Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dvě písecké jedenáctky porazily jednadvacítku Sparty

 
sobota, 14. července 2018, 17:50

Na konci úvodního týdne přípravy před blížícím se startem nového ročníku České fotbalové ligy nastoupili svěřenci trenéra Rostislava Grossmanna k úvodnímu přátelskému utkání. Na domácí půdě změřili síly s juniorkou pražské Sparty, pro kterou to byla tečka za píseckým soustředěním.

Začátek zápasu patřil sparťanům a jmenovitě Ondřeji Novotnému, jehož šanci ze 7. minuty musel včasným vyběhnutím řešit domácí brankář Kamil Hajdušek. Ten byl sice už o minutu později překonaný, ale na brankové čáře ho zastoupil nováček na zkoušce Filip Vacovský. Ten byl dobře postavený a hlavičkový pokus jednoho ze sparťanů vykopl.

Žlutomodří se do slibné příležitosti dostali ve 12. minutě, jenže Martin Held po centru Miroslava Grobára z dobré pozice mířil vedle pravé tyče brány Františka Kotka. Na druhé straně byl o další dvě minuty úspěšnější Filip Maksič, který byl na konci sparťanské akce po rohovém kopu - 0:1.

Hrál se vyrovnaný fotbal, kterému nechyběla řada osobních soubojů, rychlost ani náboj. Hráči se nešetřili a na obou stranách nebyla nouze o slibně se vyvíjející situace, ty nebezpečnější si však vypracovávali hráči týmu z hlavního města. Krátce po půlhodině hry překazil svým návratem a skluzem Václav Milec gólovou střelu Ondřeji Novotnému, který neuspěl ani ve 36. minutě, kdy se znovu zaskvěl obětavým zákrokem Kamil Hajdušek.

Zatímco Pražané nastoupili do druhé půle v totožném složení a střídali průběžně, Rostislav Grossmann poslal po přestávce na hřiště zcela čerstvou jedenáctku a bylo to znát. Iniciativa a aktivita přešla na domácí kopačky.

Na hrotu útoku byl hodně cítit Dušan Pinc, který si dobře pokrýval míč a následně střílel nebo uvolňoval spoluhráče. Byl také u akce ze 75. minuty, kdy Písečtí zamkli soupeře ve vápně. Dušan Pinc vystřelil, střídající gólman Sparty míč sice vyrazil, akce však pokračovala. Z druhé strany pálil Vojtěch Zeman a z následného závaru už Dušan Pinc balon do sítě dotlačil - 1:1.

Žlutomodří i nadále soupeře tlačili a přidali i další dvě branky. V 78. minutě se centrovaná nabídka do pokutového území hostů odrazila na velké vápno k Jakubu Heldovi, jehož střela znamenala vedení Písku 2:1. Poslední gólové slovo si vzal Adam Kasík. Využil zisku míče píseckého kolektivu a rychle otočil hru. Namířil si to přímočaře k soupeřově bráně a střelou o zadní tyč pečetil na konečných 3:1.

FC Písek - AC Sparta Praha jun. 3:1 (0:1)

Branky: 75. Pinc, 78. J. Held, 87. Kasík - 14. Maksič. Rozhodčí: Lepič - Jevčák, Petričák.

Sestava FC Písek 1. poločas: Hajdušek - Řehoř, Holý, Vacovský, Hanzlík, Hrachovec, Farkaš, Milec, Grobár, M. Held, Sokol.

Sestava FC Písek 2. poločas: Varyš - Skála, Holub, Kulík, Benetka, Zeman, Ric, J. Held, Smetana, Pinc, Kasík. Střídal: Petřík.

Sestava AC Sparta Praha jun: Kotek - Tvaroh, Maksič, Burda, Dudl, Palečko, Boula, Lamine, Flak, Ahmed, Novotný. Střídali Janášek, Hájek, Sláma, Ambler, Radimský, Čajkovský, Tasič, Hájek, Nestor, Holzer.

Nejbližší přípravné zápasy FC Písek:
Středa 18. července od 17.30 hodin: FC Písek - FK Slavoj Č. Krumlov
Sobota 21. července od 10 hodin FC Písek - SK Siko Čimelice
Sobota 21. července od 12 hodin: FC Písek - FC Viktoria Plzeň U19

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle