Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Olešník s Lafatou plánuje předvádět útočný a atraktivní fotbal

 
sobota, 21. července 2018, 16:59

Olešník si oproti předchozí sezoně krajského přeboru výrazně polepšil. Po třinácté příčce skončil na pátém místě, když dlouho živil naději na medailové umístění. S renomovaným kanonýrem Davidem Lafatou, který se po ukončení profesionální kariéry vrátil do mateřského klubu, by měl tým trenéra Ladislava Táborského v nadcházejícím ročníku rapidně zvýšit kvalitu soutěže. O skončené sezoně a přípravách na tu další jsme hovořili s olešnickým činovníkem Josefem Píchou.

Jak v Olešníku hodnotíte uplynulou sezonu?
Skončili jsme na pátém místě, se kterým jsme, při pohledu na celou sezonu, spokojeni.

Jaká byla očekávání po podzimu? Lišily se obě části ve hře nebo výsledcích?
Po podzimu nám patřila třetí příčka. Chtěli jsme tuto příčku udržet a zůstat na bedně. Ale ztráty a nevyrovnanost výkonů v domácích zápasech nás o tuto pozici připravily.

Co vás během sezony nejvíc trápilo? Ať už na hřišti nebo mimo ně.
Když budu mluvit za vedení, tak nás trápily již zmíněné prohrané zápasy v domácím prostředí, které souvisí s tréninkovou morálkou, konkurencí a uspokojením po výborném podzimu.

Chtěl byste vyzdvihnout výkony některých vašich hráčů?
Samozřejmě musím vyzdvihnout nejlepšího střelce krajského přeboru Lukáše Dudka a dále spolehlivé defenzivní výkony Jakuba Kaláška.

Který zápas patřil mezi nejpovedenější? A byl některý, který se vůbec nevydařil?
Mezi povedené zápasy patří utkání s Třeboní a Novou Včelnicí, na druhou stranu se nám nevydařily herně ani výsledkově domácí zápasy s Osekem, a ten poslední s Dražicemi.

Střelci Olešníka (67): 30 – Dudek, 9 – Šíma, 7 – Votava, 4 – Šahajda, 3 – M. Rabiňák, Pomeje, 2 – Dráb, Červenka, Fořter, Rys, 1 – Tomek, Heller, Nýdl.

Nejvíc odehraných zápasů: 30 – Šíma, 27 – Vařák, Nýdl, 26 – Dudek, 24 – Šahajda, M, Studnička, 23 – Heller, 22 – Nygmet, 21 – Jirkal, Votava, 20 – Dráb, 17 – Fořter, Tressl, 16 – M. Rabiňák, Pomeje, Červenka, 14 – Kalášek.

Jak celkově posuzujete minulý ročník KP?
Myslím, že uplynulý ročník svojí kvalitou nijak nevybočoval.

Překvapil vás některý ze soupeřů svými výkony? Ať už příjemně nebo nepříjemně.
Zklamala mě Třeboň, s jejím kádrem měla určitě předvádět jiný fotbal, a také mě překvapily vysoké porážky Dačic.

Kdy zahájíte letní přípravu a jak bude probíhat?
Přípravu jsme zahájili 10. července a bude probíhat na domácím trávníku. Zápasovou formu budeme ladit s Týnem n. Vltavou, dorostem Písku a Kamenicí. Za sebou máme domácí turnaj.

Plánujete nějaké změny v kádru na další ročník?
Největší posilou by měl být David Lafata, dále jsme získali brankáře Filipa Matouška z Táborska. Další tři až čtyři jména jsou v jednání.

S jakým cílem půjdete do příští sezony?
Chceme vytvořit v týmu větší konkurenci a zlepšit tréninkovou docházku, protože nás čeká ostrý začátek s exdivizními mužstvy. Cílem bude hrát útočný a pro fanoušky atraktivní fotbal.

Co říkáte na mimořádně kvalitní obsazení nadcházejícího krajského přeboru? Kdo bude patřit k favoritům?
Nadcházející ročník bude určitě díky návratu divizních týmů kvalitnější a přibudou těžší utkání. Doufám, že Olešník přispěje do nové sezony svojí kvalitou. Osobně jsem zvědavý na nováčky z Lomu a Blatné.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle