Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čimelice vzdorovaly jedenadvacítce Sparty poločas

 
středa, 11. července 2018, 23:21

V prvním přípravném utkání na novou sezonu si Čimeličtí zahráli na stadionu v Písku proti juniorce AC Sparta Praha. Vloni podlehli stejnému soupeři 1:4, na úvod letošní přípravy 1:6.

Sparťané začali utkání aktivněji a již od počátku měli převahu, ale Čimeličtí se úspěšně bránili. Ve 25.minutě však po rohovém kopu Sparty hlavičkoval Sláma a vstřelil první branku. Sparťané nadále svého soupeře přehrávali hlavně ve středu hřiště. Ve 37. minutě však vybojoval míč čimelický Říha, krásně přihrál nabíhajícímu Neklovi a ten střelou z 20 metrů překonal sparťanského brankáře a vyrovnal stav na 1:1.

Druhý poločas opět začala aktivněji Sparta. V 52.minutě po rohovém kopu Dudl zvýšil na 2:1 pro Spartu. V 55.minutě měli Čimeličtí vyrovnání na svých kopačkách, ale Pšenička po centru Nekla tečoval nad branku Sparty. Hned z protiútoku po chybě v obraně zvýšil na 3:1 Ahmed Mohamed. V 60.minutě po střele Čajkovského skvěle zakročil čimelický brankář Přibyl.

Sparťané postupem času získávali převahu. Čimelickým očividně docházely síly a toho Sparta využila. V 71.minutě Čajkovský zvýšil na 4:1. Další branka padla v 84.minutě, kdy se podruhé trefil Ahmed Mohamed. Konečný výsledek 6:1 pak stanovil Čajkovský.

Čimelice pod vedením nového trenéra Pavla Schorníka hlavně v první půli hrály vyrovnaný zápas, ale druhá polovina jasně patřila Spartě. V dalším přípravném utkání se utkají v sobotu 14. 7. od 17 hodin se Sušicí na hřišti Sokola Putim.


AC Sparta Praha U21 – SK SIKO Čimelice 6:1 (1:1) 

Branky: Čajkovský, Ahmed Mohamed 2, Sláma, Dudl – Nekl. Rozhodčí: Matyš - Žemlička, Toucha. Diváci: 30.

Sparta: Vorel – Maksič, Penc, Burda, Ambler, Radimský, Sláma, Lamine, Čajkovský, Holzer, Novotný. Střídali Tvaroh, Doula, Dudl, Palečko, Flak, Ahmed Mohamed, Hájek, Janáček. Trenér: Michal Horňák.

Čimelice: Přibyl (75. Bašta) – Hadáček, Listopad, Viták, Pšenička – Řežábek, Nekl, Převrátil, Říha – Hegenbart, Nosek. Střídali Froněk, Varhan. Trenér: Pavel Schorník.

Napsal(a) Josef Ťupa | Foto Jan Škrle