Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplický Paroh obhájil Pohár starosty městyse Besednice

 
pátek, 13. července 2018, 09:29

Již poměrně slušnou tradici má besednický turnaj v malé kopané, když proběhl už jubilejní XX. ročník. Úvodním slovem ho zahájil starosta městyse Besednice Jaroslav Klein. Následně pak bylo dvanáct přihlášených týmů rozlosováno do tří skupin. Postup do vyřazovacího pavouka si zajistily nejlepší dva celky z každé skupiny plus dva nejlepší ze třetích míst. Hrací doba byla pořadateli stanovena na dvakrát deset minut, finále se pak hrálo na dvakrát dvanáct minut. Obhájcem prvenství byl Paroh team Kaplice.

Skupina A:
Ten se představil v áčkové skupině a byl jasným aspirantem postupu. Na postup však pomýšlely i další dva tradiční účastníci turnaje, pořádající Real a domácí Kanonýři. Překážkou pak pro tyto tři celky neměl být čtvrtý do party, Ličov.
Parožáci si nakonec pohlídali postup z první místa s bilancí dvou výher a jedné remízy. Vzájemný duel mezi Realem a Kanonýry pak rozhodl při rovnosti bodů a pořadí na druhém a třetím místě. Real měl postup jistý z dvojky, Kanonýři museli čekat, ale zisk čtyř bodů jim naději dával. S nulou nakonec neskončili ani Ličovští, kteří v závěrečném duelu díky bezbrankové plichtě obrali o body Real.

Skupina B:
Do béčka byli nasazeni v loni druzí Holotrci. Los k nim pak přiřadil nejtradičnějšího účastníka a několikanásobného vítěze, tým Malý Pulec, a na postup pak rozhodně pomýšleli i hráči českokrumlovského Vyšehradu a Bavorovic. Bylo jasné, že jde o nejnabitější skupinu. Tomu odpovídaly i výsledky všech zápasů, které byly hodně vyrovnané.
Po prvním kole měli nakročeno k postupu po těsných výhrách Holotrci a Vyšehrad. Druhá runda však vše ještě více zamotala, neboť výhry si na své konto připsaly celky, které v prvním kole prohrály, a tak před závěrečnými zápasy měly všechny čtyři týmy na svém kontě stejný počet tří bodů. Vloni druzí Holotrci díky výhře nad Vyšehradem postupovali z místa prvního, remíza ze zápasu s Bavorovicemi stačila k druhému místu celku Malý Pulec. Bavorovice se ziskem 4 bodů čekaly jak skončí poslední utkání v céčkové skupině. Vyšehrad i přes výhru z úvodního duelu nakonec skončil ve skupině poslední.

Skupina C:
Do céčka byl nasazen v loni třetí Laxní přístup Kaplice, který se však představil v hodně obměněné sestavě. Na postup určitě pomýšlel již tradiční účastník besednického zápolení Young Boys Horní Stropnice. Velkou neznámou pak byly celky Escobar a Siberia.
V důležitém prvním duelu Laxní přístup udolal těsně Young Boys. Když pak Siberia porazila Escobar, rázem se zařadila k aspirantům postupu. Jenomže pak narazila v duelu s Laxním přístupem, který jednoznačně prohrála, a naopak Young Boys se výhrou nad Escobarem vrátil do boje o postup do čtvrtfinále. Poslední utkání Laxního přístupu s Escobarem nemohlo nic změnit na pořadí týmů. Laxní přístup měl jistý postup z prvního místa, Escobar naopak příčku čtvrtou. Duel nakonec skončil dělbou bodů, a tak žádný tým neskončil s nulou bodů na kontě. Pak o postup zabojovala Siberia, ale musela zdolat Young Boys. Zkušený soupeř si však pohlídal těsnou výhru v poměru 2:1 a postup z druhého místa.

Čtvrtfinále:
Čtvrtfinálové duely byly zajímavé a v žádném případě nebyly jednoznačné. Ve všech se bojovalo až do samotného konce. V prvním obhájce triumfu Paroh poměřil síly s Bavorovicemi, které postupovaly jako druhý nejlepší ze třetího místa. Po bezbrankovém prvním poločase skórovali jako první Parožáci, kdy chybu v obraně potrestal Patrik Hošek. Záhy se o vyrovnání postaral nejlepší střelec Bavorovic Jiří Hanousek. Parohu vrátil vedení nádhernou střelou Josef Gondek a nedlouho po něm jistil postup obhájce Dominik Tůma.
Jako první z třetího místa postoupili do čtvrtfinále besedničtí Kanonýři, jenomže už po prvním poločase měli dvoubrankové manko, když se z dorážky prosadil Haňur a následně skóroval i Le. Po změně stran pak jistil postup mezi nejlepší čtyři týmy Miroslav Syrovátka. Kanonýrům se přes veškerou snahu skórovat nepodařilo.
V dalším čtvrtfinálovém duelu byli favority v loni druzí Holotrci, ale besednický Real v minulosti již turnaj dokázal vyhrát, takže ambice rozhodně jeho hráči měli. Jenomže už po prvním poločase měli dvoubrankové manko. Holotrkům zajistil vedení Jiří Hucek a po něm přidal druhý gól Vlastimil Bašta. Stejný hráč pak po změně stran přidal další branku. Snížení Realu Pancířem přišlo až příliš pozdě.
V závěrečném čtvrtfinále poměřil své síly Laxní přístup s Malým Pulcem. Byl to vyrovnaný boj. V prvním poločase se nikdo z přítomných gólu v jedné či druhé brance nedočkal. I po změně stran se dlouhé minuty hrálo bez branek, nikdo nechtěl soupeři nabídnout vedení. Vše se zlomilo pár minut před koncem, kdy se po dlouhém pasu do míče opřel Jan Smolen a přízemní střelou nasměroval svůj tým za postupem. Při hře vabank pak trefil odkrytou svatyni Malého Pulce Matouš Kouba, čímž pojistil Laxnímu přístupu stejně jako loni semifinále.   

Semifinále:
První semifinále proti sobě svedlo Paroh team Kaplice a Young Boys Horní Stropnice. I přes některé šance se v prvním poločase diváci gólu nedočkali. Favorizováni byli hráči kaplického Parohu, a ti nakonec papírové předpoklady naplnili. Do finále je nasměroval svým gólem Dominik Tůma a vše pak jistil přesnou střelou z přímého kopu David Smolen. Paroh stále živil naděje obhajoby celkového vítězství.
Druhý duel pak proti sobě svedl stejně jako loni Holotrky a Laxní přístup. Po první půli byli blíže finále Holotrci, po trefách Hájka a Bašty vedli o dvě branky. Laxní přístup se nevzdával a po změně stran snížil Stanislav Přívratský na rozdíl jedné branky. Dvoubrankový náskok vrátil Holotrkům Miroslav Novotný. Přívratský ještě svým druhým gólem závěr zdramatizoval, ale gól již nepadl a zápas skončil stejným výsledkem jako loni. Holotrci zvítězili 3:2.

Boj o bronz:
O třetí místo si to týmy Young Boys a Laxního přístupu rozdaly v tradičním penaltovém rozstřelu. V něm potvrdil své kvality brankář Laxního přístupu Jakub Vachuta, když ve čtvrté a páté sérii zneškodnil obě penalty a dal tak příležitost Tomáši Faltusovi, aby stejně jako loni vítěznou penaltou zajistil konečné třetí místo Laxnímu přístupu.

Finále:
Finále mělo stejné obsazení jako v loňském roce, ale drama s penaltovým rozstřelem se letos nekonalo. Velice záhy Dominik Tůma dvěma přesnými střelami zajistil Parohu dvoubrankový náskok. Holotrci odehráli celý turnaj s jedním hráčem na střídání a ve finále jim viditelně docházely síly. Když po změně stran přidali rychle slepené góly Marek s Urazilem, bylo definitivně rozhodnuto. Finále se pak již jen dohrávalo z povinnosti a po dalších trefách Daniela a Divokého se nakonec nejvýraznější výsledek celého turnaje zrodil ve finále. Paroh zvítězil vysoko 6:0 a obhájil celkové prvenství z loňského ročníku.

Při závěrečném hodnocení pořadatelé poděkovali všem přítomným za účast a za předvedené výkony. Pořadatelé pak ocenili nejlepší.
Korunu krále střelců si vystřílel hráč vítězného týmu Dominik Tůma, kterému k tomu stačilo šest gólových zářezů. Na první místo se dostal až díky dvěma přesným finálovým trefám.
Nejlepším gólmanem byl vyhlášen Jakub Vachuta hájící barvy celkově třetího Laxního přístupu Kaplice.
Poté byly oceněny i nejlepší čtyři týmy. Poděkování se dočkala i dvojice arbitrů Jan Herman a Miroslav Primus, která odřídila všechna turnajová utkání.

VÝSLEDKOVÝ SERVIS:

Skupina A:
Paroh – Real 2:1 (D. Smolen, Tůma – Winkler)
Kanonýři – Ličov 4:1 (Fišer, Vejvar, Řežáb, Pavlis – Čech)
Paroh – Ličov 4:0 (Daniel 2, Hošek, Tůma)
Kanonýři – Real 0:2 (Matoušek, Zedek)
Paroh – Kanonýři 1:1 (Urazil – Řežáb)
Ličov – Real 0:0

1. Paroh team Kaplice 7
2. Real Besednice 4
3. Kanonýři Besednice
4. Ličov 1

Skupina B:
Holotrci – Malý Pulec 3:2 (Bašta 2, Novotný – Přibyl 2)
Vyšehrad – Bavorovice 4:3 (Čermák, Sivák, Plos, Březina – Hanousek 2, R. Hanzal)
Holotrci – Bavorovice 1:2 (Hájek – Rottenborn, Hanousek)
Vyšehrad – Malý Pulec 0:2 (M. Pulec 2),
Holotrci – Vyšehrad 2:0 (Hájek, Novotný)
Bavorovice – Malý Pulec 1:1 (R. Hanzal – Maruška)

1. Holotrci České Budějovice 6
2. Malý Pulec 4
3. Bavorovice 4
4. Vyšehrad Český Krumlov 3

Skupina C:
Laxní – Young Boys 2:1 (Faltus, J. Smolen – Drtina)
Escobar – Siberia 0:2 (Carda, Wohlgemuth)
Laxní – Siberia 4:0 (Horák 3, J. Smolen)
Escobar – Young Boys 0:2 (Drtina, Le)
Laxní – Escobar 2:2 (Faltus, Benda – Brousek 2)
Siberia – Young Boys 1:2 (Goretki – Le, Syrovátka)

1. FC Laxní přístup Kaplice 7
2. Young Boys Horní Stropnice 6
3. FC Siberia 3
4. FC Escobar 1

Čtvrtfinále:
Paroh – Bavorovice 3:1 (Hošek, Gondek, Tůma – Hanousek)
Kanonýři – Young Boys 0:3 (Haňur, Le, Syrovátka)
Holotrci – Real 3:1 (Bašta 2, Hucek – Pancíř)
Laxní přístup – Malý Pulec 2:0 (J. Smolen, M. Kouba),

Semifinále:
Paroh – Young Boys 2:0 (Tůma, D. Smolen)
Holotrci – Laxní přístup 3:2 (Hájek, Bašta, Novotný – Přívratský 2)

Penalty o třetí místo:
Young Boys – Laxní přístup 3:4 na penalty (rozh. penalta Faltus)

Finále:
Paroh – Holotrci 6:0 (Tůma 2, Marek, Urazil, Daniel, Divoký),

Tabulka střelců:
6 – Tůma (Paroh), 5 – Bašta (Holotrci), 4 – Hanousek (Bavorovice), 3 – Daniel (Paroh), Hájek (Holotrci), Novotný (Holotrci), Le (Young Boys), Faltus (Laxní přístup), Horák (Laxní přístup), J. Smolen (Laxní přístup)..

Konečné pořadí:
 1. Paroh team Kaplice
 2. Holotrci České Budějovice
 3. FC Laxní přístup Kaplice
 4. Young Boys Horní Stropnice
 5. Malý Pulec
 6. Real Besednice
 7. Kanonýři Besednice
 8. Bavorovice
 9. FC Siberia
10. Vyšehrad Český Krumlov
11. FC Escobar

Popis fotky:
Horní řada zleva: Dominik Tůma, David Smolen, Jan Štrbačka, Josef Gondek, Marek Urazil.
Dolní řada zleva: Robert Daniel, Jiří Divoký, František Říha, František Marek, Patrik Hošek,

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec
 


 
Reklama