváků.

Jedinou kaňkou na opět velmi dobře zorganizovaném chýnovském turnaji byla jen odřeknutá účast obhájce turnaje z loňského roku mužstva Sokola Bernartice, a to dva dny před turnajem z důvodu nedostatečného počtu hráčů…

Výsledky turnaje:

FC Chýnov – SK Větrovy 2:2 (1:2), penalty 2:3
Branky: Doubrava, Sl. Mareš - F. Vobr, P. Klejna.

FC Chýnov – Slavoj Pacov 2:3 (2:1)
Branky: Sl. Mareš, Zítek - Pražák, Svoboda, Flígr.

SK Větrovy – Slavoj Pacov 5:1 (2:1)
Branky: Hubáček 3, F. Vobr, P. Klejna - M. Kerouš.

Pořadí turnaje: 1. Větrovy – 4 body, 2. Pacov – 3 body, 3. Chýnov – 1 bod

Nejlepší střelec: Hubáček (Větrovy) – 3 branky.
Nejlepší brankář: R. Basík (Pacov)

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer