Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vzduchotechnici se vezli jarem na vítězné vlně

 
středa, 25. července 2018, 23:07

Jako den a noc vypadaly obě části uplynulé sezony krajského přeboru v podání FC ZVVZ Milevsko. Zatímco na podzim se umístil s pouhými 15 body v dolním suterénu na 14. místě, na jaře patřil k nejlepším, nashromáždil 34 bodů, které ho vynesly na konečné čtvrté místo. „Věděl jsem, že pokud udržíme mužstvo pohromadě, výsledky musí přijít,“ říká při bilancování sezony trenér Miroslav Strnad.

Jak v klubu hodnotíte uplynulou sezonu?
Tak podzimní část nám vůbec nevyšla. Ač si nemyslím, že to po herní stránce bylo špatné, ale naše produktivita byla mizerná a tím nepřišly ani potřebné body. Jarní část byla opakem té podzimní. Chytili jsme vlnu a drželi se na ní celé jaro.

Co vás během sezony nejvíc trápilo?
Jak jsem říkal, v podzimní části produktivita a úzký kádr.

Chtěl byste vyzdvihnout výkony některých vašich hráčů?
Musím se přiznat, že jsem prožil krásnou část fotbalového života. Vše se samozřejmě odvíjí od výsledků. Tak to prostě je. Ale i když se nám na podzim nedařilo, tak jsem věděl, že pokud udržíme mužstvo pohromadě, výsledky musí přijít. Je tady super parta kluků a doufám, že to vydrží co nejdéle. Jednotlivce bych vyzdvihovat nechtěl. Hráli jsme jako tým a od toho se jaro odvíjelo.

Který zápas patřil mezi nejpovedenější? A byl některý, který se vůbec nevydařil?
Jarní část byla opravdu dobrá. Velmi negativně hodnotím zápas v Třeboni.

Střelci Milevska B (57): 12 – Sedlák, 9 – Koutník, 8 – Komárek, 7 – Petr, 6 – Barda, 3 – Paták, P. Novotný, Marvan, 2 – Petr Dvořák, 1 – Málek, Alexa, Kálal, Svojše.

Nejvíc odehraných zápasů: 30 – Petr, Sedlák, 29 – Vakoč, 28 – P. Novotný, Málek, 27 – Kosobud, Komárek, 26 – Koutník, Marvan, Barda, Paták, 24 – Petr Dvořák, 23 – Pavel Dvořák.

Jak celkově posuzujete uplynulý ročník KP? Překvapil vás některý ze soupeřů svými výkony?
Soutěž byla zajímavá a odehrálo se hodně kvalitních zápasů divizní úrovně. Z mého pohledu musím opět vyzdvihnout mužstvo Želče a J. Hradce.

Kdy jste začali letní přípravu a jak bude probíhat?
Letní přípravu jsme zahájili 11. července.  Scházet se budeme třikrát týdně plus víkendové zápasy. Samozřejmě jsou dovolené a kluci mají také pracovní povinnosti. Ale nebude se to o moc lišit jako v předchozích letech.

Postihnou kádr letní příchody a odchody?
Ano, k jistým změnám určitě dojde. Bohužel i k těm negativním. Odchody hráčů atd. Na druhou stranu se budeme snažit kádr doplnit. To je nutností.

Kde byste rád viděl Milevsko v příští sezoně a koho považujete za favorita nabité soutěže?
Chtěli bychom navázat na již zmiňovanou jarní část. Vše se ale bude odvíjet od kvality našeho kádru. Očekávám, že KP bude opět kvalitnější než ten loňský. Samotné obsazení soutěže tomu i napovídá. Mezi favority by měla patřit mužstva, která spadla z divize, a opět Želeč.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák