Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Víkend plný fotbalu. Fotbalohraní ve Vacově, vzpomínkový zápas na Marka Fojtíka

 
pátek, 20. července 2018, 13:28

V neděli vstoupí do nové sezony druholigové celky Dynama ČB a Táborska. Ostatní mužstva z kraje pokračují v intenzivní přípravě. Na programu je několik přátelských zápasů a turnajů. Už v pátek se hrají dvě přípravná utkání mezi Katovicemi proti Strakonicím a Oseku s Klatovy na strakonickém Sídlišti (oba 18 hod.).

Fotbalohraní ve Vacově se chystá již na pátý ročník. Real Top Praha se střetne s domácím mužstvem. V týmu hvězd se mají objevit fotbalisté Horváth, Lafata, Šmicer, Berger, Zelenka, Hunal, Rada, herci či zpěváci Štáfek, Suchařípa, Hampl, Zagar, moderátoři Bosák se Zárubou a další. Diváci se mají nač těšit. Výkop sobotní exhibice, která se pravidelně těší velkým návštěvám, je ve 13,30 hod.

FC Vlachovo Březí pořádá v sobotu 21. 7.2018 sportovní odpoledne. Hlavním hřebem je utkání domácího týmu, účastníka I. B třídy, s internacionály Sparty Praha od 16 hod. Účast přislíbili sparťané J. Novotný, M. Horňák, R. Lengyel, J. Blažek, T. Jun, J. Jeslínek, A. Bažant, M. Denk, V. Budka a další.

Na hřišti na Borku se bude vzpomínat na Marka Fojtíka, který nás náhle opustil již před sedmi lety. V sobotu uctí jeho památku vzájemným střetnutím kamarádi a spoluhráči z týmů mladšího dorostu Dynama ČB a Jiskry Třeboň. „Sejdeme se pošesté a po utkání samozřejmě posedíme v místní hospůdce a zavzpomínáme na Marka,“ řekl nám Otakar Matouš, který s ním nastupoval jak v Dynamu, tak Třeboni, kde to z krajského přeboru dotáhli až do třetí ligy! Začátek utkání je v 15,30 hod.

Nováček I. A třídy TJ Nová Ves pořádá druhý ročník Memoriálu Pavla Tvaroha - o pohár starosty - za účasti novoveského týmu, divizního dorostu Roudného, D. Bukovska a Panthers Bechyně. Sobotní turnaj startuje ve 12,30 hod. V prvních dvou zápasech se utkají N. Ves – Roudné st. dor. a D. Bukovsko s Bechyní.

Nabitý program budou mít fotbalisté Písku a Katovic, kteří během dvou dnů sehrají dva zápasy. „V sobotu hráče opět rozdělíme a absolvujeme dva zápasy za sebou, po těchto duelech už budeme náš široký kádr zužovat,“ prohlásil písecký kouč Rostislav Grossmann před zápasy s dorostem Plzně U19 a Čimelicemi.

V Katovicích se těší na premiérové derby se Strakonicemi. „Opravdová pochoutka a tahák pro diváky se odehraje na našem hřišti v pátek 20. 7. od 18:00 hod. Mužské áčko se v dalším přípravném utkání utká se strakonickým Juniorem, účastníkem I. A třídy. Bude to historicky první vzájemný souboj nejlepších katovických a strakonických mužstev od obnovení mužského fotbalu ve Strakonicích v roce 2013. Jediná dvě dosavadní utkání totiž odehrálo proti strakonickým fotbalistům naše béčko v okresním přeboru,“ píší Katovičtí na klubovém facebooku. Na sobotní dopoledne (10) si pozvali k dalšímu derby Sousedovice.

Milevsko se mělo utkat s divizní Čížovou na hřišti Kovářova, ale soupeř zápas odvolal. V zákulisí se spekuluje, zda Čížová vůbec zahájí sezonu… Nováček čtvrté nejvyšší soutěže J. Hradec si to ve druhé přípravě rozdá u Vajgaru s Rudolfovem. Zajímavostí je, že v minulé sezoně skončily oba jejich vzájemné zápasy nerozhodně. Exdivizní Roudné se představí v sobotním dopoledni pod hlubockým zámkem. „Máme sice řadu zraněných, ale hlavně chceme vidět v akci nové hráče,“ řekl šéf Malše Libor Šolc.

Nahlášená přípravná utkání

Pátek: 18:00 Katovice – Junior Strakonice, Osek – Klatovy (Strakonice, Sídliště)

Sobota: 10:00 Písek – Viktoria Plzeň U19, 10:00 Katovice – Sousedovice, 10:00 Hluboká - Roudné, 10:30 J. Hradec - Rudolfov, 12:00 Písek – Čimelice, 15:00 Č. Krumlov – Vimperk, 16:00 Horažďovice – Blatná

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle