Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Na hřišti Za řekou se chodilo na přebor jen rok

 
sobota, 21. července 2018, 16:35

Fotbalisté Sokola Sezimovo Ústí sestupují z elitní soutěže v kraji, kde vydržely jen rok. Získali 33 bodů, což by vloni i předloni stačilo k záchraně, ale po dvou letech opět postihl pád tři poslední družstva. K sestupu přispěly i další okolnosti, jak zmínil v rozhovoru místopředseda klubu Ladislav Šebek.

Láďo, jak hodnotíte premiérovou sezonu v KP a jaké jsou pocitu po sestupu zpátky do I. A třídy?
Bezprostředně po zápase jsme byli upřímně v šoku, jak se to všechno seběhlo proti nám. Za prvé jsme měli šanci být čtvrtí od konce, bohužel pro nás Dražice suverénně vyhrály nad oslabeným Olešníkem. Za druhé, situace v divizi se pro nás taky nevyvinula pozitivně. Co se týče hodnocení sezony, spadli jsme, tak úspěšná být nemůže!

Jaké jsou, podle vás, příčiny pádu do I. A třídy?
Příčiny? Jak jsem řekl, letos padaly tři týmy z KP a mezi nimi jsme byli i my. Ale neuhráli jsme potřebný počet bodů, aby nám to zajistilo záchranu!

Až do konce jste válčili o sestup s dalším táborským mužstvem, Dražicemi. Nebyla škoda, že zrovna dva týmy z okresu?
Netuším proč. Dražice jsou rády, že se zachránily, a my zklamaní, že nespadli.

Chybělo málo, pouhý bod.
Nevím, možná chybělo málo, ale spíš možná moc!

Jaké jsou cíle na příští rok? Okamžitý návrat zpátky do KP?
Chceme se pohybovat v horních patrech tabulky. Myslím, že to nebudeme mít jednoduché, bude to zase o něčem jiném. I. A třídu dobře známe, nikdo v klubu nemluví o okamžitém návratu. Myslím, že adeptů na postup tam bude víc.

Kdo bude pokračovat u týmu jako trenér, bude to stále Matěj Pěknice?
Určitě bude pokračovat Matěj Pěknice a já jsem rád!

Je někdo z hráčů, koho byste vyzvedl?
Nechci jmenovitě, já už jsem klukům poděkoval za celou sezonu. Myslím, že tomu všichni dali maximum, co mohli. Byli jsme v kraji nováčci a někdy jsme za ty naše chyby na hřišti nekompromisně platili. Doufám, že klukům ta sezona v KP něco dala, a ty zkušenosti si vezmou do příštího ročníku a nic v I. A třídě nepodcení. Nakonec ale musím vyzdvihnout jednoho hráče, a to Dominika Šmída, který i přes velké bolesti kolene sezonu dohrál a bojoval za tu naší záchranu s velkým sebeobětováním.

Došlo po sezoně na změny v kádru?
Od příštího ročníku už v našem kádru budou Jakub Škarda a Petr Sazma z Táborska. Jednáme ještě o příchodu maximálně jednoho hráče, ale uvidíme. Jinak budeme čekat na uzdravení Vojty Brůžka a Dominika Šmída, kteří jsou oba čerstvě po operaci kolena, a přeju jim brzké uzdravení. Co se týče odchodů, je zájem o Dominika Šmída, Davida Novotného a Václava Hoffmanna, ale nakonec zůstávají. Aleš Kutner dostal nabídku do divize a zvažuje ji, takže uvidíme.

Co vás čeká v letní přípravě?
Přípravu jsme začali 13. července. První přátelák jsme sehráli s FK Pelhřimov, který jsme prohráli 3:5, čeká nás turnaj ve Veselí, Pacov a na generálku máme nováčka I. A třídy Novou Ves.

Napsal(a) Josef Richter | Foto Sokol SÚ