Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Křížkovo přání - přenést dobré výkony do ligy!

 
sobota, 14. července 2018

V přípravě vyniká a svými výkony držel Dynamo i proti celkům jako Plzeň nebo Sparta. Pětatřicetiletý Zdeněk Křížek věří, že on i celý tým si aktuální formu přenesou i do ligy, která pro černobílé začíná v neděli 22. července domácím utkáním proti Třinci.

Odchytal všechny „významné“ přípravné duely a při zranění Jindřicha Staňka je nyní jasnou jedničkou. Zkušený Zdeněk Křížek si užívá zatím vyvedenou přípravu. „Máme všichni radost z toho, jak se nám celkově daří. Ale na druhou stranu - letní přípravy míváme většinou dobré. Musíme načasovat formu tak, abychom 22. července podali optimální výkon a Třinec porazili. Jinak příprava vyjde vniveč,“ naráží brankář Dynama na první utkání nového ročníku.

Zřejmě nejlepší výkony podal proti Plzni a Spartě, kdy držel Jihočechy nad vodou a byl hvězdou zápasu. „Tak bych to určitě nenazýval. Jsem v brance od toho, abych něco chytil. Musím pochválit kluky, kteří hráli obětavě a zblokovali plno střel. Sparta má obrovskou kvalitu a nás těší, že jsme ji dokázali porazit, byť to bylo pouze v přípravě,“ vrací se Křížek k duelu s letenským celkem, který na Střeleckém ostrově zdolali Jihočeši před týdnem 2:1.

S výjimkou poslední přípravy s Táborskem se Dynamu před novou sezonou herně i výsledkově daří. „Musíme hrát agresivně a s chutí každý zápas tak, jak tomu bylo doposud. Věřím, že si to přeneseme i do ligy.“

Druhá liga startuje za více než týden. Je velice pravděpodobné, že Zdeněk Křížek začne sezonu 2018/19 jako jednička. „Jsem rád, že jsem na konci minulé sezony odchytal alespoň pět zápasů. Teď v přípravě chytám pravidelně a těším se na začátek sezony. Snad se nám bude dařit,“ posouvá se myšlenkami k úvodu nového ročníku, který se kvapem blíží.

Zatím poslední přípravný duel odehráli českobudějovičtí fotbalisté v rámci soustředění v Třeboni. Na hřišti ve Staré Hlíně však nestačili na jihočeské Táborsko, kterému podlehli 1:3. Pro černobílé to byl smolný duel. Čtyřicet minut vládli utkání, pak ale inkasovali dva smolné vlastní góly a Táborsko si už došlo pro vítězství. V neděli čeká Dynamo generálka proti Benešovu (14).

Napsal(a) Pavel Kortus ml./SK Dynamo ČB | Foto Jan Škrle