Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V Oseku vládne spokojenost. V příští sezoně nechce hrát podřadnou roli

 
pondělí, 16. července 2018, 18:45

Od 11. července se osečtí fotbalisté pilně připravují na nadcházející abnormálně těžkou sezonu v krajském přeboru. V té minulé pod trenérem Jaroslavem Voříškem znovu obstáli se ctí. Jeden ze dvou zástupců strakonického okresu ani tentokrát neměl starosti se záchranou a i přes poslepovanou sestavu během celého ročníku dokázal několikrát překvapit na úkor favoritů.

Doma i venku měl Osek vyrovnanou bilanci. Na vlastním hřišti získal 21 bodů, u soupeřů rovných 20. „V předcházejícím ročníku jsme skončili na 11. místě s 35 body, letos desátí s 41 body. To je mírné zlepšení, takže určitá spokojenost je namístě. Navíc kvůli úzkému kádru a časté absenci klíčových hráčů jsme někdy hráli v dosti okleštěné sestavě,“ hodnotí minulou sezonu trenér Jaroslav Voříšek.

„Výsledkově i herně bylo lepší jaro. Po několika podzimních debaklech jsme se herně zlepšili a i taktická stránka byla o poznání lepší,“ kvituje zlepšení v odvetné části. „Co mne trápilo? Spíše komické mi připadalo, když jsem několikrát seděl sám na střídačce v oseckém dresu a čekal, až některý z hráčů přibelhá k lavičce s prosbou o střídání...,“ směje se nad vzpomínkou, kdy musel v závěrečných minutách vyběhnout na trávník.

A kdo patřil mezi opory oseckého týmu? „Vždy jsou v týmu lídři, ostrostřelci a dělníci, kteří tvoří fungující celek. Každý má své místo a úlohu. Musel bych zmínit všechny. Přesto vyzdvihnu střelce Jakuba Říského, Jana Hocha jako tvůrce hry, stoperskou dvojici Martina Cardu a Martina Krejčího a často přes zdravotní potíže Milana Budoše v bráně,“ jmenoval tahouny svého mužstva, které po vítězství v A třídě (2012) odehrálo v kraji šestou sezonu v řadě.

Na jaře bez remíz: sedm výher a proher

Střelci Oseka (52): 16 – Říský, 10 – Hoch, 8 – Hosnedl, 7 – Carda, 4 – Kroupa, 1 – Hanák, Mráz, Brož, Hájek, Benda, Baloušek, vlastní.

Nejvíc odehraných zápasů: 29 – Hoch, 27 – Hosnedl, Říský, Carda, Krejčí, 26 – Kuneš, 25 – Brabec, 24 – Kroupa, 21 – Hulínko, 19 – Benda, 18 – Hájek, 15 – Baloušek.

Osek dokázal v sezoně několikrát výsledkově překvapit. Na podzim jako jediný uhrál bod u první Želče, z povedených jarních zápasů, která ani jednou neskončily smírně, vybral osecký kouč domácí výhru s Hlubokou (5:0), derby v Katovicích (3:1) a v Táborsku (2:1). „Naopak zapomenout bych chtěl na domácího bůra s Třeboní, porážku s Milevskem (1:3) a Želečí (2:7),“ komentuje nevydařená utkání Voříšek. „Soutěži jasně dominovala dvě mužstva, Želeč a Jindřichův Hradec. Jejich hra často splňovala přísná kritéria,“ uvádí při pohledu na konečnou tabulku.

Osek zahájil přípravu 11. července a opět bude probíhat na výborně připravených hřištích v domácím prostředí. „V plánu jsou čtyři utkání v pořadí Svéradice, Klatovy, Blatná a Sousedovice. Máme tedy měsíc na to, aby si mužstvo po nějakých změnách sedlo a bylo konkurenceschopné,“ říká osecký kouč k náplni letní přípravy.

Složení příštího ročníku krajského přeboru budí respekt. Na pozoru se mají i v Oseku. „Soutěž bude nadstandardně silná a určitě více atraktivní. Tři divizionáři, Želeč, Olešník s Davidem Lafatou, posílené Katovice a další kvalitní týmy, to vypadá hodně zajímavě,“ přemítá Jaroslav Voříšek. „A my v Oseku nechceme hrát podřadnou roli,“ prozrazuje hlavní cíl do mimořádně silné soutěže.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle